Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Άνα Γκόμες: Η Δεξιά ήταν πιο τροϊκανή από την τρόικα

Άνα Γκόμες, ευρωβουλευτής Σοσιαλιστικού Κόμματος Πορτογαλίας: "Διαψεύσαμε τις αθλιότητες της Δεξιάς ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από την λιτότητα. Αποδείξαμε ότι υπάρχει εναλλακτική λύση και ότι μπορούμε να σεβαστούμε τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις και να ελέγξουμε τα δημοσιονομικά ελλείμματα υιοθετώντας την ίδια στιγμή μια πολιτική ανάκτησης των δικαιωμάτων που είχαν χάσει οι πολίτες από την αρχή της κρίσης"

Συγκεντρώσεις CGIL: Καμούσο, Όχι συντάξεις στα 67, απολύσεις και πρεκαριάτο

Εναντίον της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης στα 67, τις απολύσεις και το πρεκαριάτο, κυρίως των νέων, διαδήλωσαν σε πέντε μεγάλες ιταλικές πόλεις χιλιάδες εργαζόμενοι με τις σημαίες της CGIL.

Ισπανία: Της φυλακής τα σίδερα είναι για... μετανάστες

Οι πόρτες μιας φυλακής χωρίς πόσιμο νερό, τηλέφωνο και χωρίς υπηρεσίες στήριξης και νομικής βοήθειας άνοιξαν για 507 μετανάστες από την Αλγερία που έκαναν το λάθος να αποφύγουν τον... πνιγμό και...

Χινές Φερνάντεθ: Η Αριστερά δεν μπορεί να ταυτιστεί με τον εθνικισμό του Ραχόι ή του Πουτζντεμόν

"Από τις αίθουσες των δικαστηρίων βλέπουμε ότι η διαφθορά και η διαπλοκή είναι δομικές, αποτελούν μια μορφή διακυβέρνησης και διαχείρισης ενός πολιτικού κόμματος. Υπάρχει μια πολύ συντηρητική και ακροδεξιά πολιτική ελίτ, που δεν περιορίζεται μόνο στο πολιτικό, αλλά επεκτείνεται και στο οικονομικό επίπεδο. Κάτι ανάλογο με αυτό που ζήσατε στην Ελλάδα"

Ιγκλέσιας στο Ραχόι: “Η ντροπή σου δεν κρύβεται πίσω από καμία σημαία”

Σε πεδίο οξύτατης αντιπαράθεσης για τα σκάνδαλα του Λαϊκού Κόμματος και την εμπλοκή του Ραχόι μετατράπηκε η ισπανική βουλή, ενώ στην Καταλωνία δρομολογείται μια προεκλογική εκστρατεία “όλων εναντίον όλων”.

Μ. Ατσέρμπο στην Πετρούπολη: Με την Επανάσταση και το δημοκρατικό κομμουνισμό

Η ομιλία του γραμματέα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Μ. Ατσέρμπο για το δημοκρατικό κομμουνισμό στη συνάντηση των 103 κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων στην Πετρούπολη για την Επέτειο των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Διαζύγιο Αριστεράς-σοσιαλιστών στη Βαρκελώνη. Ιγκλέσιας και Κολάου με την... ανεξαρτησία, λέει ο Σάντσεθ

Η δημοτική λίστα της Κολάου ψήφισε κατά της συμφωνίας με τους σοσιαλιστές στο δήμο της Βαρκελώνης. “Η Κολάου και το En Comù επέλεξε σήμερα το δρόμο της ανεξαρτησίας”, απάντησε ο ηγέτης των σοσιαλιστών Σάντσεθ.

Μ. Ρεβέλι στο Φόρουμ Μασσαλίας: Για μια Ευρώπη δημοκρατική, κοινωνική και διεθνική ενάντια στις δεξιές

Ένας άσχημος άνεμος φυσάει στην Ευρώπη. Ο άνεμος της δεξιάς. Το όριο μεταξύ “ανθρώπινου” και “μη ανθρώπινου” κινείται βίαια στο σκοτεινό πεδίο της απανθρωπιάς. Χρειαζόμαστε ένα νέο αριστερό και προοδευτικό χώρο εναντίον του νεοφιλελευθερισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Εισαγγελική πρόταση για φυλάκιση του πρώην προέδρου και 3 μελών του προεδρείου καταλανικής βουλής

Η Εισαγγελία ζήτησε τη φυλάκιση της πρώην πρόεδρου του καταλανικού κοινοβουλίου Φορκαδέλ και τριών μελών του προεδρείου, προληπτικά μέτρα με εγγύηση για την απελευθέρωση του ενός μέλους του προεδρείου και πλήρη ελευθερία για τον αντιπρόεδρο της καταλανικής βουλής Νουέτ της Ενωμένης Εναλλακτικής Αριστεράς EUiA.

Γενική απεργία σε Καταλωνία: Κλειστές πάνω από 40 μεγάλες αρτηρίες, σιδηροδρομικές γραμμές και μαζικές κινητοποιήσεις

Με διακοπή του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου, μικρή σχετικά απεργιακή συμμετοχή και μεγάλες κινητοποιήσεις συνεχίζεται η γενική απεργία στην Καταλωνία. Στο Ανώτατο Δικαστήριο καταθέτει αύριο το προεδρείο της καταλανικής βουλής.

Πολιτική λύση όχι καταστολή

“Δίνουμε τη μάχη για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατούμενων, την κατάργηση του άρθρου 155 και τη διάσωση των καταλανικών θεσμών. Στον Δήμο της Βαρκελώνης με επικεφαλής την Κολάου και στους...

“Το Βέλγιο δεν είναι Ισπανία”: Ελεύθερος με όρους ο Πουιζδεμόντ και οι 4 πρώην υπουργοί του

Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν από τη βελγική εισαγγελία ο Πουιζδεμόντ και οι 4 πρώην “υπουργοί” του. Στις επόμενες ώρες η απόφαση για την έκδοση τους. Ρεκόρ συμμετοχής στο Podem για ενωτικό ψηφοδέλτιο της Αριστεράς.

Καταλωνία: “Κόντρα” στις κάλπες με ειρηνική ανυπακοή, διαδηλώσεις και απεργίες υπέρ των πολιτικών κρατούμενων

“Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους”. Από την Πέμπτη το απόγευμα αποτελεί το σύνθημα με το οποίο εκατοντάδες χιλιάδες εθνικιστών και δημοκρατικών Καταλανών ξεχύθηκαν στους δρόμους.

O πρώην αντιπρόεδρος και 7 πρώην "υπουργοί" στη φυλακή - "Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους", λέει ο Ιγκλέσιας

Η δικαστής του δικαστηρίου ειδικού σκοπού ΑΝ Λαμέλα  αποφάσισε την φυλάκιση του πρώην αντιπροέδρου της καταλανικής κυβέρνησης Χουνκουέρας και 7 πρώην "υπουργών" του Πουιζδεμόντ,   ...

Προληπτική φυλάκιση ζητά ο εισαγγελέας για 9 πρώην “υπουργούς” του Πουιζδεμόντ - Unidos Podemos στο πλευρό του Νουέτ

Η Γενική Εισαγγελία της Ισπανίας ζήτησε από τη δικαστή του δικαστηρίου ειδικού σκοπού την προφυλάκιση του πρώην αντιπροέδρου και άλλων 8 πρώην μελών της καταλανικής κυβέρνηση


Ραδιόφωνο