Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
«Μαζί» με την Κατερίνα για τη Θεσσαλονίκη των ανοιχτών οριζόντων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Μαζί» με την Κατερίνα για τη Θεσσαλονίκη των ανοιχτών οριζόντων

Ρεπορτάζ: Μαρούλα Πλήκα

Η Κατερίνα δεν ήρθε ουρανοκατέβατη στα δημοτικά πράγματα. Ήταν δραστήριο μέλος της «Ανοιχτής Πόλης», παρούσα στα κοινωνικά κινήματα, παρούσα στις δομές αλληλεγγύης, παρούσα στους αγώνες για μια πόλη ανθρώπινη με ελεύθερους χώρους, με ποιότητα ζωής, με σεβασμό στους δημότες και την ιστορία της.

Αργότερα, από τις θέσεις της επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης και της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), έδωσε δείγματα γραφής για το πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι. Προώθησε την κυβερνητική ατζέντα για τη Θεσσαλονίκη και συνεργάστηκε με τους πάντες για να επιλυθούν ζητήματα, μικρά και μεγάλα, που χρόνια εκκρεμούσαν ως αιτήματα, όπως για παράδειγμα, η απόδοση πρώην στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες ή η δημιουργία Μουσείου Ολοκαυτώματος και Πάρκου Μνήμης στη δυτική πλευρά της πόλης κ.ά.

Γι’ αυτό και όλοι οι θεσμικοί παράγοντες που συνεργάστηκαν μαζί της, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, μόνο θετικά εκφράζονται για την ίδια και το έργο της και πιστεύουν ότι μπορεί να είναι μια πολύ καλή και αποτελεσματική δήμαρχος. Τέσσερις γνωστές προσωπικότητες, που στηρίζουν την υποψηφιότητά της είτε συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο των «Μαζί» είτε όχι, εξηγούν γιατί της δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης».

Ρία Καλφακάκου
(επικεφαλής «Ανοιχτής Πόλης»)

Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές ένα μεγάλο δίλημμα υπάρχει για τους πολίτες. Η Θεσσαλονίκη συνεχίζει στο δρόμο της προόδου, της δημοκρατίας και της ανάπτυξης ή γυρίζει πίσω σε έναν μίζερο επαρχιωτισμό.

Από την αρχή, ως επί κεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη», τάχθηκα στον πλευρό της Κατερίνας Νοτοπούλου, θεωρώντας πως η ενσωμάτωση της ιστορικής μας παράταξης σε μια ευρύτερη προοδευτική συμμαχία, που εκφράζεται από το εκλογικό σχήμα «Θεσσαλονίκη Μαζί», είναι προς το συμφέρον της πόλης. Ο κίνδυνος της "παλινόρθωσης" των συντηρητικών δυνάμεων που είχαν μετατρέψει την πόλη μας σε μια κλειστή, φοβική πόλη, με μισαλλόδοξο εθνικισμό, πουριτανική υποκρισία και θρησκοληψία, επιβάλλει τη συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων για να μείνει η Θεσσαλονίκη στο φως. Με όσα διαφορετικά δημοτικά σχήματα και αν κατεβαίνουν οι υποψήφιοι της Δεξιάς, ένα νήμα τούς ενώνει. Ξεπερασμένες ιδέες, παρωχημένα συνθήματα, φθαρμένα πρόσωπα. Προχωράμε Μαζί με Κατερίνα Νοτοπούλου, για μια Θεσσαλονίκη προόδου και ευημερίας. Για να γίνει η πόλη μας μια πραγματική ευρωπαϊκή μητρόπολη. Για μια πόλη πράσινη, φιλική, όμορφη, ανθρώπινη και δημιουργική.

Έλλη Χρυσίδου
(αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θεσσαλονίκης)

Το 2010, το στοίχημα της Πρωτοβουλίας με τον Γ. Μπουτάρη ήταν να αλλάξει η πόλη, να πάψει να είναι πελατειακή, εσωστρεφής, φοβική, συντηρητική. Η πόλη άλλαξε, άνοιξε στον κόσμο, απέκτησε ταυτότητα μιας πόλης των νέων, της μνήμης του πολιτισμού, του σεβασμού του άλλου, της διαφορετικότητας.

Σήμερα το στοίχημα είναι αν θα συνεχίσει στην ίδια πολιτική, διορθώνοντας τα λάθη και τις όποιες αβλεψίες, ή θα ξαναγυρίσει στη συντήρηση και στην εσωστρέφειά της. Πιστεύω λοιπόν ότι η “Θεσσαλονίκη Μαζί” εξελίχθηκε σε ένα αυτοδιοικητικό σχήμα που μπορεί να συνεχίσει με τον ίδιο στόχο: να συμπαραταχθούν ευρύτερες κοινωνικές προοδευτικές δυνάμεις για να κρατήσουμε την πόλη κοσμοπολίτισσα, να συνεχίσουμε στον δρόμο της ανάπτυξης, της εξωστρέφειας και του πολιτισμού.

Επιλέγω “Θεσσαλονίκη Μαζί” και Κατερίνα Νοτοπούλου σε μια κρίσιμη συγκυρία για την πόλη μας. Στα διλήμματα απαντώ χωρίς αμφιβολία. Είναι μια γενναία πρωτοβουλία για να μείνει η πόλη μέσα στον χάρτη της χώρας και της Ευρώπης. Για μια πόλη φιλική στους κατοίκους και τους επισκέπτες, για μια πόλη που αναδεικνύει την ιστορία και τη μνήμη της, που προωθεί το δημιουργικό περιεχόμενό της, για μια πόλη σύγχρονη, ζωντανή, νεανική, με κοινωνικό πρόσωπο, που δίνει χώρο και λόγο στους πολίτες της. Για μια πόλη ελεύθερη, με άποψη, με πολιτισμό.

Άρις Καζάκος
(ομότιμος καθηγητής Εργατικού Δικαίου του ΑΠΘ)

Γνωρίζουμε όλοι ότι ένα καθαρό και φωτεινό πρόσωπο όπως αυτό της Κατερίνας Νοτοπούλου προσθέτει αξία και στο επίπεδο των πολιτικών συμβολισμών. Όμως η Κατερίνα κομίζει στην πόλη πολύ περισσότερα πράγματα από το καθαρό και φωτεινό της πρόσωπο. Και δεν εννοώ μόνο τη διοικητική εμπειρία της από τα κυβερνητικά αξιώματα που ανέλαβε και τη γνώση των πραγμάτων του δήμου από τη θητεία της στην «Ανοιχτή Πόλη». Εννοώ την πετυχημένη δοκιμασία της στην πολιτική εθελοντική πράξη όσο πιο κοντά γίνεται στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη.

Η Κατερίνα είναι ένα πρόσωπο που μπορούν να εμπιστευθούν οι πολίτες, και που μπορεί να ενώσει δυνάμεις, για να ξαναβρούμε το ΜΑΖΙ που χάσαμε, για την αναγκαία αποτροπή της παλινόρθωσης ειδικά εκείνης της Δεξιάς που συμβίωσε αρμονικά με τη διαφθορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Που μπορεί να ενώνει δυνάμεις κόντρα στην παλαιά παθογένεια που διαιρεί αντί να προσθέτει δυνάμεις ακόμη και στα μείζονα.

Πρόδρομος Καλαϊτζίδης
πρόεδρος ΤΑΑ «Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015»

Το να υποστηρίξει κάποιος την Κατερίνα Νοτοπούλου στις εκλογές για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, για εμένα, και πιστεύω για πάρα πολλούς άλλους, είναι κάτι το αυτονόητο. Η Κατερίνα είναι μια νέα γυναίκα γεμάτη ζωή, που το μόνο που θέλει είναι να προσφέρει στη Θεσσαλονίκη μας. Μπορεί να μιλάει για το κοινό καλό όλων μας σε αυτή την πόλη, γιατί έχει αποδείξει, από τις θέσεις ευθύνης που είχε, ότι είναι εργατική και αποτελεσματική

. Δεν ξέρω ποιοι από τους άλλους υποψήφιους δημάρχους, οι περισσότεροι έχουν τα διπλάσια χρόνια από την Κατερίνα, μπορούν να δείξουν έργο σαν το δικό της. Για την πόλη μας θα είναι μεγάλη τύχη η Κατερίνα να εκλεγεί δήμαρχος, η Θεσσαλονίκη μαζί της θα προχωρήσει και δεν θα επιστρέψει σε χρόνια που κανείς δεν θέλει να θυμάται.

Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει, και τώρα στις εκλογές και μετά στο δημαρχείο, για τη Θεσσαλονίκη μας και φυσικά για τον Ηρακλή μας, που ξέρω πόσο πολύ τον αγαπάει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL