Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.5°C21.2°C
3 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.5°C22.7°C
4 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.1°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
16.2°C18.9°C
0 BF 68%
Κακοκαιρία εξπρές / Οι κρίσιμες ώρες από το πρωί της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία εξπρές / Οι κρίσιμες ώρες από το πρωί της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες καθώς και ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο μας επιφυλάσσει η εξπρές κακοκαιρία που θα εκδηλωθεί στη χώρας από το πρωί της Παρασκευής (19/4) έως και το μεσημέρι του Σαββάτου (20/4).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο/meteo, αιτία της εξπρές κακοκαιρίας  «θα είναι η ταχεία διέλευση ενός αποκομμένου βαρομετρικού χαμηλού από τη χώρα μας. Λόγω της μεγάλης ταχύτητας με την οποία θα κινηθεί το σύστημα προς τα ανατολικά, η διάρκεια της σημαντικής κακοκαιρίας θα είναι σχετικά μικρή». 

Στον πρώτο χάρτη, παρουσιάζεται η θέση του αποκομμένου βαρομετρικού χαμηλού στη μέση τροπόσφαιρα τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (20/4).

Στον δεύτερο και τρίτο χάρτη αναδεικνύονται οι βροχές και οι  καταιγίδες που αναμένονται από το πρωί της Παρασκευής (19/4) μέχρι και τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά έως το βράδυ θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη χώρα. 

Συγκεκριμένα βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και στο Ιόνιο το μεσημέρι και απόγευμα της Παρασκευής (19/4),  στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο από το βράδυ της Παρασκευής (19/4) έως το πρωί του Σαββάτου (20/4), θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. 

Ο τέταρτος χάρτης εστιάζει στις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (20/4) με τα φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως στα βορειοανατολικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη ενώ από το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θράκη και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και θα εξασθενήσουν. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL