Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ - ΤΣΙΡΩΝΗ ΣΤΗΝ "ΠΡΑΣΙΝΗ" ΑΤΖΕΝΤΑ / "Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να επιτύχουμε την ανατροπή στην Αθήνα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ - ΤΣΙΡΩΝΗ ΣΤΗΝ "ΠΡΑΣΙΝΗ" ΑΤΖΕΝΤΑ / "Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να επιτύχουμε την ανατροπή στην Αθήνα"

Τη Δευτέρα η παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της "Ανοιχτής Πόλης"

"Ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε να επιτύχουμε την ανατροπή στην Αθήνα" είναι το μήνυμα της σύμπραξης του επικεφαλής της "Ανοιχτής Πόλης" Νάσου Ηλιόπουλου με τον Γιάννη Τσιρώνη, επικεφαλής της "ΟικοΑθήνα - Εναλλακτική Παρέμβαση Πολιτών", με τον τελευταίο να ανακοινώνει χθες την προσχώρηση τριών υποψηφίων στον πρώτο συνδυασμό ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου. Η τελική ανακοίνωση των υποψηφίων με τον συνδυασμό της "Ανοιχτής Πόλης" θα γίνει τη Δευτέρα 6 Μαΐου στις 7.30 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής.

Η στρατηγική συνεργασία των δύο παρατάξεων είναι δείγμα γραφής των συνεργασιών που πρόκειται να κάνει η "Ανοιχτή Πόλη" και μετεκλογικά, με τον Νάσο Ηλιόπουλο να δηλώνει ανοιχτός μεν σε επιμέρους μετεκλογικές συγκλίσεις, υπογραμμίζοντας όμως ότι "εδώ που βρισκόμαστε δεν βλέπω περιθώριο για άλλη τέτοια στρατηγική συνεργασία". Η δε επιλογή Τσιρώνη να ανακοινώσει τα ονόματα του Χρήστου Τζίφου, της Ηλέκτρας Στροβιλίδου και της Εριφύλης Δώδου συνιστά για τον ίδιο "τόπο στο νέο αίμα", γιατί, όπως είπε, "εγώ ως γενιά του Πολυτεχνείου στα 61 μου νιώθω την ανάγκη να παραδίδω σιγά - σιγά την σκυτάλη στη νέα γενιά".

Οι δύο επικεφαλής συνδυασμών εξήγησαν ότι η σύγκλιση είναι επί προγραμματικών θέσεων, αφορούν τη θωράκιση της Αθήνας από την κλιματική αλλαγή νοοούμενη ως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια. Επίσης οι δυο παρατάξεις εντόπισαν ως κοινή προγραμματική θέση τις παρεμβάσεις ενάντια στην έλλειψη πρασίνου και δημόσιων χώρων, την ενίσχυση της ανακύκλωσης και την οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

"Υπάρχει μεγάλη ταύτιση στα ζητήματα της Δημοκρατίας" σημείωσαν οι δυο πλευρές με τον Ν. Ηλιόπουλο να θίγει και ζητήματα διοίκησης του δήμου. "Όταν μιλάς για την Αθήνα, μιλάς για επτά μικρούς δήμους, που πρέπει να αποκτήσουν αρμοδιότητες και την υπόσταση που σήμερα δεν έχουν γιατί το κεντρικό σύστημα, που μέχρι σήμερα προσπαθούσε να τα λύσει όλα σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου, έχει αποδειχθεί αναποτελεσματικό" σημείωσε ο Ν. Ηλιόπουλος. Δίνοντας το πολιτικό του στίγμα μίλησε για μια αυτοδιοικητική μάχη που συνιστά συνένωση δημοκρατικών δυνάμεων έναντι της Ακροδεξιάς.

Αναγνωρίζοντας ότι "ο χώρος της Οικολογίας έχει την ιστορικότητά του", ο Ν. Ηλιόπουλος διευκρίνισε ότι οι δυο παρατάξεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά το κυρίαρχο είναι η προγραμματική σύγκλιση. "Με την παράταξη ΟικοΑθήνα υπάρχει και στρατηγική ταύτιση και εν όψει εφαρμογής της απλής αναλογικής θα πρέπει να υπάρξουν συγκλίσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο" τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο Γ. Τσιρώνης υπογράμμισε: "Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον Ν. Ηλιόπουλο γιατί έχει την προοπτική να γίνει δήμαρχος". "Η Αθήνα δεν είχε οικολόγο δήμαρχο. Δεν είχε καν δήμαρχο που να έχει οικολογικές απόψεις" σημείωσε ο Γ. Τσιρώνης εξηγώντας πως έχει λάβει τη δέσμευση από τον Ν. Ηλιόπουλο ότι μόλις εκλεγεί θα εντάξει την Αθήνα στο δίκτυο των ευρωπαϊκών πράσινων πόλεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL