Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θάνος Σταυρίδης και dRomΜε μια βαλίτσα γεμάτη όνειρα

Οι «ορθόδοξοι» της παράδοσης τον κατηγορούν ότι δεν παίζει τα «σωστά». Όμως ο Θάνος, αυτό που αγαπά είναι να παίρνει τη μουσική τού χθες και να την φέρνει στο σήμερα, προσθέτοντας ένα κομμάτι απ’ τον εαυτό του στα όσα κληρονόμησε από τους παλιότερους.

Μάνος Σαριδάκης: Ο γεφυροποιός και ο Χορός των Μαινάδων

Στο σπίτι της Ιτέας, όπου ζει όχι μόνο τα καλοκαίρια αλλά και στις μέρες της δημιουργίας και της περισυλλογής, γεννήθηκαν πέντε αδέλφια. Η μία από τις τρεις αδελφές ήταν η Διαμάντω, η γιαγιά του.

Dilemma: Το πιο επίμονο ντουέτο!

Κάποιοι απορούν για το πείσμα τους να παίζουν σε μικρές ή μεγάλες σκηνές, υποστηρίζοντας με σοβαρότητα αυτό που κάνουν. «Το πιο επίμονο ντουέτο», έτσι τους είχα βαφτίσει στον «αέρα» του Τρίτου.

Άρης Παπαδόπουλος: Από το Πολυτεχνείο στο Half Note

Η επιστήμη συνυπάρχει με τη μουσική του με τις ίδιες αρχές, τον ίδιο τρόπο σκέψης. Στην πρώτη κυριαρχούν τα αξιώματα, στην άλλη η αρμονία και τα συναισθήματα. Η μουσική και η συγκίνηση που αυτή προκαλεί υπήρχε απ' όταν θυμάται τον εαυτό του.

Γιώργος Φακανάς: Πολύχρονη κατάθεση ψυχής για την jazz στην Ελλάδα

Τον γνώρισα 18 χρόνων παιδί να παίζει στο jazz κλαμπ του Μπαράκου. Τον ρώτησα τότε αν φανταζόταν ότι κάποτε θα μπορούσε να συναντηθεί, να παίξει και να ηχογραφήσει με κάποια από τα πιο σημαντικά ονόματα της μουσικής. Η απάντησή του ήταν καταφατική.

Βασίλης Ρακόπουλος: Από τη Δύση στην Ανατολή

Ο συνθέτης της «Ρωξάνης», του «Χορού των Πυρσών», του «Ammon», συνεργάτης πολλών σπουδαίων μουσικών της διεθνούς World Jazz σκηνής, ο δραστήριος δάσκαλος και μουσικός Βασίλης Ρακόπουλος είναι σήμερα εδώ, στις σελίδες της "Αυγής", με τις ιστορίες του και τις μουσικές του.

Βαγγέλης Κατσούλης: Ένας ευγενής καλλιεργητής των ήχων

«Πάνω απ’ όλα, είναι ένας καλός άνθρωπος» ακούει να λένε συχνά. Σε αυτό ο Βαγγέλης Κατσούλης δίνει μεγαλύτερη σημασία, παρά στα όσα κολακευτικά έχουν ειπωθεί για τη μουσική του. Ο ίδιος δηλώνει αγρότης στο κτήμα του στην Παλλήνη, «καλλιεργητής των ήχων» και ερασιτέχνης μουσικός

Άννα Λινάρδου - "Heterotopia": Μια Μούσα στην ηλεκτρονική εποχή

Το 2014 η Άννα Λινάρδου θα βρεθεί στο Teatro Comunale της Bologna. Αφορμή, ένα κάλεσμα του David Moss για εθελοντές αυτοσχεδιαστές. Ο Molino ενθουσιάστηκε με τις αυτοσχεδιαστικές της ικανότητες και την κάλεσε να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια σκηνοθετημένη από τον Wouter van Looy multimedia παράσταση που συνδύαζε τη σύγχρονη συμφωνική γραφή, τον αυτοσχεδιασμό, σκηνική δράση, video art και virtual χορωδία

ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΗΛΙΔΗΣ - JAZZ UTOPIA: Η τζαζ είναι μια όμορφη γυναίκα!

Ήταν μια ουτοπία ο δίσκος αυτός. Ξεπέρασε ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες του. Οι συνθέσεις του ήρθαν και κούμπωσαν με τις ερμηνευτικές ιδιαιτερότητες των συνεργατών του: τις ηλεκτρικές κιθάρες και τον τζουρά της Βάσως Δημητρίου, το σοπράνο σαξόφωνο του Τάκη Πατερέλη ή τις βαθύφωνες χορδές του Νίκου Χατζόπουλου.

Γιώργος Δούσης - ‘‘Conversation with the river: Συνομιλία με ένα ποτάμι...

Ο Γιώργος Δούσης ζει μια από τις πιο σημαντικές δημιουργικές περιόδους της ζωής του. Αφήνει πίσω του σταθερές συνεργασίες για ν’ αφοσιωθεί στη νέα του δουλειά, με το "Conversation with the river" στο επίκεντρό της.

Σπύρος Μάνεσης - Spiral Triο: Τεχνίτες του τζαζ πιάνο τρίο

Πρόκειται για ένα από τα μακροβιότερα σχήματα της εγχώριας τζαζ σκηνής. Οι τρεις μουσικοί συναντήθηκαν το 2012 και από την πρώτη τους στιγμή αναδείχτηκε αυτό το μαγικό ‘‘Interplay’’, η έντονη χημεία μεταξύ τους

Νίκος Τσιλογιάννης: Ένας ζωντανός θρύλος των κρουστών

Του Ιλάν Όλα του ήρθαν καλά, όπως τα ήθελε. Ποτέ δεν έβαζε στόχους. Γι’ αυτό και ποτέ δεν έπαθε κατάθλιψη. Ιστορικό μέλος των "Μπουρμπουλιών" του Διονύση Σαββόπουλου, φίλος και συνεργάτης του...

David Lynch: Ονειροπόλος ταξιδευτής της μουσικής

Οι πιο ευχάριστες στιγμές της ζωής του είχαν πάντα σχέση με τη Φύση. Έχει ανάγκη να φεύγει, συχνά μόνος. Στο Μεξικό των πρώτων του νεανικών χρόνων έβλεπε τις φώκιες να περνούν, συνομιλούσε με το κύμα. Εκεί, ένιωσε τη δύναμη της ύπαρξης να φωλιάζει μέσα του.

Νίκος Χατζηελευθερίου: Στις χορδές του Guitarte Ensemble

Είναι παιδί της πλατείας και του δρόμου. Μπάλα, κορίτσια, παιχνίδι στις αλάνες. Τη μουσική τη βρήκε στο σπίτι, ακούγοντας τον πολύτεκνο επιπλοποιό πατέρα του να παίζει και να τραγουδάει με το ακορντεόν και την κιθάρα του τους ρεμπέτες του ’40, τραγούδια μπελκάντο και Τσιτσάνη. Μουσικές που άκουγαν οι «χαμένοι» του Εμφύλιου.

Το προοίμιο μιας εξέγερσης

Η πρώτη δημόσια μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στη Χούντα των συνταγματαρχών, στο προαύλιο και στα σκαλιά της γραμματείας του Πολυτεχνείου