Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Οι μεθεπόμενες εκλογές θα γίνουν με βάση τον νόμο της απλής αναλογικής"

"Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται με ορίζοντα το 2019" - Δ. Τζανακόπουλος: "Εάν το ΠΑΣΟΚ θέλει εμπράκτως να κάνει την αυτοκριτική του και να καταθέσει στη δημόσια συζήτηση πρόταση για την απλή αναλογική, εμείς θα μπορούσαμε, ενδεχομένως, να τη συζητήσουμε. Οψόμεθα"

Ενδεχόμενη αλλαγή της συμφωνίας δεν θα αφορά μέτρα και στόχους

Στόχος, η ένταξη στο QE μέσα στο πρώτο τρίμηνο * Δ. Τζανακόπουλος: "Όλοι, πλέον, δέχονται πως η ασυμφωνία δεν έχει τεχνικό χαρακτήρα και επομένως πρέπει να επιλυθεί στο υψηλότερο επίπεδο με πολιτικούς όρους" * "Αν όλα τα υπόλοιπα ζητήματα συμφωνηθούν, τότε εμείς είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε ενδεχομένως σε μια συζήτηση γι' αυτό τον μηχανισμό αυξημένων εγγυήσεων"

Επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων σε πολιτικό επίπεδο

Προετοιμασία πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση * Συνισταμένη των δηλώσεων Ευρωπαίων αξιωματούχων η απουσία επικρίσεων κατά της Ελλάδας για ολιγωρία, ενώ αντιθέτως επισημαίνονται οι θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία * Επανέρχεται ο Β. Σόιμπλε ωσάν να εξαρτάται από την Ελλάδα η απόφαση του αναποφάσιστου ΔΝΤ: "Αν δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία η δεύτερη αξιολόγηση και αν το ΔΝΤ δεχθεί τις συνέπειες της εξέλιξης αυτής, τότε το πρόγραμμα θα είναι παρωχημένο"

Τα μυστήρια των δανειστών

Απρόσμενες εξελίξεις, οι οποίες δημιουργούν εν δυνάμει συνθήκες άρσης του αδιεξόδου για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης άνοιξε η δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για ενδεχόμενη αποχώρηση του...

"Θετικά βήματα" στο Κυπριακό, ενθαρρυντικά στοιχεία στη διαπραγμάτευση

Συνεδρίασε χθες το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ - Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σειρά εξορμήσεων του κόμματος στην κοινωνία με αφορμή τα δύο χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας

Δ. Τζανακόπουλος: "Δεν ισχύουν τα σενάρια μείωσης του αφορολόγητου"

Ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης για να ενταχθούμε στο QE τον Μάρτιο * "Αυτό το οποίο μας οδηγεί στην ανάγκη για ταχύτατο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι οι ούτως ή άλλως φιλόδοξοι στόχοι του προγράμματος για 1,75% πρωτογενές πλεόνασμα το 2017" * Ν. Βούτσης: "Είμαι αισιόδοξος. Θα κλείσουμε άμεσα. Δεν πρέπει να φτάσουμε στην άνοιξη"

Π. Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση δεν αποδέχεται μείωση του αφορολόγητου

Διαψεύδονται οι φήμες για αποδοχή νέων μέτρων από την κυβέρνηση - Για την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Ευαγγελισμό: "Πρέπει να ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για τον ίδιο. Θα ήταν η πρώτη φορά που μπήκε σε έναν δημόσιο χώρο Υγείας"

Μήνυμα του Αλ. Τσίπρα μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Κυπριακό: "Πέραν της ισχυρής εθνικής γραμμής, δημιουργείται και μια κοινή ευρωπαϊκή"

Π. Παυλόπουλος: Ελλάδα και Κύπρος υπερασπίζονται την κυριαρχία της Ε.Ε. * Σε επικοινωνίες του πρωθυπουργού με Άν. Μέρκελ και Φρ. Ολάντ “τονίστηκε η σημασία που έχει για την Ευρώπη και τις ευρωτουρκικές σχέσεις η εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, ενώ υπογραμμίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της Ε.Ε. στις συνομιλίες"

Α. Ξανθός: Η κοινωνία δεν επενδύει σε εκλογές, ελπίζει να τα καταφέρουμε

"Οι πολίτες αντιλαμβάνονται τις αντικειμενικές δυσκολίες και, παρά την απογοήτευση, τη δυσαρέσκεια και τον θυμό τους, περιμένουν, υπομένουν και προσδοκούν την οριστική απαλλαγή από τον μνημονιακό 'βρόχο' από τη δική μας κυβέρνηση"

Κωδικός "εξωστρέφεια"

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το νέο έτος - Να μην εγκλωβιστεί στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης θα επιχειρήσει η κυβέρνηση από τις πρώτες μέρες του 2017 στοχεύοντας σε θέματα καθημερινότητας και σταθεροποιώντας τις συμμαχίες της εντός και εκτός Ευρώπης

Δ. Τζανακόπουλος για τη Ν.Δ.: "Αντιπολιτευτική τακτική μηδενισμού και στήριξης των ακραίων δανειστών"

*"Απολύτως έκθετη η ηγεσία της Ν.Δ. Βασικό της μέλημα δεν είναι η στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας, αλλά η αποτυχία των διαπραγματεύσεων και της κυβέρνησης" *Εσωτερικοί συσχετισμοί στο ΔΝΤ δεν μπορούν να καθυστερούν την αξιολόγηση

Απάντηση της κυβέρνησης στη Ν.Δ.: "Στη Βουλή φάνηκε ποιοι είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι των ακραίων της Ευρώπης"

"Οι μόνοι που είπαν όχι στους χαμηλοσυνταξιούχους ήταν ο Κυρ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. έπειτα από οδηγίες" * "Η κυβέρνηση δεν έχει απολύτως τίποτα να κρύψει και δεν έχει αναλάβει καμία νέα δέσμευση"

Η κυβέρνηση για το παιχνίδι που στήνεται εις βάρος της χώρας: Το ευρύτερο πολιτικό θέμα είναι η εμπλοκή του ΔΝΤ στην Ευρώπη

"Η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά δεν θα καθορίζει την πορεία του ελληνικού προγράμματος" διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές επισημαίνοντας την προσπάθεια τεχνητής αναζωπύρωσης του ελληνικού ζητήματος από κάποιους εταίρους ενόψει των εκλογών τους * Έφτασε η επιστολή του ESM που ζητάει διευκρινίσεις

Απάντηση Δραγασάκη στον Σόιμπλε: "Ποιος παραβιάζει τους κανόνες; Εμείς που είμαστε συνεπείς ή όσοι ερμηνεύουν αυθαίρετα τη συμφωνία;"

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξήγησε ότι τα πλεονάζοντα έσοδα προέρχονται από τη βελτίωση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ και τη μείωση της φοροδιαφυγής, τα οποία οι θεσμοί κατά την υπογραφή της συμφωνίας το καλοκαίρι του 2015 δεν δέχτηκαν να περιληφθούν στα προβλεπόμενα έσοδα γιατί τα θεωρούσαν μη αξιόπιστα

Αλ. Τσίπρας στο 5ο συνέδριο του ΚΕΑ στο Βερολίνο: Δεν θα εγκαταλείψουμε τον λαό στους yesmen της λιτότητας

"Η Ευρώπη πρόκειται σύντομα να διαβεί τον Ρουβίκωνα", * "Πρέπει να αναλάβουμε την πολιτική πρωτοβουλία για μία προοδευτική εναλλακτική στον εθνικισμό και την Ακροδεξιά" * "Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία πρέπει να αρθεί στο ύψος των ιστορικών ευθυνών της και να βάλει τέλος στη νεοφιλελεύθερη συναίνεση"

Νέος κύκλος διαπραγμάτευσης με ορόσημο την 26η Ιανουαρίου 2017

Εκλογές το 2019 - Κυβέρνηση για Κ. Μητσοτάκη: "Την ώρα που ο πρωθυπουργός τύγχανε ευρείας στήριξης στις Βρυξέλλες και έδινε μάχη για να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ο ίδιος εκλιπαρούσε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα 'βάστα, Σόιμπλε', συνεχίζοντας τον ανένδοτο όχι κατά της κυβέρνησης, αλλά κατά της χώρας. Μήπως και του πετάξουν κανένα ξεροκόμματο εξουσίας. Μάταια"


Ραδιόφωνο