Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Περιβάλλον

Πρόταση σωτηρίας της ζωής στον πλανήτη

Του Ανδρέα Δάνου - Αν φυτέψουμε 1 τρισ. δέντρα σ’ όλο τον πλανήτη, θα εξουδετερώσουμε τα 2/3 των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που προέρχονται από ανθρωπογενείς δραστηριότητες και προκαλούν την κλιματική κρίση, βάζοντας σε κίνδυνο τη συνέχιση της ζωής πάνω στον πλανήτη.

Β. Αποστόλου: Μεγάλη η οικολογική και οικονομική καταστροφή από την πυρκαγιά στην Ελαφόνησο

"Η φωτιά αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό έλεγχο. Αυτό που προέχει είναι άμεσα να οριοθετηθεί η έκταση που κάηκε, να κηρυχθούν αναδασωτέες όλες οι εκτάσεις δασικού χαρακτήρα και να καταγραφούν οι ζημιές στον αγροτικό χώρο και σε τυχόν περιουσίες που καταστράφηκαν", δήλωσε με αφορμή τη σημερινή επίσκεψή του στην Ελαφόνησο ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο - 63 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο -Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο Δευτέρα

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, ενώ συνολικά το 24ωρο από χτες στις 19.00 έως σήμερα στις 19.00, εκδηλώθηκαν 63 πυρκαγιές σε όλη την χώρα. Η Πυροσβεστική υπενθυμίζει τις περιοχές στις οποίες προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Δευτέρα.

Κλιματική αλλαγή, η μεγαλύτερη πρόκληση για την ανθρωπότητα

Η κλιματική αλλαγή θα έχει σοβαρότατες συνέπειες σε κάθε τομέα της κοινωνίας μας, μεταξύ άλλων και στη δημόσια υγεία, τονίζει ο καθηγητής Επιστημών Περιβαλλοντικής Υγείας Ρίτσαρντ Πέλτιερ, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού Πέτερι Τάαλας, μιλώντας επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστηρίζει ότι δεν είναι μεν το τέλος του κόσμου, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.