Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η δίκαιη κουβέντα

Ο ιός διέλυσε κάθε βεβαιότητα. Είναι δυνατόν να καταρρέουν τα χρηματιστήρια, να μπαίνουν χώρες σε ύφεση, να αναδύεται το καταστροφικό φάντασμα της κρίσης του 2008-2009, λόγω μιας, έστω σοβαρής,...

Ακραία, ακόρεστη και ανασφαλής Δεξιά

Ο ΣΥΡΙΖΑ ωθείται από ένα ιδεολογικό σκέλος της Ν.Δ. να γίνει πιο ρηξιακός, να γίνει τραμπούκος, να κάνει μηδενιστική αντιπολίτευση. Τα στελέχη της συγκεκριμένης πτέρυγας τα ενοχλεί ο θεσμικός λόγος, η μετριοπάθεια, η συναίνεση.

Ο Κώστας Βουτσάς και η λυπημένη ελπίδα

Ο κόσμος, ο λαός, ανακαλεί τα ιδανικά χρόνια μέσα από τους θανάτους αγαπημένων ηθοποιών. Τα χρόνια μιας ανέφελης και διαρκούς ημέρας, γεμάτης χορό και πλάκες. Ναι, ο κόσμος θεωρεί υπέροχα τα χρόνια της δεκαετίας του '60.

Αμφίβια Δεξιά

Όσο μειώνεται ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης, τόσο θα αυξάνεται η επιθετικότητα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Όσο δεν βγαίνουν τα νούμερα, τόσο θα βγαίνουν τα «νούμερα» και θα βρίζουν.

Κεραυνοβόλος πόλεμος, επεξεργασμένη απάντηση

Η κυβέρνηση κάνει Blitzkrieg , κεραυνοβόλο πόλεμο. Χωρίς τους δισταγμούς, τα συμπλέγματα και την ασχετοσύνη του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ, λύνει θέματα πριν προλάβουν να οργανωθούν αντιδράσεις. Δεν...

Προδότες, αντίσταση και τρικυμία στο κρανίο

Μ' έπιασε από το μανίκι . Συνομήλικος, παχουλός: «Ενώ είσαι ευγενικός άνθρωπος, πας να υπερασπιστείς τα αδικαιολόγητα. Αφού ξεπουλήθηκε η Μακεδονία. Το ξέρουμε όλοι. Αυτοί που έβαλαν τον Τσίπρα,...

Η Αριστερά είναι δύναμη λογικής όχι πυροτέχνημα

Γιατί επιμένουν τα στελέχη της Δεξιάς να συνδέουν τον ΣΥΡΙΖΑ με «φαινόμενα ανομίας»; «Καταδικάζετε τα φαινόμενα βίας; Τους μπαχαλάκηδες»; «Τι λέτε για τη Μαρφίν;» ρωτούν με ανακριτικό ύφος και...

Αυτοπειθαρχία

Η Νέα Δημοκρατία είναι επιδέξια στην κτήση και τη χρήση της κυβερνητικής εξουσίας. Δεν της βγαίνει το προσφυγικό; Κάνει αστυνομικούς αντιπερισπασμούς και το εξαφανίζει προσώρας από την επιφάνεια ή έστω αμβλύνει τις διαμαρτυρίες του κοινού της.

Επιφυλάξεις, ερωτήματα, μεγάλες δυνατότητες

Σύμφωνοι. Ούτε τα νέα πρόσωπα εξασφαλίζουν σώνει και καλά την πολιτική ποιότητα, ούτε απαραιτήτως εκφράζουν (μόνον αυτά) τη συνέλευση του νέου πολιτικού κοινού του ΣΥΡΙΖΑ. Κουβαλάνε και τα δικά τους χούγια, χαρακτηριστικά, δυνατότητες, ελαττώματα.

Αέρα Πατέρα

Του Γιώργου Κυρίτση - Οι ελάχιστοι που έτρεφαν αυταπάτες "αξιοκρατίας" και μη κομματικών διορισμών, απλώς φαίνεται πως δεν είναι από ’δω και δεν ξέρουν τι θα πει Δεξιά και τι θα πει οικογένεια Μητσοτάκη.

Διεύρυνση αυτοπεποίθησης και συντροφικότητας

Αντιφατικές ανασφάλειες τυλίγουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Η «διεύρυνση» μορφοποιεί αυτό που έχει ήδη συμβεί. Η μαζική έλευση ψηφοφόρων με ποικίλα φορτία και παραστάσεις εκφράστηκε σε διαφορετικές φάσεις και με εξελισσόμενο αφηγηματικό και πολιτικό περιεχόμενο.


Ραδιόφωνο