Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Υπνοβάτες»

Τα επεισόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και στη Βουλή δεν είναι μεμονωμένα. Ανοίγουν την πόρτα σε ένα μαύρο παρελθόν που επιδιώκει να επιστρέψει στο παρόν.

Κύριο άρθρο

Μιθριδατισμός και μπίζνες

Δυστυχώς, μετά από κάθε χτύπημα, η ζωή κάπως αλλάζει. Περισσότερη ανασφάλεια, περισσότερη καχυποψία, περισσότερη αστυνόμευση -αν και καμία αστυνομία δεν μπορεί να σταματήσει έναν αποφασισμένο κομάντο αυτοκτονίας που εμπνέεται από το Ισλαμικό Κράτος. Αυτό που δεν αλλάζει είναι οι μπίζνες με την τρομοκρατία. Ή έστω με την πατρίδα της ιδεολογίας της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Αρθρογραφία

Αιέν επιχειρείν

Καλοδεχούμενοι οι επενδυτές, και δεν ανοίγουμε τώρα συζήτηση για υπεραξία και ταξική πάλη. Έχουν και με το παραπάνω, τα κέρδη τους με τη συνήθη λειτουργία του καπιταλισμού, ας μην ζητάνε να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε απελεύθερους σκλάβους χωρίς δικαιώματα, και να πάρουν από την κοινωνία και τους ανθρώπους κάθε δωρεάν διασκέδαση και αναψυχή

Ειδική αγωγή είναι και οι ταλαντούχοι μαθητές, αλλά...

Στην Ελλάδα ως χρήζοντες στήριξης, μέσω της ειδικής αγωγής, κρίνονται μόνο οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Προσοχή ας μην μπερδέψουμε τη μαθησιακή δυσκολία με τη μειωμένη απόδοση λόγω αδιαφορίας.

Εποχή ανατροπών

Οι Ευρωπαίοι πολίτες καλούνται να ξεπεράσουν τους προσχηματικούς «θεσμούς», την πρόσφατη ηγετική αμηχανία μπροστά στην επίθεση της ελίτ των κερδοσκόπων επιβάλλοντας την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης υπό τη σημαία μιας ανθρωποκεντρικής οικονομίας, απαλείφοντας το παράδοξο: τα ελλείμματα των 4/5 να τροφοδοτούν τα πλεονάσματα του 1/5 της Ευρωζώνης.

Κυβέρνηση και κόμμα σε συμπαράταξη

Η κυβέρνηση και το κόμμα οφείλουν να αντιστοιχηθούν με την κρίσιμη συγκυρία. Σε μια εξόρμηση διαρκείας προς τον λαό να αποσαφηνίσουν τι ακριβώς πετύχαμε, τι διακυβεύεται για τον τόπο και την Ευρώπη, τι προσδοκούμε...

54 χρόνια τον από τον «Ελληνικό Μάη του 1963»

Φέτος η μνήμη Λαμπράκη, 54 χρόνια από τη δολοφονία του στη Θεσσαλονίκη (22.5.1963), συνοδεύεται από πολλά μηνύματα. Οι εξελίξεις στην Ευρώπη και διεθνώς επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα και προτεραιότητα του αγώνα για την ειρήνη και τον αφοπλισμό.

Διακύβευμα το μοντέλο του κόμματος

Θα ήταν λάθος ο καθένας να επιδιώκει να επιβεβαιώσει και να δικαιώσει το ιστορικό ρεύμα της Αριστεράς από το οποίο προέρχεται. Το μεγάλο ζητούμενο σήμερα είναι η σύνθεση. Όλα τα ιστορικά ρεύματα έχουν τη δική τους συμβολή. Ας κρατήσουμε τα θετικά, ας απορρίψουμε τα ξεπερασμένα και ας προχωρήσουμε στη διαμόρφωση της μεγάλης κυβερνητικής Αριστεράς

«Υπνοβάτες»

Τα επεισόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και στη Βουλή δεν είναι μεμονωμένα. Ανοίγουν την πόρτα σε ένα μαύρο παρελθόν που επιδιώκει να επιστρέψει στο παρόν.

Δικαιούνται (διά) να ομιλούν;

Όχι μόνο δεν μπήκε οριστικά στο «χρονοντούλαπο της Ιστορίας» η Δεξιά, αλλά ήρθε και ξαναήρθε έκτοτε στα πράγματα. Και για να ’ρθει και να ξανάρθει, φαίνεται πως ο λαός ξέχασε και ξαναξέχασε «τι σημαίνει Δεξιά».

Κόμματα περιορισμένης ευθύνης...

Όσο γίνονται στέρεα βήματα ανάκαμψης, όσο τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν με νέες επενδύσεις, μείωση της ανεργίας, μέτρα ανακούφισης, τόσο η κοινωνία θα αποκρούει τις καταστροφικές κραυγές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ένα συνέδριο για την ιστορία της εργασίας

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με μία στρογγυλή τράπεζα, με τη συμμετοχή ιστορικών, οικονομολόγων και κοινωνιολόγων, που θα συζητήσει τους τρόπους με τους οποίους οι κοινωνικές επιστήμες προσεγγίζουν τους μετασχηματισμούς της εργασίας.

Περισσοτερα

"Ο JACK ΓΥΜΝΟΣ": ΟΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟΥ JACK WHITE

«Η μουσική εδώ είναι πολυδιάστατη» σημειώνει στο συνοδευτικό κείμενό του ο περίφημος μουσικοκριτικός Greil Marcus. «Η απουσία της ηλεκτρικής κιθάρας αναδεικνύει τη μαστοριά που κρύβουν αυτά τα κομμάτια, ενώ συγχρόνως αποδομείται η οποιαδήποτε προδιάθεση για σοβαροφάνεια ή μεγαλοπρέπεια…». Λίγο παρακάτω στο κείμενό του, παραλληλίζει τη μουσική του Jack White με αυτή του θρυλικού Son House (1902 - 1988).

Περισσοτερα

Quid juris?

Ο εβραϊκής καταγωγής Μαϊμόν γεννήθηκε το 1753 στη Λιθουανία, η οποία εκείνη την εποχή ανήκε στο βασίλειο της Πολωνίας. Η μητρική του γλώσσα ήταν τα Γίντις και από μικρός αφοσιώθηκε στη μελέτη της Βίβλου, του Ταλμούδ, αλλά και της Καμπάλα.

Περισσοτερα

1917-2017: Ένας εορτασμός ενοχλητικός για τη ρωσική εξουσία

Η σημερινή εξουσία δεν αποφασίζει ούτε να σβήσει τη μνήμη της επανάστασης ούτε να τη γιορτάσει ως επανάσταση. Προσπαθεί να ενοποιήσει πολλά ιστορικά γεγονότα μήπως και κατορθώσει να εξασφαλίσει μεγαλύτερη κοινωνική υποστήριξη.

Περισσοτερα