Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εθελοντικό παζάρι αλληλεγγύης από τις κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά - Χαρούμενα Νιάτα

Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου από τις 10:00 έως 20:30, στο κλειστό Γυμναστήριο Ι.Φωκιανός οι κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά - Χαρούμενα Νιάτα διοργανώνουν όπως κάθε χρονιά από το 2011 το 8ο εθελοντικό παζάρι. «Το άχρηστο αντικείμενο μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιον άλλον»

Το 8ο παζάρι μεταχειρισμένων ειδών και χειροτεχνημάτων διοργανώνουν οι εθελοντές των κατασκηνώσεων «Χαρούμενα Παιδιά - Χαρούμενα Νιάτα», το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου από τις 10:00 έως 20:30, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωάννης Φωκιανός (απέναντι από το Καλλιμάρμαρο στάδιο), Βασιλίσσης Όλγας 1, Αθήνα - Ζάππειο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το παζάρι στηρίζεται στις ίδιες αρχές που διέπουν και την λειτουργία της κατασκήνωσης. Αφενός στην «αμιγώς εθελοντική εργασία των συμμετέχοντων και αφετέρου στην οικολογική διαχείριση μέσων και πόρων και τον αντικαταναλωτισμό».

Οι ίδιοι τονίζουν ότι το άχρηστο αντικείμενο που μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιον άλλον και το άχρηστο υλικό που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και να μετασχηματιστεί σε ένα χρήσιμο χειροτέχνημα. Η έννοια του αντικαταναλωτισμού δεν περιορίζεται στην εξοικονόμιση χρημάτων, αλλά επεκτείνεται στην προσφορά και ανταλλαγή αντικειμένων και στην συνειδητοποίηση και περιορισμό των αναγκών του ατόμου.

«Δεχόμαστε μεταχειρισμένα ή/και καινούρια αντικείμενα που είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση. Τα αντικέιμενα αυτά θα προσφερθούν στο παζάρι, μαζί με χειροτεχνήματα και τροφιμα φτιαγμένα από τους εθελοντές και τους φίλους τους. Αγοράζοντάς τα σε χαμηλή τιμή, τους δίνουμε αξία και βοηθάμε ταυτόχρονα τις Κατασκηνώσεις να συνεχίσουν το έργο τους».

Οι Κατασκηνώσεις Χαρούμενα - Παιδιά, Χαρούμενα - Νιάτα είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε από τον π .Γεώργιο Πυρουνάκη κι εδώ και 66 χρόνια φιλοξενεί δωρεάν κάθε καλοκαίρι στις εγκαταστάσεις του στον Άγιο Γεώργιο Μάνδρας, στο βουνό Πατέρας, παιδιά που αντιμετωπίζουν οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα, αλλά και προβλήματα ρατσισμού και περιθωριοποίησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περασμένο καλοκαίρι φιλοξενήθηκαν δωρεάν 130 παιδιά από πολλές χώρες του κόσμου ανεξάρτητα από καταγωγή, θρήσκευμα ή εθνικότητα, με τη βοήθεια 80 εθελοντών από την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Γιατί; Για να βοηθήσουμε τα παιδιά της μεγάλης ανάγκης να ξαναπάνε στην Κατασκήνωση το 2019, αλλά και για να κάνουμε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές μας σε χαμηλές τιμές, μέσα σε ένα όμορφο περιβάλλον, απολαμβάνοντας ροφήματα και σπιτικές λιχουδιές από τον μπουφέ και παρακολουθώντας ή συμμετέχοντας στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα γίνονται στον χώρο του παζαριού. Παράλληλα, γνωρίζουμε από κοντά την Κατασκήνωση και τους ανθρώπους της και προωθούμε τις ιδέες της εθελοντικής προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Τι να προσφέρετε; Διακοσμητικά είδη, παιχνίδια, είδη κουζίνας, ποδήλατα, κοσμήματα και ρολόγια, πίνακες, αξεσουάρ, μικροέπιπλα, μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, βιβλία, κόμικς, ημερολόγια, χαρτικά, συλλεκτικά αντικείμενα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και περιφερειακά, τσάντες, ζώνες, κοσμήματα, συσκευασμένα και τυποποιημένα τρόφιμα (π.χ. μαρμελάδες, κρασί, χυλοπίτες λάδι, ελιές, γλυκά του κουταλιού), χειροποίητα γλυκά (κουλουράκια, κουραμπιέδες, μελομακάρονα) κλπ.

Πως αλλιώς μπορείτε να βοηθήσετε; Βοηθώντας στην προετοιμασία, αλλά και στην διεξαγωγή της εκδήλωσης ή προετοιμάζοντας σπιτικά γλυκά και πίτες που θα διατεθούν τις ώρες λειτουργίας του παζαριού στους επισκέπτες. Επιπλέον, προωθώντας την εκδήλωση σε κόσμο που θα συμπαρσταθεί στην κίνηση και θα αποκτήσει αντικείμενα σε χαμηλή τιμή, αλλά με μεγαλύτερη αξία, ενισχύοντας ταυτόχρονα τους σκοπούς του σωματείου.

Τι θα βρείτε εκεί; Αυτά που θα έχουν προσφερθεί, κατασκευαστεί και παρασκευαστεί από τους εθελοντές και τους φίλους τους.

Τι θα συμβαίνει εκεί; Θα τριγυρίζετε ανάμεσα στους πάγκους ψάχνοντας φθηνούς θησαυρούς, θα ξεκουραζόσαστε πίνοντας τον καφέ σας και τρώγοντας ένα γλυκό, θα σκεφτόσαστε σε ποιους δικούς σας δεν πήρατε κάτι τσιμπολογώντας μια πίτα και πίνοντας ένα ποτήρι κρασί. Μην ανησυχείτε για τα παιδιά σας, οι εθελοντές μας θα έχουν οργανώσει εργαστήρια γι’ αυτά. Και ξαφνικά θα συμβαίνουν πράγματα που δεν περιμένετε!

«Μπορείτε να τα φέρετε οι ίδιοι στα γραφεία των Κατασκηνώσεων, Χέυδεν 14, πλ. Βικτωρίας (έξοδος ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ προς Κηφισιά), 2ος όροφος, τα οποία είναι ανοικτά κάθε Δευτέρα, ώρες 20:00-22:00, κάθε Τρίτη, ώρες 12:30-14:30 και κάθε Πέμπτη, ώρες 18:00-20:00 ή στον χώρο του παζαριού την παραμονή (7/12/2018), ώρες 18:00-22:00 και τις ώρες λειτουργίας του».

Δείτε όλα τα σχόλια