Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συναυλία αλληλεγγύης το Σάββατο με τους Grup YORUM

Συναυλία Διεθνιστικής αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας στις τουρκικές φυλακές, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο Πολυτεχνείο στις 8μμ.

Στη συναυλία συμμετέχουν τα συγκροτήματα:

GRUP YORUM 

ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ

ΦΩΤΗ ΣΙΩΤΑ

ΠΕΤΡΟ ΜΑΛΑΜΑ

Οι Grup Yorum (Γκρουπ Γιορούμ) είναι τουρκικό συγκρότημα. Το μουσικό τους ύφος χαρακτηρίζεται από έναν συνδυασμό παραδοσιακών Τουρκικών και σύγχρονων μουσικών οργάνων. Οι Grup Yorum έπαιξαν μπροστά σε 55.000 οπαδούς τους, στην Κωνσταντινούπολη. Έχουν δώσει συναυλίες σε πολλές χώρες, όπως σε Γερμανία, Αυστρία, Αυστραλία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Δανία, Βρετανία, Ελλάδα, Συρία.

Το Grup Yorum ιδρύθηκε το 1985 στην Τουρκία. Σε μία περίοδο που συντελούνταν αλλεπάλληλες φυλακίσεις και εκτελέσεις φοιτητών, εργατών, καλλιτεχνών, κομμουνιστών, κούρδων και αλεβιτών. 

Εδώ και κοντά ένα χρόνο, τα μέλη τους συγκροτήματος, στην Κων/λη, έχουν σταδιακά φυλακιστεί όλα. Αρκετοί από τους μουσικούς κατάφεραν να μείνουν ελεύθεροι, σε καθεστώς παρανομίας, αλλά μέσα στην άνοιξη φυλακίστηκαν και οι τελευταίοι…

Τα μέλη του συγκροτήματος İBRAHİM GÖKCEK, BAHAR KURT, BARIŞ YÜKSEL, HELİN BÖLEK και ALİ ARACI κάνουν απεργία πείνας από τις 17 Μαΐου του 2019, με τα εξής αιτήματα:

-Να αφεθούν ελεύθερα τα μέλη του μουσικού συγκροτήματος GRUP YORUM

-Να μην γίνονται έφοδοι στο πολιτιστικό κέντρο IDIL

-Να καταργηθούν οι απαγορεύσεις των συναυλιών

-Να καταργηθούν οι “λίστες τρομοκρατών”

-Να ανακληθούν όλες οι ποινικές διώξεις που υπάρχουν εις βάρος τους

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις