Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σουηδικός Χρυσός Φοίνικας, Βραβείο Σεναρίου στον Λάνθιμο

Ήταν μια χρονιά με πολλά σπουδαία ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα, χωρίς ωστόσο να ξεχωρίσει κάποια ταινία ως φαβορί για το μεγάλο βραβείο. Κατά συνέπεια, το έργο της κριτικής επιτροπής, στην οποία προήδρευε ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, δεν ήταν εύκολο.

Ταινίες για τις αίθουσες ή για "οικιακή κατανάλωση";

Το θέμα που «άναψε φωτιές» με το ξεκίνημα του Φεστιβάλ ήταν η ψηφιακή πλατφόρμα Netflix. Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Πέδρο Αλμοδόβαρ δεν μάσησε τα λόγια του: «Οι ψηφιακές πλατφόρμες δεν θα πρέπει να ακυρώσουν τις υπάρχουσες μορφές παρουσίασης, όπως είναι οι κινηματογραφικές αίθουσες»

επιλογες σινεμα

«ΑΦΤΕΡΛΩΒ» του Στέργιου Πάσχου. Χάρης Φραγκούλης και Ηρώ Μπέζου πρωταγωνιστούν στην ταινία του πρωτοεμφανιζόμενου Στέργιου Πάσχου, που έρχεται στις ελληνικές αίθουσες με φεστιβαλικές διακρίσεις,...

70ο Φεστιβάλ των Καννών: Νεκρός στα σύνορα, "άγγελος" στον ουρανό της Βουδαπέστης

H μεγάλη ελπίδα του ουγγρικού κινηματογράφου, ο Κορνέλ Μουντρούτσο, επιστρέφει στις Κάννες τρία χρόνια μετά τον «Λευκό Θεό», που είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα»....

"Αναγέννηση" ή ανακύκλωση της επιστημονικής φαντασίας;

Οι προσπάθειες να γυριστεί μια "συνέχεια" του "Blade Runner" είχαν ξεκινήσει το 1999 από τον Ρίντλεϊ Σκοτ, αλλά σκόνταφταν στα πνευματικά δικαιώματα του έργου του Φίλιπ Ντικ, πάνω στο οποίο είχε βασιστεί η αρχική ταινία. Στο "Blade Runner 2049", o Ρίντλεϊ Σκοτ κρατά τον ρόλο του παραγωγού αφήνοντας τη σκηνοθεσία στον Καναδό Ντενί Βιλνέβ ("Arrival").

Τα 70άχρονα των Καννών με Λάνθιμο, Χάνεκε, Φατίχ Ακίν και Πολάνσκι

Το Φεστιβάλ των Καννών, που θα διεξαχθεί φέτος από τις 17 ως τις 28 Μαΐου, έχει στο φόντο του ένα έντονο κοντράστ, καθώς οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα εβδομηντάχρονα κινδυνεύουν να συνθλιβούν από τον φόβο και τη διαρκή απειλή για τρομοκρατικές επιθέσεις.


Ραδιόφωνο