Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Κ.Νοτοπούλου: Στροφή στις γειτονιές με μικρά έργα στις παρατημένες περιοχές (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ.Νοτοπούλου: Στροφή στις γειτονιές με μικρά έργα στις παρατημένες περιοχές (Video)

«Η Θεσσαλονίκη είναι μια κακοπαθημένη πόλη, ωστόσο τα τρία τελευταία χρόνια αποκτά υποδομές», σημείωσε η υποψήφια δήμαρχος με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου, προσθέτοντας ότι «είναι αγωνία της πόλης να προχωρήσουμε μπροστά».

Η ίδια, μιλώντας στην ΕΡΤ, πρόσθεσε ότι «η Θεσσαλονίκη δεν είναι μια καθαρή πόλη αλλά θα μπορούσε, και θα μπορούσε να συντηρηθεί καθώς τα απορρίμματα είναι ένας πόρος. Το ερώτημα όμως είναι αν τα απορρίμματα θα είναι ένας πόρος για τους ιδιώτες, με την καθημερινότητα των πολιτών και γειτονιά τους πιο βρώμικη είτε θα έχουμε μια καθαρή Θεσσαλονίκη με εκτεταμένη ανακύκλωση στην πηγή».

https://www.youtube.com/embed/cfIhI4lYH0Y

Επιπρόσθετα, η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο για στροφή στις γειτονιές, με μικρά έργα στις παρατημένες περιοχές, τασσόμενη ξεκάθαρα, υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του νερού. 

«Χρειαζόμαστε προσλήψεις, χρειαζόμαστε αναβάθμιση εξοπλισμού και για την ανακύκλωση, διαλογή στην πηγή», σημείωσε η Κ.Νοτοπούλου κάνοντας λόγο για «δωρεάν διανομή κομποστοποιητών από τον δήμο για οικιακή χρήση στα σπίτια».

Παράλληλα, πρότεινε μια κοινωνική συμφωνία για τα τρόφιμα που περισσεύουν από την κεντρική αγορά και τα εστιατόρια ταα οποία θα μπορούσαν να δίνονται για κοινωνικούς σκοπούς. 

«Οι νέοι χρειάζονται χώρο, χρειάζονται ποδηλατόδρομοι, θέσεις εργασίας, νέα στεγαστική πολιτική, ένα hub για καλλιτέχνες», δήλωσε η υποψήφια δήμαρχος.

Αναφερόμενη στο πάρκινγκ έκανε λόγο για ένα δύσκολο ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι «το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης λειτούργησε μεν αλλά είναι κακοσχεδιασμένο. χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης και συνολικό επανασχεδιασμό της ελεγχόμενης στάθμευσης».

Σχετικά με το παραλιακό μέτωπο τόνισε ότι εκκρεμεί να ολοκληρωθεί ο φορέας διαχείρισης Θερμαϊκού το οποίο είναι ζήτημα αμιγώς της Περιφέρειας, προκειμένου να υπάρξει ολιστικός σχεδιασμός».

Όσον αφορά στην ακροδεξιά σημείωσε ότι η Θεσσαλονίκη με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών πέρασε δύσκολα, ωστόσο «είναι μια προοδευτική πόλη».

Τέλος αναφερόμενη στον συνυποψήφιο της Γ.Ορφανό, τόνισε ότι «προσπαθεί να αλιεύσει ψήφους από την ακροδεξιά λέγοντας ότι η Νοτοπούλου παρέδωσε κομμάτι της ελληνικής επικράτειας».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL