Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ψεύτες και χρήσιμοι ηλίθιοι

Δεν πρόλαβε να πάει ο Γιώργος Κιμούλης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ορισμένοι έσπευσαν να τον υποδεχτούν με ένα ψέμα τόσο χονδροειδές και καραμπινάτο, που θα νόμιζε κανείς πως...

Κοράκια με όνομα και ΑΦΜ

Εμπόριο θανάτου κόντρα σε κάθε ανθρώπινη αξία και μάλιστα στο όνομα μιας στρεβλής μετάφρασης του δημοσιογραφικού καθήκοντος απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες. Εμπόριο θανάτου κόντρα ακόμα και σε αυτή την ύστατη παράκληση των γονιών που ζήτησαν να κηδέψουν το παιδί τους μακριά από τηλεοπτικές κάμερες και φωτογραφικούς φακούς.

Οι απόγονοι του Λάσκαρη και η Πόρσε

Στο μακρινό πια 1976 η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φέρνει στη Βουλή τον περιβόητο “Νόμο 330” περί “εργατικών οργανώσεων και συνδικαλιστικών ελευθεριών”. Ήταν ο νόμος που επιχείρησε τότε να...

Είναι όλοι τους ναζί

“Δεν είναι όλοι ρατσιστές, δεν είναι όλοι ναζί και φυσικά δεν είναι όλοι δολοφόνοι” επιμένουν να υποστηρίζουν όσοι εξακολουθούν να βλέπουν την πλατιά αυτή μάζα των τετρακοσίων τόσων χιλιάδων ως ένα δυσδιάκριτο μείγμα λίγων εγκληματιών και πολλών απολωλότων προβάτων της Δημοκρατίας μας. Ίσως μπορούσε να είναι και έτσι αν κανείς παρέβλεπε την ψυχρή λογική των αριθμών που σε ψήφους επιβράβευσε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα διατηρώντας ανέπαφα τα ποσοστά της Χ.Α. στις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν.

4,1 αβάσταχτα μίλια

Παιδιά γυμνά, γυρισμένα ανάποδα να βγάζουν από τα σωθικά τους το Αιγαίο. Κραυγές φόβου, χαστούκια απανωτά στην ψυχή και τη συνείδηση του θεατή. Μια βάρκα μεσοπέλαγα στο καταχείμωνο και οι άντρες με τη στολή να παλεύουν κόντρα στα “προφανώς” τού εκ του ασφαλούς κριτή των πάντων. Μάχη καθημερινή να μη χαθεί ούτε μια ζωή, φωνές για ένα ασθενοφόρο που αργεί να έρθει. Μια κουβέρτα, ρε παιδιά. Μια κουβέρτα. Δύσκολο να την αντέξεις αυτή την ταινία κι ας ήταν μικρού μήκους.

Γλώττα λανθάνουσα τα αληθή λέγει

Δεν είναι για γέλια, όμως, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας όταν “πυροβολεί” λεκτικά το ακροατήριό του άλλοτε με "πελάτες" και άλλοτε με "εντολοδόχους". Για γέλια είναι όσοι δεν παίρνουν στα σοβαρά τις εκτελεστικές αντιλήψεις της "γαλάζιας" ηγεσίας, που ακροβατεί στην κόψη του πολιτεύματος όταν ο αρχηγός δίνει εντολές στους πολίτες και ο αντιπρόεδρος καλεί τα δικαστήρια να απολύσουν όποιον συμβασιούχο μονιμοποιηθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έτσι αντιλαμβάνονται την κοινωνία, το κράτος, και τους θεσμούς. Ως εντολοδόχους τους πολίτες και ως ιδιοκτησία τη χώρα. Ως πειθήνια όργανα των βουλών και όχημα των επιδιώξεών τους.

Γ. Μουζάλας στην "Αυγή της Κυριακής": Τον Απρίλιο θα ξεκινήσει η αποσυμφόρηση των νησιών

"Το μεγάλο στοίχημα θα είναι τη ενσωμάτωση των 20.000 - 25.000 προσφύγων που θα μείνουν στη χώρα μας" * "Να μας κρίνετε αντιλαμβανόμενος τη διαφορά ανάμεσα στις επιθυμίες μας και τις δυνατότητές μας"

Δεδουλευμένα, αυτή η μάστιγα για τους εργοδότες

Μπαίνοντας κάποιος στο μυαλό του Χάρη Θεοχάρη θα χρειαστεί σίγουρα τον μίτο της Αριάδνης για να μπορέσει να καταλήξει στο ταμείο της λογικής του νεοφιλελεύθερου βουλευτή που επάξια διεκδικεί μια...

Αλλού απούσα και αλλού παρούσα η αστυνομία

Δύο περιπτώσεις που προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία με την επιλογή δύο μέτρων και δυο σταθμών στην αναγκαιότητα αστυνομικής παρουσίας και προστασίας. Απλήρωτοι εδώ και εννέα μήνες είναι, όπως καταγγέλλουν, οι νέοι και οι νέες που πήραν μέρος στο πρόγραμμα κατάρτισης του ΙΣΕΤΕ και αντί απαντήσεων για το πότε θα τους καταβληθούν τα χρήματα που τους οφείλονται είχαν συνάντηση με μια διμοιρία των ΜΑΤ που είχε προσκληθεί να “προστατεύσει” το κτήριο.

Το εξώδικο και η λάσπη επιστρέφονται

Ο εγκαλών ζητούσε από την “Αυγή” και τον υπογράφοντα να αποκαταστήσουν την τιμή του, μιας και, όπως υποστήριζε, τον είχαμε συκοφαντήσει και δυσφημήσει αποκαλύπτοντας πως έτυχε διοικητικής και μισθολογικής εξέλιξης στον Δήμο Αθηναίων χρησιμοποιώντας παράτυπο τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών.

Μάχη για τα μικρά και τα μεγάλα που χάθηκαν

«Αυτή η ακραία συμπεριφορά του συγκεκριμένου εργοδότη είναι η συνέχεια της συνήθους συμπεριφοράς 'δεν πληρώνω', 'δεν ασφαλίζω', 'θα έρχεσαι όποτε σε χρειαστώ', σεξουαλικές παρενοχλήσεις και άλλα πολλά που συμβαίνουν κατά κόρον στον κλάδο. Αυτά είναι που ανοίγουν την όρεξη στον εκάστοτε εργοδότη να φέρεται στους εργαζόμενούς του σαν να είναι ιδιοκτησία του» σημειώνεται στην ανακοίνωση με την οποία καλείται η τοπική κοινωνία να καταδικάσει το αποτρόπαιο γεγονός.

"Κακές παρέες"

Και επειδή με το χιούμορ, τους υπαινιγμούς και τους ειρωνικούς τίτλους δεν είναι απαραίτητο πάντα να βρίσκεις το επιθυμητό “κέντρο” του στόχου, αλλά αντιθέτως να δίνεις λαβή για κακοπροαίρετα...

Στη μνήμη μιας "κακιάς" αρχαιολόγου

Η παλιά πόλη του Ναυπλίου, όπως την γνωρίζουν σήμερα τόσο οι κάτοικοι όσο και τα εκατομμύρια των επισκεπτών της, αποτελεί από το 1962 ένα «ιστορικό διατηρητέο μνημείο» που κατάφερε να διασωθεί από...

Μια "γιορτή" από την οποία δεν θα μπορούσε να λείψει ο Άδωνις

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε χθες η αποκάλυψη ενός επισκέπτη κεντρικού πολυκαταστήματος της Αθήνας, που την Παρασκευή πουλούσε σε προσφορά ηλεκτρονικό υπολογιστή που την Πέμπτη κόστιζε 20 ευρώ φθηνότερα. Συγκεκριμένα η ηλεκτρονική συσκευή πουλιόταν την Black Friday στην τιμή των 689, ενώ μια ημέρα νωρίτερα από τις μεγάλες προσφορές μπορούσε κανείς να την αγοράσει έναντι 669 ευρώ. Η κραυγαλέα αυτή περίπτωση εξαπάτησης των καταναλωτών έγινε αντιληπτή από επισκέπτη του καταστήματος καθώς οι υπεύθυνοι είχαν ξεχάσει να αποσύρουν από το ράφι την καρτέλα με την τιμή των προηγούμενων ημερών.

Ένας Ντάνιελ Μπλέικ στη Λάρισα

Μια μητέρα αντιμετωπίζει την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια την ώρα που το τετράχρονο παιδί της βρίσκεται στην εντατική με σοβαρά εγκαύματα. Ένα σπίτι φωτιζόταν και ζεσταινόταν με κεριά. Ένα...

Γαλάζιες εμμονές στο χακί

Σε μια εποχή που η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχει κηρύξει και επισήμως τον ιδεολογικό πόλεμο στο “φυτώριο της Αριστεράς”, που για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα στελέχη του κόμματός του δεν είναι τίποτε άλλο από τα πανεπιστήμια, είναι επακόλουθο να χρησιμοποιείται η στράτευση των νέων ως μέσο απορρύθμισης του νεολαιίστικου κινήματος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Ραδιόφωνο