Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Οι περικοπές μισθών είναι η αρχή

Ο περισσότερος κόσμος δεν το έχει συνειδητοποιήσει, υπνωτισμένος από το success story των καναλιών. Όμως το ξήλωμα της κοινωνικής συνοχής έχει ήδη ξεκινήσει με τη μείωση των μισθών κατά 20% και την απελευθέρωση των απολύσεων.

Αχ Κυρανάκη, Κυρανάκη...

Είναι εντυπωσιακό ότι στη Ν.Δ. θυμήθηκαν από εχθές πως ο Κυρανάκης είναι ακροδεξιός. Το ίδιο ακριβώς ύφος είχε όταν ήταν εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, αλλά δεν φάνηκε ποτέ να τους πειράζει. Με την ίδια ακριβώς επιθετικότητα στα πάνελ έφτιαξε πολιτική καριέρα και εξελέγη βουλευτής.

Αναδιανομή με τα λεφτά των φτωχών. Τίποτα το σημαντικό

Το σχέδιο που ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης προβλέπει οριζόντια μείωση μισθών κατά 20% με εκ περιτροπής εργασία. Με τον τρόπο αυτόν, το σχέδιο Μητσοτάκη προβλέπει να ενισχυθούν οι εργοδότες με περίπου 1 δισ. ευρώ από τους μισθούς των υπαλλήλων τους.

Πιο χαμηλά δεν έχει

Με ανεπίσημο σημείωμα που διένειμαν στα ΜΜΕ «πηγές» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. υποστηρίζουν ότι η λύση που δόθηκε στο περιστατικό την ώρα της ψηφοφορίας για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου ήταν η «νομικά ενδεδειγμένη».

Αυτό που τους σώζει

Τoν τελευταίο καιρό είναι πολύ λίγα τα μέλη της κυβέρνησης που δεν έχουν εκτεθεί άσχημα λόγω πράξεων και παραλείψεων που προκάλεσαν την αντίδραση της κοινωνίας. Τι να πρωτοαναφέρει κανείς;

Κατάντια

Η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που προσπαθεί να αποκαλύψει υποτιθέμενες παρεμβάσεις του Δ. Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη, θα μείνει στην Ιστορία ως μια γελοία και κατάπτυστη προσπάθεια του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου να παρεμποδίσει τη διερεύνηση ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών.

Φυσικά και θα κόψουν συντάξεις, τι νομίζετε;

Η “Αυγή” αποκαλύπτει, τις τελευταίες μέρες, στοιχεία για τη μαύρη τρύπα που διαμορφώνεται στο ασφαλιστικό εξαιτίας της κρίσης της πανδημίας. Μια τρύπα που, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Εργασίας, θα φτάσει στο 1,6 δισ. έως το τέλος του χρόνου.

Μικροπολιτικά σκέρτσα

Αν οντως ο κ. Σκέρτσος επιθυμεί να σχολιάζει τα τεκταινόμενα εντός των δικαστικών αιθουσών ως “απλός πολίτης”, η πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου είναι ανοιχτή και μπορεί να αποχωρήσει αφήνοντας στην είσοδο την υπουργική του ταυτότητα.

Η απειλή για μισθούς και συντάξεις

Ο Αδωνις Γεωργιάδης έσπευσε εχθές να στηρίξει τον απροκάλυπτο κυνισμό του Τάκη Θεοδωρικάκου επαναλαμβάνοντας το θεώρημα ότι στον καπιταλισμό κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει τον εργοδότη να απολύσει ή να μειώσει τους μισθούς στους εργαζόμενους.

Καπιταλισμός, ανώτατο στάδιο του Θεοδωρικάκου

Έχουμε καπιταλισμό, δεν μπορούμε να πούμε στις επιχειρήσεις τι να κάνουν δήλωσε ο Θεοδωρικάκος. Που σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να παρέμβει ούτε στις απολύσεις ούτε στην εκ περιτροπής εργασία. Οι επιχειρήσεις μπορούν να στριμώξουν τους υπαλλήλους τους όπως νομίζουν.

Η κοινωνία πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της

Aυτό που εξαρχής είχε προβλεφθεί σιγά - σιγά αρχίζει και φαίνεται ως πραγματικότητα: η κυβέρνηση δεν εργάζεται για την εξισσορρόπηση της κρίσης που προκάλεσε ο κορωνοϊός, αλλά για την αναδιανομή των πόρων υπέρ των ισχυρών.

Καμία ηθική, καμία ντροπή, καμία τσίπα

Τόσο απλά είναι λοιπόν τα πράγματα. Όσο η κυβέρνηση δούλευε το επικοινωνιακό της σχέδιο για τους νεκρούς της Marfin, όσο έστηνε οικουμενικά αφηγήματα πίσω από τα οποία κρύβονταν τόνοι λάσπης και ψεύδους κατά του ΣΥΡΙΖΑ, πίσω στο παρασκήνιο το Δημόσιο είχε προσφύγει προκειμένου να μην καταβάλει τις αποζημιώσεις που είχαν επιδικαστεί στις οικογένειες των θυμάτων.

Η τραγωδία και η πολιτική αλητεία

Θα το πούμε ευθέως. Αυτό που κάνει η Ν.Δ. με τους νεκρούς της Marfin είναι χυδαία και απροκάλυπτη καπηλεία. Κρύβεται πίσω τους και από εκεί εκτοξεύει την πολιτική της προπαγάνδα υπολογίζοντας ότι όποιος επιχειρήσει να της απαντήσει θα προσβάλει εκείνους.

Όπως το 2011

Οι εκτιμήσεις της Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι τουλάχιστον ζοφερές. Η ύφεση που προβλέπεται είναι μεγαλύτερη κατά μία μονάδα από αυτήν του 2011, δηλαδή την πιο καταστροφική χρονιά των Μνημονίων.

Ξεγυμνώθηκαν

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση ζορίστηκε πολύ με το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, γι' αυτό επιστρατεύτηκε και ο Κ. Μητσοτάκης για να στηρίξει τον Κ. Χατζηδάκη.

Δεν κυβερνάνε, δουλειές κλείνουν

Πριν καλά - καλά τελειώσει η καραντίνα, η εικόνα του Μωυσή, την οποία με τόσο κόπο φιλοτεχνούσαν τα ΜΜΕ το προηγούμενο διάστημα, άρχισε ήδη να ξεθωριάζει. Διότι, όσο επανέρχεται η κανονικότητα, τόσο γίνεται καθαρό για ποιους δουλεύουν ο Κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του.

Λίγη ντροπή, κύριε Χατζηδάκη

Μπορεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης να πιστεύει ότι 8 χιλιάρικα είναι λογικός μισθός για τα γκόλντεν μπόις του Δημοσίου, και μάλιστα την ώρα που μπαίνουμε σε μια τεράστια οικονομική κρίση, με δουλειές και μικρές επιχειρήσεις να κρέμονται από μια κλωστή.


Ραδιόφωνο