Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Πώς ψηφίζουν οι Έλληνες στα 27 κράτη - μέλη για τις ευρωεκλογές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πώς ψηφίζουν οι Έλληνες στα 27 κράτη - μέλη για τις ευρωεκλογές

Καθ’ οδόν για τις εκλογές, συνεχή ενημέρωση έχει ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης για τις τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες, προκειμένου την 26η Μαΐου να ανοίξουν οι τέσσερις κάλπες και η διαδικασία να κυλήσει ομαλά μέχρι την έκδοση του τελικού αποτελέσματος, που εκτιμάται γύρω στις 10 μ.μ. το βράδυ της Κυριακής.

Σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών πρόκειται να επισκεφτεί το Εθνικό Τυπογραφείο, προκειμένου να ενημερωθεί για την εκτύπωση του εκλογικού υλικού. Χθες εξέδωσε εγκύκλιο προς τις πρεσβείες των 27 κρατών - μελών της Ε.Ε. όπου θα ψηφίσουν οι Έλληνες κάτοικοι.

Σε εγρήγορση είναι και οι πρεσβείες μας στα 27 κράτη - μέλη, όπου θα ψηφίσουν οι εκεί Έλληνες διαμένοντες, εφόσον έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους έως την 5η Απριλίου στις πρεσβείες των κρατών - μελών πλην Ηνωμένου Βασιλείου. Για να ψηφίσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο έπρεπε να έχουν δηλώσει την εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους έως τη 10η Απριλίου.

Έτσι οι Έλληνες κάτοικοι των 27 κρατών - μελών θα προσέλθουν στις κατά τόπους πρεσβείες και προξενεία, όπου οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 π.μ. και θα κλείσουν στις 7 μ.μ. την 25η Μαΐου, ημέρα Σάββατο. Σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, αυτοί πρέπει να επικοινωνήσουν με τον δήμο στην Ελλάδα όπου είναι εγγεγραμμένοι και να προσκομίσουν είτε πιστοποιητικό εγγραφής στα δημοτολόγια είτε πιστοποιητικό από το μητρώο αρρένων.

Το ελληνικό υπουργείο Εσωτερικών μέχρι τη 14η Μαΐου ορίζει τα εκλογικά τμήματα στις πρεσβείες και τα προξενεία. Το εκλογικό τμήμα δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο των 800 ατόμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL