Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Άμεσες αλλαγές στους κανόνες του «πρασινίσματος» επεξεργάζεται η Κομισιόν

Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά την προκαταρκτική αξιολόγηση του σχήματος των «πράσινων» άμεσων ενισχύσεων, δηλαδή του πρώτου χρόνου εφαρμογής τους από τα κράτη-μέλη, προκύπτουν κυρίως ενδείξεις για τη δυναμική και τις προοπτικές αυτής της κατά βάση πολιτικής επιλογής της Ε.Ε.

Αναγκαία μια εθνική αγροτική πολιτική με στήριξη των νέων για να παράγουν

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών είχε από νωρίς κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τον τρόπο που δίνονται οι επιδοτήσεις, αλλά δυστυχώς δεν ακουστήκαμε από κανέναν και ιδίως από τους ίδιους τους αγρότες, οι οποίοι επαναπαύονταν στο «ζεστό» χρήμα.

Η ΚΟΙΝΣΕΠ Κυκεών κερνάει παγωτό και τυροκομεί «ζωντανά» με γάλα Αττικής

Η ιδέα γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 στο Μενίδι και από την ανάγκη, αρχικά, του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής (αριθμεί 345 μέλη, 11.000 αιγοπρόβατα και περίπου 150 βοοειδή) να επιβιώσει, αλλά και να εξελιχθεί ο κλάδος στις αγροτικές περιοχές του λεκανοπεδίου που δεν αφομοίωσε η αστική ανάπτυξη.

Κρίσιμη η αποκατάσταση των αδικιών για τους νέους αγρότες στην ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ

Η ΠΑΣΕΓΕΣ, οι τότε γενικοί γραμματείς κ. Μελάς και κ. Κορασίδης έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην καταστροφική αρχιτεκτονική της ΚΑΠ και φρόντισαν το μεγαλύτερο μέρος των άμεσων ενισχύσεων (2 δισ.) να συνεχίσουν να καρπώνονται οι «γνωστοί-άγνωστοι» αγροτοπατέρες – εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, το 85% των ενισχύσεων το λαμβάνει το 15% των αγροτών.

Νέφος... κοπριάς στην Ε.Ε.

Όπως καταδεικνύει η πρόσφατη ετήσια έκθεση απογραφής των Εκπομπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1990-2014 (6 Ιουλίου 2016) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, πρώτη φορά στα χρονικά η Ε.Ε. των 15 κρατών-μελών υπερβαίνει το ανώτατο όριο για τον εν λόγω ατμοσφαιρικό ρύπο το 2014 κατά 0,2% συγκριτικά με τα όρια του 2010.

Πιέσεις στην ΚΑΠ λόγω Brexit

Αν και οι διαδικασίες για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ δεν αναμένεται να καταλήξουν άμεσα και χωρίς ακόμα να είναι σαφές πως ακριβώς θα εξελιχθεί η σχέση μεταξύ των δύο πλευρών, ήδη η Γαλλία έσπευσε να θέσει θέμα συζήτησης για το μέλλον της ΚΑΠ μετά τη νέα κατάσταση που διαμορφώνει το Brexit και για την γεωργία.

Πιέσεις στην ΚΑΠ λόγω Brexit

Αν και οι διαδικασίες για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. δεν αναμένεται να καταλήξουν άμεσα και χωρίς ακόμα να είναι σαφές πώς ακριβώς θα εξελιχθεί η σχέση μεταξύ των δύο πλευρών, ήδη η Γαλλία έσπευσε να θέσει θέμα συζήτησης για το μέλλον της ΚΑΠ μετά τη νέα κατάσταση που διαμορφώνει το Brexit και για τη γεωργία. Μάλιστα, ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας Stephane Le Foll ζήτησε σχετική συνάντηση με όλους τους ομολόγους του, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτέμβρη.

Χαράλαμπος Κασίμης: Προτεραιότητα, η βελτίωση της απορρόφησης κονδυλίων και η αύξηση της προστιθέμενης αξίας

Ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Αγροτικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ Χαράλαμπος Κασίμης, μιλώντας στην “Αυγή”, τονίζει ότι η σημαντικότερη αναθεώρηση θα γίνει στις συνδεδεμένες ενισχύσεις για βελτίωση των απορροφήσεων, αλλαγές μπορούν να γίνουν σε Περιφέρειες...