Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Τζανακόπουλος: Να βαδίσει στον δρόμο του ρεαλισμού η Γερμανία

Με το βλέμμα στη συνάντηση Μέρκελ - Λαγκάρντ η κυβέρνηση - Γ. Δραγασάκης: "Εάν το ΔΝΤ επιμείνει στη φορολόγηση των φτωχών και στη μείωση της φορολογίας των πλουσίων, τότε θα υπάρξει σύγκρουση, διότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να τα κάνει" * Δ. Παπαδημούλης: "Το Βερολίνο έχει καταλάβει ότι θα πρέπει να κάνει κάποιες παραχωρήσεις προς τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για ελάφρυνση του χρέους και χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018"

Ο Βέμπερ απομακρύνει το ΔΝΤ, ο Κάουντερ το κρατάει...

Διαφωνίες στους κόλπους των Γερμανών χριστιανοδημοκρατών - Ο πρόεδρος του ΕΛΚ (αριστερά) υποστήριξε ότι Ευρώπη και Γερμανία πρέπει να σταματήσουν να επιμένουν στη συμμετοχή του ΔΝΤ. Τον "επανέφερε στην τάξη" ο συνεργάτης της Μέρκελ, Φ. Κάουντερ (δεξιά), αλλά και κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης

Αλ. Τσίπρας: "Καταστροφική μία συζήτηση για μέτρα ακόμη και ενός ευρώ"

Αλ. Τσίπρας προς Π. Μοσκοβισί: "Ζωτικής σημασίας" ένα "μέτωπο λογικής" - "Μπορούμε να συζητήσουμε για ένα μείγμα πολιτικών, αλλά με μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο" τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ ο Γάλλος επίτροπος υπογράμμισε πως το Eurogroup της Δευτέρας "θα μπορούσε να θέσει τις παραμέτρους μίας συμφωνίας για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης" αφήνοντας μια αιχμή για το ΔΝΤ: "Οι πραγματικοί αριθμοί είναι εκείνοι που εντάσσονται στις δικές μας προβλέψεις"

Αλ. Τσίπρας: "Δεν θα κριθούμε μόνο από τις αντιστάσεις μας στη διαπραγμάτευση"

"Να εντείνουμε την προσπάθεια και την πολιτική μας αποτελεσματικότητα" - Αλ. Τσίπρας: "Με το κλείσιμο της αξιολόγησης και το τέλος της επιτροπείας στα μέσα του 2018 (...) ξαναέρχεται η διαχωριστική γραμμή στο πολιτικό και ταξικό της πρόσημο. Κι αυτό μας δίνει από τώρα το περιθώριο να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα. Τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμματος, παράταξης που εκφράζει παραδοσιακά την Αριστερά αλλά και εκπροσωπεί αυτό που ονομάζουμε στρώμα των ‘από κάτω". - Π. Ρήγας: "Η διαμόρφωση του κοινωνικού μετώπου στη βάση της προστασίας του κοινωνικού κράτους έναντι του νεοφιλελευθερισμού και της Ακροδεξιάς πρέπει να υπηρετηθεί με όλες τις πρωτοβουλίες της επόμενης περιόδου".

Ευ. Τσακαλώτος: "Επιδιώκουμε πολιτική λύση στις 20 Φεβρουαρίου σε όλο το πακέτο"

Δεν υπάρχει τελεσίγραφο 48 ωρών, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών * "Κίνηση με θετικό πρόσημο" χαρακτηρίζει κυβερνητική πηγή την αυριανή άφιξη Μοσκοβισί στην Αθήνα, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση εργάζεται για δίκαιη και κοινωνικά βιώσιμη συμφωνία το συντομότερο δυνατό

Πρόοδος μετ' εμποδίων στην πολιτική συνάντηση για την αξιολόγηση

Γ. Ντάϊσελμπλουμ: "Η έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι προς το συμφέρον όλων" - "Όσο παραμένουν παράλογες απαιτήσεις από πλευράς ΔΝΤ δυσκολεύουν οι προϋποθέσεις για συνέχιση της διαπραγμάτευσης σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων" τονίζουν κυβερνητικές πηγές, επισημαίνοντας ότι "έγινε πρόοδος"

Τον οδικό χάρτη για την επόμενη μέρα συζητά η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκινά σήμερα με τις ομιλίες των Αλ. Τσίπρα και Π. Ρήγα - Εξετάζεται να τεθεί ως προτεραιότητα η διαμόρφωση ενός πολιτικού σχεδίου με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, δηλαδή ενός οραματικού σχεδίου που θα εμπεριέχει το αξιακό πλαίσιο της Αριστεράς και ταυτόχρονα θα περιγράφει τη θέση της χώρας στα νέα και υπό διαμόρφωση γεωστρατηγικά και τεχνολογικά παραγωγικά δεδομένα

Κορύφωση της πολιτικής διαπραγμάτευσης με σύσκεψη προετοιμασίας του Eurogroup

Πυρετός παρασκηνιακών διεργασιών σε αναζήτηση πλαισίου συμφωνίας έως τις 20 Φεβρουαρίου - Στην Αθήνα στις 15 Φεβρουαρίου ο Πιερ Μοσκοβισί με αφορμή την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών

Σταθερά στη γραμμή "Λούφα και Παραλλαγή" η Ν.Δ.

Δεν απαντά ούτε για το "πόθεν έσχες" Μητσοτάκη ούτε για το "φακέλωμα" - Ρ. Σβίγκου: "Έχει κάνει τα πάντα, εκτός από το προφανές. Δηλαδή να δημοσιοποιηθεί το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη συμπεριλαμβάνοντας τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του"

Π. Ρήγας: "Δεν θα φέρουμε στη Βουλή τα μέτρα που ζητάει το ΔΝΤ"

* "Ο κόσμος στις πόλεις της Περιφέρειας και στις γειτονιές της Αθήνας θέλει να ακούσει και να ακουστεί, παρά τον ορυμαγδό κινδυνολογίας και παραπληροφόρησης. Τη μάχη της δημόσιας επαφής μας με τους πολίτες δεν πρόκειται να την εγκαταλείψουμε" * Σε όποιους τομείς καταφέραμε να αφήσουμε διακριτό το πολιτικό μας στίγμα μέσα στην κοινωνία, διατηρούμε, με βάση την πραγματικότητα και όχι τις δημοσκοπήσεις, την εμπιστοσύνη του κόσμου"

Αυστηρό μήνυμα του Αλ. Τσίπρα στην Τουρκία: "Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο"

Θυμίζοντας πως "τα ελληνικά σύνορα είναι τα ευρωπαϊκά σύνορα", ο πρωθυπουργός τόνισε από τη Μάλτα τη "σταθερή αποφασιστικότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί το ευρωπαϊκό, το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, καθώς επίσης και την αποφασιστικότητα της να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία όλα τα προβλήματα που προκύπτουν, ποντάροντας πάντα στον διάλογο, στη συνεργασία και όχι σε κινήσεις εντυπωσιασμού"

Βούληση για κλείσιμο της αξιολόγησης μέσα στον Φεβρουάριο

Σε θετικό κλίμα οι συναντήσεις του Τσίπρα με Μέρκελ και Γιούνκερ - Αναζητήθηκαν τρόποι υπέρβασης του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί από την ασυμφωνία των θεσμών *"Η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται με προγράμματα λιτότητας που εξοντώνουν τους λαούς", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας την "απόλυτη κατανόηση" της "συντριπτικής πλειοψηφίας" των εταίρων: "Ο μεγάλος μας σύμμαχος είναι η εξαιρετικά θετική απόδοση, η θετική υπέρβαση όλων των οικονομικών στόχων από την πλευρά της Ελλάδας στο τελευταίο διάστημα"

Διαπραγματεύσεις κορυφής από τη Μάλτα έως την Ουάσιγκτον

Το σαββατοκύριακο αναμένεται πρόταση των δανειστών - Στην άτυπη σύνοδο κορυφής αναμένονται κατ' ιδίαν συναντήσεις του πρωθυπουργού με Μέρκελ, Γιούνκερ, Μοσκοβισί * Τη Δευτέρα το Δ.Σ. του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα

Αλ. Τσίπρας: "Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών"

"Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον λαό στα χέρια των προθύμων" "Ποιος σας ζήτησε να ψηφίσετε νέα μέτρα; Αν εμείς αναζητούμε εθνική γραμμή, δεν είναι για να ψηφίσουμε νέα μέτρα, αλλά για να τα αρνηθούμε προς όφελος του ελληνικού λαού και της κοινωνίας" * "Το να ζητάτε εκλογές πριν κλείσει η αξιολόγηση είναι ή απερισκεψία ή χρήσιμη ηλιθιότητα"

Ν. Ξυδάκης: "Ποτέ δεν υποστήριξα την επιστροφή στη δραχμή"

Σφοδρή επίθεση τη αντιπολίτευσης προκάλεσαν χθες οι δηλώσεις του Νίκου Ξυδάκη για το ότι “δαιμονοποιήθηκε” η κουβέντα για τη δραχμή. Το μπαράζ αντιδράσεων εκ μέρους της αντιπολίτευσης συνεχίστηκε,...

Αλ. Τσίπρας: Παράλογες απαιτήσεις καθυστερούν την αξιολόγηση

Απόλυτη διάψευση των σεναρίων για ψήφιση μέτρων από 180 βουλευτές - Ο πρωθυπουργός δήλωσε "πεπεισμένος ότι θα κλείσει άμεσα αυτή η εκκρεμότητα και διότι είναι κοινός τόπος ότι η ελληνική οικονομία υπεραποδίδει και περνά σε φάση ανάκαμψης αλλά και διότι δεν συμφέρει κανέναν στην Ευρώπη μια πιθανή αναθέρμανση του ελληνικού ζητήματος" * Ο Γ. Δραγασάκης προκαλεί την αντιπολίτευση να πάρει θέση: "Πρέπει όλοι να έχουν μια ομόφωνη θέση ότι δεν ψηφίζουμε νέα μέτρα"


Ραδιόφωνο