Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η ακροδεξιά κορωνο-ευκαιρία

«Η κρίση είναι ευκαιρία» κραύγαζαν κατά καιρούς διάφοροι επίδοξοι διαμορφωτές γνώμης, επιχειρώντας να φτιάξουν το κατάλληλο περιβάλλον στο οποίο θα αναπτυσσόταν η δική τους «ιδιαίτερη» οπτική επί των ευκαιριών.

Ό,τι δεν αντιμετωπίζεται πατάσσεται!

Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας τις τελευταίες ημέρες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (ΑΣΟΕΕ) αποτέλεσαν τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σαπουνόπερας δράσης με τίτλο «Νόμος και Τάξη επί Μητσοτάκη».

Αυτογκολ

Μια από τις φράσεις παλαιών πολιτικών, στις οποίες αρθρογράφοι και αναλυτές προσφεύγουν συχνά - πυκνά, είναι και αυτή που αποδίδεται στον Βρετανό Συντηρητικό πρωθυπουργό Χάρολντ Μακμίλαν. Όταν,...

Χυδαίος τακτικισμός

Η επιλογή για το πρόσωπο που θα αναλάβει τα καθήκοντα του Προέδρου της Δημοκρατίας έφερε όλα τα χαρακτηριστικά του τυχοδιωκτικού τακτικισμού στον οποίο μας έχει συνηθίσει το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο λαϊκός ήρωας Σουλεϊμανί

11 Φεβρουαρίου 2016. Η κίνηση στους δρόμους της Τεχεράνης επιτρεπόταν μόνο σε λίγα λεωφορεία λόγω των εορτασμών για την 37η επέτειο της Ισλαμικής Επανάστασης στο Ιράν. Χιλιάδες άνδρες και...

Να βάλουμε σε προτεραιότητα ό,τι μας ενώνει, η πολιτική μας

6ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Μάλαγα - Η Ευρωπαϊκή Αριστερά εκλήθη σε αυτό το συνέδριο να συγκεράσει όχι μόνο διαφορετικές θεωρίες για τους θεσμούς, τη διεθνή κατάσταση ή τις μάχες για την κοινωνία και το περιβάλλον, μα και να λειτουργήσει ως πεδίο μετάδοσης πολύτιμων εμπειριών μέσω της εφαρμοσμένης πολιτικής της

Το 6ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Αναγκαία η πολιτική επανεκκίνηση της Αριστεράς και της Ευρώπης

26 κόμματα της Αριστεράς αναζητούν τους τρόπους για «την υπέρβαση του καπιταλισμού, προκειμένου να οικοδομηθεί μια Ευρώπη των λαών, να διασωθεί ο πλανήτης και να εξασφαλιστεί η ειρήνη»

Ολοκληρώθηκε το 6ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς - Νέος πρόεδρος ο Χάιντς Μπιερμπάουμ

Με την ισπανική εκδοχή της Διεθνούς, την υπερψήφιση του κειμένου πολιτικής απόφασης και την εκλογή της νέας ηγεσίας του ολοκληρώθηκε σήμερα το 6ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΑ), που διεξήχθη για τρεις ημέρες στη Μάλαγα της Ισπανίας.

6ο Συνέδριο Ευρωπαϊκής Αριστεράς: «Να επανεκκινήσουμε την Ευρώπη / Να πάμε αριστερά»

«Να επανεκκινήσουμε την Ευρώπη / Να πάμε αριστερά». Με αυτό το σύνθημα διεξάγεται μέχρι την Κυριακή το 6ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΑ) στη Μάλαγα της Ισπανίας. Σύνεδροι από 25 κόμματα συζητούν για «την υπέρβαση του καπιταλισμού, προκειμένου να οικοδομηθεί μια Ευρώπη των λαών, να διασωθεί ο πλανήτης και να εξασφαλιστεί η ειρήνη».

Mήνυμα του Κεν Λόουτς στο 6ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Ενότητα και σχέδιο καθαρό για το μέλλον

Ο σπουδαίος και πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Κεν Λόουτς απέστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο 6ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που διεξάγεται στη Μάλαγα της Ισπανίας.

Το παρασκήνιο μιας επικίνδυνης «διαρροής»

«Η προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων απαιτεί σοβαρότητα, προετοιμασία, μελετημένες κινήσεις». Τάδε έφη Κυριάκος Μητσοτάκης, τον Δεκέμβριο του 2017, μετά από την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Από τον Τζόκερ στα Βρασνά

Δύο γεγονότα έδωσαν την περασμένη εβδομάδα τον τόνο. Από τη μία, η επέμβαση της αστυνομίας σε κινηματογράφους που προβαλλόταν η ταινία «Τζόκερ» και η προσαγωγή ανηλίκων που την παρακολουθούσαν.

Φρένο στον τραγέλαφο

Το αναπτυξιακό -που λέει ο λόγος- νομοσχέδιο της κυβέρνησης αριθμεί πάνω από 700 σελίδες. Σ' αυτό περιλαμβάνονται πλείστες ρυθμίσεις, που δεν αφορούν μόνο το πώς θα επανέλθει το καθεστώς της πελατειακής και στρεβλής μεγέθυνσης της οικονομίας, δηλαδή το μοντέλο που κυριάρχησε για δεκαετίες και χρεοκόπησε τη χώρα.

Αχαλίνωτοι στην εξουσία

Τελικά για το Μάτι δεν έφταιγαν οι αριστεροί, αλλά η κλιματική αλλαγή. Τελικά η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι τόσο προδοτική και θα την τηρήσουν και θα την τιμήσουν. Τελικά τους πρόσφυγες δεν τους φέρνει ο Τσίπρας, αλλά οι γεωπολιτικές συνθήκες.

Στο "Μακεδονικό" η Ν.Δ. αναστενάζει

Το «Μακεδονικό» αποτελεί ταυτόχρονα αιτία και αφορμή για διχασμό στην ελληνική υπερσυντηρητική Δεξιά. Το βλέπουμε, άλλωστε, εδώ και μέρες με τις επιθέσεις και τις απειλές των «Σαμαρικών» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η τέχνη της απόκρυψης

Διαβάζεις πρωτοσέλιδα, παρακολουθείς δελτία ειδήσεων, αναζητάς ειδήσεις στο Διαδίκτυο και διαπιστώνεις ότι η προπαγανδιστική μηχανή της συντηρητικής συμμαχίας εφαρμόζει πιστά το νέο επικοινωνιακό της δόγμα: Εξαφανίστε τον ΣΥΡΙΖΑ.


Ραδιόφωνο