Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Πριμοδότηση της Χ.Α. από Μώραλη - Μαρινάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πριμοδότηση της Χ.Α. από Μώραλη - Μαρινάκη

Την ώρα που ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης έχουν αρνηθεί με εισηγήσεις τους, βάσει των οποίων ελήφθησαν αποφάσεις με ευρύτατη πλειοψηφία, να παραχωρήσουν δημόσιο χώρο για τα εκλογικά περίπτερα της Χρυσής Αυγής εν όψει των αναμετρήσεων της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση του δημάρχου Πειραιά Γ. Μώραλη. Ο τελευταίος αφ’ ενός εισηγήθηκε να πριμοδοτήσει τη ναζιστική οργάνωση δίνοντάς της προνομιακό χώρο στο κέντρο του Πειραιά, αφ’ ετέρου επέλεξε να μεταχειριστεί δυσμενώς την πολιτική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετώντας το εκλογικό του περίπτερο σε χώρο που βλέπει έναν μικρό και ανήλιαγο πεζόδρομο περιορισμένων τετραγωνικών μέτρων στην πίσω πλευρά της κεντρικής πλατείας Κοραή.

Για “άθλια απόφαση”, που “πρέπει να παρθεί πίσω”, κάνει λόγο η Ν.Ε. Πειραιά του κυβερνώντος κόμματος στηλιτεύοντας την “αγαστή συνεργασία” “της δημοτικής αρχής Μώραλη-Μαρινάκη με τους δημοτικούς συμβούλους της Ν.Δ.”, αφού, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα, “αποφάσισαν να μην δοθούν στο κυβερνητικό κόμμα οι χώροι που του αναλογούν στην προεκλογική περίοδο για την τοποθέτηση περιπτέρων, ενώ την ίδια στιγμή δόθηκαν κεντρικοί χώροι στη Χρυσή Αυγή”. Μιλώντας για “απαράδεκτη και πρωτοφανή απόφαση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά”, η Ν.Ε. καλεί το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάσει άμεσα ώστε να συζητηθεί εκ νέου το ζήτημα των παραχωρούμενων χώρων για εκλογικά περίπτερα ώστε “να αποτυπώνουν την πραγματική δύναμη των κομμάτων, αλλά και τη βούληση του δημοκρατικού κόσμου του Πειραιά”.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων, την περασμένη Δευτέρα, ο Γ. Καμίνης εισηγήθηκε να μην παραχωρηθούν χώροι ως εκλογικά περίπτερα στη Χρυσή Αυγή, πράγμα που συνάντησε την ευρύτατη στήριξη των προοδευτικών παρατάξεων, αλλά και την υβριστικών τόνων απόκριση του Ηλ. Κασιδιάρη, που απειλούσε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη. “Απέναντι σε πολιτικά κόμματα ή παρατάξεις που πρεσβεύουν αυτές τις απόψεις, δεν υπάρχει περιθώριο ανοχής της έννομης τάξης” τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης. Μπορεί, λίγες μέρες αργότερα, ο Ηλ. Κασιδιάρης να κατέθεσε μήνυση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων και των 26 δημοτικών συμβούλων που αρνήθηκαν την παραχώρηση χώρου στη ναζιστική οργάνωση, αλλά η απόφαση τυγχάνει ευρείας πλειοψηφίας και είναι δηλωτική της ενότητας των δημοκρατικών δυνάμεων απέναντι στις δυνάμεις του σκότους και της μισαλλοδοξίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL