Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
17.8°C20.2°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.7°C20.2°C
5 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C17.7°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C19.8°C
5 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
3 BF 36%
Μητροπολίτης Λάρισας / «Καμιά φορά μιλάει το τσίπουρο» - Τι να φοβούνται οι πολιτικοί (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μητροπολίτης Λάρισας / «Καμιά φορά μιλάει το τσίπουρο» - Τι να φοβούνται οι πολιτικοί (βίντεο)

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
(EUROKINISSI

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η Μεγάλη Εβδομάδα. Το πρόβλημα είναι η εβδομάδα μετά το Πάσχα που έχουν μετατεθεί πολλά πανηγύρια και εκεί το πρόβλημα δεν είναι τόσο μέσα στον ναό όσο έξω. Καμιά φορά μιλάει το τσίπουρο και έχουμε θεματάκια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τοποθέτηση αυτή του Μητροπολίτη Λάρισας, Ιερώνυμου, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκαν σε εκκλησίες τρεις βουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αναμένεται να προκαλέσει πλήθος συζητήσεων.

Ο Ιερώνυμος, μιλώντας στο Action 24 τοποθετήθηκε με αφορμή και την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου ο οποίος καταδίκασε τις επιθέσεις κατά των πολιτικών λέγοντας ότι «η Εκκλησία δεν εκδικείται».

«Ο Μακαριώτατος εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και της προεκλογικής περιόδου και εν όψει κάποιων πραγμάτων που έχουν προηγηθεί και λόγω της συσσωρευμένης πικρίας και της οργής που παρατηρείται στην ελληνική κοινωνία έκανε μια δήλωση ώστε τουλάχιστον να αποφύγουμε διάφορα άσχημα γεγονότα μέσα στους ναούς. Όχι μόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Λάρισας περιγράφοντας τις αντιδράσεις πιστών μετά την αναγνώριση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Οι δημοσιογράφοι, μετά τη δήλωσή του  «καμιά φορά μιλάει το τσίπουρο και έχουμε θεματάκια» τον ρώτησαν «αν κάποιοι πολιτικοί θα έχουν πρόβλημα να παραστούν σε θρησκευτικές, εορταστικές εκδηλώσεις» και ο Μητροπολίτης Λάρισας απάντησε:

«Επειδή υπάρχει συνέχεια του εκκλησιαστικού τελετουργικού στο λαογραφικό μετά τον ναό. Το απέξω είναι ενδεχομένως που μπορεί και λίγο να φοβίζει. Εμείς και ως Εκκλησία και ως Μητρόπολη έχουμε δώσει οδηγίες γνωρίζουμε ότι μέσα στους ναούς θα υπάρχει καλό κλίμα. Ξέρουμε ότι είναι απαράδεκτο μέσα στους ναούς να φεύγουμε από τον σκοπό για τον οποίο έχουμε έρθει. Δεν είναι καλό να ξεχνάμε την ημέρα και τη σημασία της γιατί κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας έχει τη δική της σημασία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL