Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.2°C26.3°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
3 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
25.5°C30.4°C
1 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.5°C24.3°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C21.9°C
4 BF 49%
Αλέξης Κούγιας / Επίθεση στην ΕΣΗΕΑ και στη Μαρία Αντωνιάδου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλέξης Κούγιας / Επίθεση στην ΕΣΗΕΑ και στη Μαρία Αντωνιάδου

Μαρία Αντωνιάδου - ΕΣΗΕΑ
(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Την αντίδραση του Αλέξη Κούγια προκάλεσε η ανακοίνωση στήριξης της ΕΣΗΕΑ στον Γιώργο Λιάγκα. Ο δικηγόρος ειρωνεύεται το γεγονός ότι η ΕΣΗΕΑ «πλέον θεωρεί τον Λιάγκα επίλεκτο μέλος της και εκδίδει ανακοίνωση υπέρ του».

«Με έκπληξή μου διαπιστώνω ότι η ΕΣΗΕΑ εκτός από συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων έχει μεταβληθεί και σε δικηγορική εταιρεία και διαθέτει δικηγόρους, οι οποίοι τίθενται στη διάθεση των προστατευόμενων μελών της» αναφέρει σε άλλο σημείο ο Αλέξης Κούγιας.

Ο δικηγόρος επιτίθεται και στην πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών Μαρία Αντωνιάδου.

Αναφερόμενος στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, ο δικηγόρος της κουνάει το δάχτυλο για την συνδικαλιστική της ιδιότητα λέγοντας ότι «την εξέτασα ως μάρτυρα υπερασπίσεως σε μια δύσκολη για την ελευθερία του τύπου δίκη στη Λάρισα, θα έχει ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ότι τα ελληνικά Δικαστήρια και οι έλληνες Δικαστές δεν λειτουργούν με συνδικαλιστικά κριτήρια στην απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά απονέμουν δίκαιο και εκεί τα πράγματα είναι απείρως δυσκολότερα από τη σύνταξη μιας ανακοινώσεως συνδικαλιστών».

Η απάντηση Αλέξη Κούγια στην ΕΣΗΕΑ για τον Γιώργο Λιάγκα

«Πληροφορήθηκα την ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και έβγαλα τα εξής τρία συμπεράσματα:

1)    Για να συνεδριάσει εκτάκτως το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και να συντάξει ανακοίνωση για την τοποθέτησή μου φαίνεται ότι οι απόψεις μου έχουν πολύ μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο.

2)    Διαπιστώνω με πολύ μεγάλη ικανοποίηση την ποιοτική εξέλιξη των μελών της ΕΣΗΕΑ, η οποία πλέον θεωρεί τον Λιάγκα επίλεκτο μέλος της και εκδίδει ανακοίνωση υπέρ του.

3)    Με έκπληξή μου διαπιστώνω ότι η ΕΣΗΕΑ εκτός από συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων έχει μεταβληθεί και σε δικηγορική εταιρεία και διαθέτει δικηγόρους, οι οποίοι τίθενται στη διάθεση των προστατευόμενων μελών της.

ΥΓ. Όσο για την παράγραφο που αναφέρεται στη νομική υποστήριξη του Λιάγκα από την ΕΣΗΕΑ η κα Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, την οποίαν πρόσφατα ως δικηγόρος του ομίλου Παραπολιτικά και του εκδότη τους Γιάννη Κουρτάκη την εξέτασα ως μάρτυρα υπερασπίσεως σε μια δύσκολη για την ελευθερία του τύπου δίκη στη Λάρισα, θα έχει ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ότι τα ελληνικά Δικαστήρια και οι έλληνες Δικαστές δεν λειτουργούν με συνδικαλιστικά κριτήρια στην απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά απονέμουν δίκαιο και εκεί τα πράγματα είναι απείρως δυσκολότερα από τη σύνταξη μιας ανακοινώσεως συνδικαλιστών.

Διότι ακούγονται και τα δυο διάδικα μέρη και στην περίπτωση του Λιάγκα υπάρχουν τόσες εκπομπές που όταν θα εκδοθεί η απόφαση οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές θα θυμηθούν συμπεριφορές του που δυστυχώς έχουν σκοπίμως ξεχαστεί».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL