Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.
26/04/17

Ο λυρισμός του πραγματικού

Ο εικαστικός καλλιτέχνης Θάνος Λιανός, που εκθέτει τις ημέρες αυτές στον Χώρο Τέχνης «Ηώς», στην πλατεία Βικτωρίας, ανατρέχει στα ρεαλιστικά ιδιώματα του μοντέρνου για να πλάσει και να χαράξει το ασπρόμαυρο έργο του.

19/04/17

Το ζήτημα της "γυναικείας αισθητικής"

Υπήρξαν και υπάρχουν, ωστόσο, όλες αυτές οι γυναίκες καλλιτέχνιδες που διέρρηξαν και διαρρηγνύουν αυτά τα ιδεολογικά στεγανά εν τη γενέσει τους: η Αρτεμιζία Τζεντιλέσκι. που αποτύπωσε στο προσωπικό ιδίωμά της μέσα από τις φωτοσκιάσεις του δασκάλου της, εκφραστή του μπαρόκ,

12/04/17

Προσωπικοί φάροι

Ο εικαστικός καλλιτέχνης Δημήτρης Λάμπρου επιχειρεί με την έκθεση των δημόσιων προσώπων που τον σφράγισαν, ανάμεσα στα βιβλία του βιβλιοπωλείου «Free Thinking Zone», στο Κολωνάκι, να κατακτήσει κατ' αρχήν έναν δημόσια προσπελάσιμο χώρο που δεν εντάσσεται στα εσκαμμένα των αιθουσών τέχνης.

05/04/17
29/03/17

Η συνείδηση της ταυτότητας

Ο εικαστικός Γιάννης Καβαλάρης επιχειρεί, με την τελευταία του ατομική έκθεση στα Άνω Πετράλωνα, να επιστρέψει στις βαθύτερες αλήθειες μας που καθορίζονται εν τέλει από τον αντικατοπτρισμό μας στο βλέμμα του Άλλου.

22/03/17
08/03/17

Όταν η τέχνη συναντά τον λόγο

Η αρχιτέκτονας και εικαστικός καλλιτέχνης Κυριακή Μαυρογεώργη συνθέτει ένα σκηνικό με κεντρικό του στοιχείο το ξύλινο κιβούρι μέσα στο οποίο μεταφέρεται η νεκρή. Που υφίσταται στη διάρκεια της παράστασης αλλεπάλληλες μεταμορφώσεις, γίνεται κάρο ή γέφυρα που βοηθούν τα παιδιά και τον άνδρα να φτάσουν στον προορισμό τους

01/03/17
15/02/17
01/02/17
25/01/17
11/01/17

Ο κερματισμένος κόσμος του Χριστόφορου Κατσαδιώτη

Η μάσκα είναι ανέκαθεν το κύριο πρότυπο του έργου του χαράκτη Χριστόφορου Κατσαδιώτη. Τη χρησιμοποιεί και στην πρόσφατη δουλειά του, που εκθέτει μαζί με τα έργα της εικαστικού Τζένης Κωδωνίδου, στην γκαλερί Ζουμπουλάκη.

04/01/17
28/12/16
21/12/16

Η μαγεία της χαρακτικής τέχνης

Η χαρακτική είναι μια τέχνη μαγική όπως μας αποκαλύπτει η έκθεση του Β' Εργαστηρίου Χαρακτικής Τέχνης στο «Μελίνα», το οποίο διηύθυνε επί 16 χρόνια η καθηγήτρια Χαρακτικής Βίκυ Τσαλαματά μαζί με τον αναπληρωτή καθηγητή Άκη Πειρουνίδη, που δίδαξε τη μεταξοτυπία. Τα έργα που δείχνουν οι απόφοιτοι και φοιτητές του δίνουν στον θεατή τους την αίσθηση ότι έχουν κυοφορηθεί σε μια μήτρα που κλείνει μέσα της όλες τις μορφές αλλά και όλα τα μέσα της εικαστικής έκφρασης.

14/12/16

Για τη γλυπτική σήμερα

Η απάντηση σε όλη αυτήν την ιδεοληπτική εργαλειοποίηση της γλυπτικής τέχνης θα μπορούσε να είναι ένα «Εξαιρετικό Παρθένο Πικρό χαμόγελο - ψυχρής έκθλιψης», όπως αποκαλεί σαρκαστικά και διφορούμενα την τελευταία του έκθεση στην αίθουσα τέχνης έκφραση ο εικαστικός Κυριάκος Ρόκος.

07/12/16
30/11/16

Εικαστικές αναγνώσεις του Θανάση Βαλτινού

Οι φοιτητές της από το Γ' Εργαστηρίου Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ που διευθύνει ο καθηγητής Μάριος Σπηλιόπουλος δείχνουν ότι έχουν εντρυφήσει στο έργο του Βαλτινού για να παράγουν το έργο που παρουσιάζουν. Επιχειρούν ο καθένας με διαφορετικά μέσα και τεχνοτροπίες να δώσουν μια ζωγραφική, πλαστική, ψηφιακή οντότητα του κόσμου που γνώρισαν.

23/11/16

Για την εργαλειοποίηση της γυναίκας

Τα 19 χαρακτικά έργα που εκθέτει ο εικαστικός Γιάννης Κολιός στην γκαλερί Χρυσόθεμις, στο Χαλάνδρι, μιλούν για τη συγχώνευση αυτών των δύο ρόλων. Σμιλεύουν με έναν τρόπο παιγνιώδη και σαρκαστικό την υποταγή της γυναίκας στους ρυθμιστικούς από το περιβάλλον της κανόνες.

16/11/16

Ραδιόφωνο