Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Δημ. Μπίρμπας δήμαρχος Αιγάλεω / Δημ. Μπίρμπας δήμαρχος Αιγάλεω: Συνεχίζουμε μαζί δρομολογώντας ένα καλύτερο μέλλον
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημ. Μπίρμπας δήμαρχος Αιγάλεω / Δημ. Μπίρμπας δήμαρχος Αιγάλεω: Συνεχίζουμε μαζί δρομολογώντας ένα καλύτερο μέλλον

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο αυτοδιοικητικών εκλογών, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης θέλησε να δώσει έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά στη μάχη για τον δήμο Αιγάλεω. Επισκεπτόμενος την πόλη, ο Κυρ. Μητσοτάκης ζήτησε από τα μέλη της Ν.Δ. να υποστηρίξουν τον Γ. Γκίκα και άρα απαίτησε από τον μικρότερο "γαλάζιο" συνδυασμό υπό την Παν. Μερκουράκη - Νικολούδη να προσχωρήσει. Ο σχεδιασμός της Ν.Δ. είναι η συσπείρωση δυνάμεων απέναντι στον δήμαρχο Δημ. Μπίρμπα, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του αυτή την Κυριακή και υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειωθεί ότι στον πρώτο γύρο, ο "γαλάζιος" Γ. Γκίκας συγκέντρωσε 26,04% με 11 έδρες και ο Δημ. Μπίρμπας 25,98% με 10 έδρες, με τη διαφορά στις ψήφους να είναι μόλις 20! Η επίσης "γαλάζια" Παν. Μερκουράκη - Νικολούδη συγκέντρωσε 7,01% με 3 έδρες. Ρόλο ρυθμιστικού παράγοντα φαίνεται να διεκδικεί ο "πράσινος" Λ. Σκλαβούνος με 24,71% και 10 έδρες.

Κόντρα στην πελατειακή διαχείριση

Η οριακή διαφορά Γκίκα - Μπίρμπα και η πρόκληση από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έμεινε αναπάντητη από τον τελευταίο. Ο Δημήτρης Μπίρμπας μιλώντας χθες στην τελευταία του προεκλογική ομιλία, αναφέρθηκε στα "έργα και τις ημέρες" του Γ. Γκίκα και του καταλόγισε ότι συνετέλεσε μεταξύ άλλων στην υπερχρέωση του δήμου! "Υπήρξαμε αντιδήμαρχοι και άρα είναι εύκολη η σύγκριση" τόνισε ο Δημ. Μπίρμπας. Υπενθύμισε ότι ο Γ. Γκίκας διατέλεσε αντιδήμαρχος του "γαλάζιου" στελέχους Δημ. Καλογερόπουλου, ο οποίος διαδέχθηκε τον επί τρεις θητείες στέλεχος της Αριστεράς Γ. Μυστακόπουλο. "Ο κ. Μυστακόπουλος παρέδωσε το 2002 υποχρεώσεις σε δάνεια, κυρίως επενδυτικά, 5,8 εκατ. ευρώ, ενώ ο κ. Καλογερόπουλος το 2010 διόγκωσε τις υποχρεώσεις σε 14,6 εκατ. ευρώ σχεδόν αποκλειστικά για λειτουργικές δαπάνες, στην καλύτερη οικονομική περίοδο της Αυτοδιοίκησης". "Τι έφταιξε;" διερωτήθηκε ο Δημ. Μπίρμπας για να καταλήξει: ‘Σχεδόν αποκλειστικά η πελατειακή διαχείριση".

Διάκριση από την Κομισιόν

"Παρ’ όλα αυτά αισθανόμαστε περήφανοι ότι, σε αντίθεση με τον προφανή κακό προγραμματισμό και διαχείριση της περιόδου Καλογερόπουλου, εμείς πετύχαμε να είμαστε ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα στην αξιολόγηση εμπειρογνωμόνων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης" τόνισε ο Δημ. Μπίρμπας. Απαρίθμησε, μάλιστα, ότι στην πενταετή θητεία του κατόρθωσε να υλοποιήσει 55 έργα ύψους 40 εκατ. ευρώ και αύξησε το ποσοστό της ανακύκλωσης από 1,4% το 2014 σε 13,5% το 2018 εξοικονομώντας 600.000 ευρώ. Παράλληλα, επί θητείας του αύξησε τις κοινωνικές δαπάνες για την κάλυψη περισσότερων από 7.000 συμπολιτών του, που δοκιμάστηκαν από την κρίση.

"Σχεδιάζουμε τη μετάβαση στη νέα εποχή"

"Δεν κυριαρχεί το ‘θα’, αλλά η εφαρμογή του μεγαλύτερου μέρους του προγράμματός μας, καθώς η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη" υπογράμμισε ο Δημ. Μπίρμπας προσθέτοντας: "Έχουμε κάνει πολλά, αλλά οι ανάγκες των πολιτών απαιτούν πολύ περισσότερα". Μίλησε, μάλιστα, για το όραμά του για την πόλη, το "μεταβιομηχανικό Αιγάλεω", που θέλει να το μεταμορφώσει σε "μητροπολιτικό κόμβο". "Επιδιώκουμε σήμερα να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο σε υποδομές και κοινωνικό εξοπλισμό, χωροταξικό και αναπτυξιακό σχεδιασμό, για να συναντήσουμε ως πόλη την 4η βιομηχανική επανάσταση (σ.σ.: ψηφιακή εποχή) αφού ενσωματώσουμε πλήρως την 3η βιομηχανική επανάσταση" τόνισε ο Δημ. Μπίρμπας.

"Είμαστε μέρος των δημοκρατικών αγώνων"

Πρόκειται για "επιλογές που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία του τόπου" επισήμανε ο Δημ. Μπίρμπας μιλώντας για την "προσπάθεια επίτευξης της περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής". "Συνεχίζουμε μαζί δρομολογώντας ένα καλύτερο μέλλον" είπε για να προσθέσει απευθυνόμενος στους δημότες Αιγάλεω: "Ζητώ τη στήριξή σας και την ψήφο σας, και θέλουμε να είναι ψήφος έγκρισης πεπραγμένων, αλλά και επιλογής, για ένα καλύτερο μέλλον της πόλης, που για να γίνει μας χρειάζεται όλους". Μιλώντας για την επαύριο της ανάληψης των καθηκόντων του έκανε ειδική αναφορά στις συνεργασίες, αποκλείοντας όμως "τους θιασώτες φασιστικών και ρατσιστικών ιδεών και πρακτικών". "Αυτούς πρέπει να τους απομονώνουμε και όχι να τους σκεπάζουμε στις φτερούγες μας", επισήμανε. "Είμαστε μέρος του Αιγάλεω των δημοκρατικών αγώνων, που δεν άφησε και δεν αφήνει χώρο στον φασισμό και τον ρατσισμό", τόνισε για να καταλήξει: "Εγγύηση αποτελεί το έργο μας και η δημοκρατική συμπεριφορά και λειτουργία μας, το σχέδιο και το όραμά μας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL