Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Τηλεδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών με εκπροσώπους τοπικών παραγωγικών και επαγγελματικών φορέων του νομού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τηλεδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών με εκπροσώπους τοπικών παραγωγικών και επαγγελματικών φορέων του νομού

Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους τοπικών παραγωγικών και επαγγελματικών φορέων του Ν. Σερρών με θέμα: «Οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην τοπική οικονομία του Ν. Σερρών. Προτάσεις για την αντιμετώπισή τους», διοργάνωσε η Ν.Ε Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο tομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ενώ από πλευράς των επαγγελματιών και συνδικαλιστικών φορέων του νομού μας οι:

1.    Χρήστος Μέγκλας Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών,
2.    Διαμαντής Διαμαντόπουλος Πρόεδρος Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου
3.    Χρήστος Κωνσταντινίδης Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σερρών,
4.    Σωτήριος Κοτσαμπάς Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Σερρών μέλος ΓΣΕΒΕΕ,
5.    Αγγελος Καπετάνης αντιπρόεδρος, Εμπορικού Συλλόγου Σερρών,
6.    Νότης Καφεστίδης πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΤΕΕ Π.Ε. Σερρών και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΜ.
7.    Βενέτης θεολόγης Πρόεδρος 2ου Περιφερειακού Τμήματος (Ανατολικής Μακεδονίας) Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
8.    Στάθης Πολίτης Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Βισαλτίας
9.    Χρήστος Κομσής εκπρόσωπος ιδιοκτητών ιδιωτικών γυμναστηρών
10.    Γιάννης Ρέκλος Ιδιοκτήτης Οικοτουριστικής Μονάδας

Ειδική παρέμβαση έκανε ο Λευτέρης Αβραμάκης Οικονομολόγος Βουλευτής Ν. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ μέλος της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Από πλευράς της Ν.Ε. αρχική εισηγητική παρουσίαση πραγματοποίησε ο Κωνσταντίνος Καρπουχτσής Οικονομολόγος, μέλος ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ,Υπεύθυνος της Θεματικής Οικονομίας της Ν.Ε. Σερρών της Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ .

Την τηλεδιάσκεψη συντόνισε ο Μ. Καρτερός υπεύθυνος του Γραφείου τύπου της Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής, ήταν η ανάπτυξη ενός ουσιαστικού αποκεντρωμένου διαλόγου με τους εκπροσώπους, των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων του Νομού μας, προκειμένου να αποτυπωθούν τα προβλήματα όλων των κλάδων που αναδείχτηκαν εν μέσω πανδημίας. Αναφορικά με τα παραπάνω, να διερευνηθούν οι τοπικές παραγωγικές δυνατότητες, να τεθούν οι προτεραιότητες και οι στόχοι για την οικονομική ανασυγκρότηση και τέλος να διαμορφωθεί ένα σχέδιο για το «πώς» θα μπορούσε να συμβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπέρβαση αυτών των προβλημάτων. Η συζήτηση προβλήθηκε στο διαδίκτυο.

Οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών, αφού εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων την «επόμενη μέρα», επέμειναν κυρίως στην αναμόρφωση φόρων, όπως του ΦΠΑ και των δημοτικών τελών, στην εφαρμογή του ακατάσχετου λογαριασμού, που θεσπίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, στην επίλυση ζητημάτων που έχουν προκύψει με τις επιταγές μετά την παράταση των 75 ημερών, που απειλεί με ασφυξία την αγορά.

Υπογράμμισαν τον σκεπτικισμό τους για το κατά πόσο θα έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους που ανεστάλησαν και συσσωρεύονται για τον Σεπτέμβριο.

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι οι εκπρόσωποι του Ξενοδοχειακού κλάδου για την από εδώ και μετά πορεία, τόνισαν πως χρειάζονται πρόσθετα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και ξεκάθαρες δικλείδες προστασίας.

Οι εκπρόσωποι των καταστημάτων εστίασης ανέφεραν ότι τα νέα μέτρα λειτουργίας δημιουργούν προβλήματα για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.

Ο Νίκος Παππάς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, τομεάρχης Οικονομίας και πρ. Υπουργός, τόνισε μεταξύ άλλων, την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των επιχειρήσεων με απευθείας ρευστότητα, όπως έχει προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω του σχεδίου «Μένουμε Όρθιοι», και την στήριξη των εργαζομένων.

Όσον αφορά στον τουρισμό, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα για την οικονομία της περιοχής, ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι για φέτος η μόνη λύση είναι να επιδοτηθεί ο εσωτερικός τουρισμός με πακέτο 1 δις ευρώ. Επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι ουραγός στις παρεμβάσεις μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. και πως η ΝΔ φαίνεται να εφαρμόζει την «ανοσία της αγέλης» και στην οικονομία, κατά την οποία η ύφεση αφήνεται να εξελιχθεί, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να καταρρεύσουν και το κρατικό χρήμα, που θα έχει φυλαχθεί, να μοιραστεί στις μεγάλες που θα έχουν επιβιώσει. Υπογράμμισε, ακόμα, ότι τα κυβερνητικά μέτρα κινούνται σε λάθος κατεύθυνση.

» Για παράδειγμα, στην επιστρεπτέα προκαταβολή εντάσσονται κυρίως μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ το πρόγραμμα εγγυήσεων είναι πολύ χαμηλό (μόλις 2 δισ. ευρώ όταν η Πορτογαλία έχει αντίστοιχο πρόγραμμα 14 δισ. ευρώ). Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει άμεση ενίσχυση επιχειρήσεων με 3 δισ. συνολικά και ένα πρόγραμμα εγγυήσεων 12 δισ. Να υπάρξει ένα γενναίο πρόγραμμα αναβολών για φόρους, δάνεια, κ.λπ., με κρίσιμο το θέμα των άμεσων εγγυήσεων προς τις επιχειρήσεις.

Τέλος, όλοι οι συνομιλητές αναφέρθηκαν στην ανάγκη ενεργούς στήριξης του πρωτογενούς τομέα που είναι από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της χώρας.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL