Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: / Ρένα Δούρου: Η μάχη για την Αττική είναι η μάχη για τη δημοκρατία και το μέλλον του τόπου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: / Ρένα Δούρου: Η μάχη για την Αττική είναι η μάχη για τη δημοκρατία και το μέλλον του τόπου

Με δυναμική και σιγουριά η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κήρυξε από το βήμα του ΣΕΦ την έναρξη του προεκλογικού αγώνα για την τελική νίκη στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Έχοντας στο πλευρό της τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, καθώς και τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, η Ρ. Δούρου κάλεσε τους δημοκρατικούς πολίτες σε συστράτευση για την επανεκλογή της “Δύναμης ζωής”.

Στη μεγάλη εκδήλωση το “παρών” έδωσαν οι υπουργοί Αλ. Χαρίτσης, Δημ. Τζανακόπουλος, Ν. Παππάς, Αλ. Φλαμπουράρης, Φ. Κουβέλης, Ολ. Γεροβασίλη, Π. Πολάκης, Θ. Φωτίου, Π. Ρήγας. Επίσης, παρευρέθηκαν οι Π. Σκουρλέτης, Κ. Ζαχαριάδης, βουλευτές, αλλά και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Δημ. Παπαδημούλης, Π. Κόκκαλης, Μάριος Θεοφιλάτος. Μεταξύ των υποψηφίων στην Αυτοδιοίκηση βρέθηκαν ο Ν. Ηλιόπουλος (Δήμος Αθηναίων) και ο Χρ. Γιαννούλης (Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας). Χαιρετισμό απηύθυναν η υποψήφια ευρωβουλευτής Άννα Παπαδημητρίου - Τσάτσου, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Κώστας Μανιάτης, το μέλος της Κίνησης Πολιτών "ΠΡΑΤΤΩ" Μιχάλης Κόκκινος, το μέλος της Π. Γ. της "Σοσιαλιστικής Πρωτοβουλίας" Ζωή Καρκούλια, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας και ο πρόεδρος ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

“Όπως το 2014, έτσι και τώρα, το κόκκινο νήμα είναι εδώ και ενώνει τις δημοκρατικές μας παραδόσεις με το παρόν και το αύριο των παιδιών μας” τόνισε στην έναρξη της ομιλίας της η Ρ. Δούρου αποσπώντας δυνατό χειροκρότημα.“Έχουμε δημοκρατικό καθήκον να μην επιτρέψουμε στις δυνάμεις της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης να καταστρέψουν το έργο τεσσεράμισι ετών και να ξανακάνουν την Αττική αόρατη!” υπογράμμισε καλώντας σε “συλλογική μάχη”, όπως τη χαρακτήρισε, “για να μην αφήσουμε τις δυνάμεις του χθες και της οπισθοδρόμησης να ξανασηκώσουν κεφάλι”. “Δεν θα αφήσουμε να αλώσουν την πρώτη Περιφέρεια, για να αλώσουν μετά την πατρίδα” πρόσθεσε στον ίδιο τόνο. “Η μάχη της Αττικής είναι η μάχη της δημοκρατίας για το αύριο του τόπου. Είναι η μάχη της προόδου και της ευημερίας του λαού μας” υπογράμμισε.

Η Ρ. Δούρου κατηγόρησε τους εκπροσώπους του παλιού πολιτικού συστήματος ότι “κατέστρεψαν το περιβάλλον, μπάζωσαν τα ρέματα, τσιμέντωσαν τα δάση, έκλεισαν τις προσβάσεις στις δημόσιες παραλίες, αδιαφόρησαν για τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής” και τώρα “μας κουνάνε προκλητικά το δάχτυλο για τις εθνικές τραγωδίες, παρότι ευθύνονται που σήμερα μετράμε δεκάδες παγίδες θανάτου σε όλη την πατρίδα”. “Αυτές οι δυνάμεις λεηλάτησαν τον φυσικό πλούτο και σπατάλησαν τους εθνικούς πόρους” πρόσθεσε. Αντιτάσσοντας τη διαφανή άσκηση διοίκησης ως το νέο υπόδειγμα, η Ρ. Δούρου ξεκαθάρισε: “Παλεύουμε κατά της διαφθοράς”. “Δεν φοβόμαστε. Συγκρουόμαστε με εκείνα τα συμφέροντα που επί χρόνια οι προηγούμενες διοικήσεις είχαν αφήσει στο απυρόβλητο” υπογράμμισε.

“Αθόρυβα και δυνατά, η Αττική έχει γίνει ένα τεράστιο ανοιχτό εργοτάξιο” τόνισε η Ρ. Δούρου κάνοντας απολογισμό του έργου της. Ήδη 360 εργοτάξια έχουν αναπτυχθεί στους 66 δήμους της Περιφέρειας, 168 αντιπλημμυρικά έργα προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ εκτελούνται ή έχουν ολοκληρωθεί, 140 έργα αθλητικών εγκαταστάσεων ύψους 217 εκατ. ευρώ έχουν υλοποιηθεί και συνολικά 1.250 έργα προϋπολογισμού 2,1 δισ. ευρώ έχουν ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής. Στην κορυφή των τεχνικών έργων, η Ρ. Δούρου έθεσε την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, τις παρεμβάσεις στο Μικρολίμανο και στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, χαρακτηρίζοντάς τα “έργα πνοής” για την δημιουργία της Αττικής Ριβιέρας. “Βάζουμε τέλος στην παρακμή χώρων ζωτικών για την Περιφέρεια” τόνισε η Ρ. Δούρου, κάνοντας ειδική αναφορά στο Πεδίο του Άρεως, που “σήμερα είναι ένας νέος, δημόσιος χώρος πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού και ψυχαγωγίας”.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη δομών κοινωνικής φροντίδας σε όλη την Αττική, τη διασφάλιση δωρεάν μεταφοράς 23.000 μαθητών, αλλά και τη στήριξη δημόσιων νοσοκομείων (40 εκατ. ευρώ), τοπικών μονάδων Υγείας (22 εκατ. ευρώ), αστικές συγκοινωνίες για φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα (30 εκατ. ευρώ), εξοπλισμό των σωμάτων ασφαλείας (5 εκατ. ευρώ).

Στο φλέγον ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων προέταξε τη σύγχρονη ευρωπαϊκή οικολογική πρακτική, σημειώνοντας μάλιστα πως “δεν είμαστε Ευρωπαίοι α λα καρτ”. “Ξεβολεύουμε τα συμφέροντα, που κάνουν τα πάντα για τη διατήρηση της ντροπής της χωματερής στη Φυλή” τόνισε η Ρ. Δούρου υπενθυμίζοντας την εφαρμογή του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αποκατάσταση των παράνομων χωματερών σε Μέγαρα, Παλαιά Φώκαια και Καλύβια, “απαλλάσσοντας τους συμπολίτες μας από τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου”.

“Τηρήσαμε τον λόγο μας. Τηρήσαμε το συμβόλαιό μας με τους πολίτες” είπε στο κλείσιμο της ομιλίας της η περιφερειάρχης προσθέτοντας: “Μπορούμε πλέον να σχεδιάσουμε όλοι μαζί τα επόμενα βήματα, μπροστά στις προκλήσεις που έρχονται. Να σχεδιάσουμε την Αττική για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας. Την Αττική που θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών, με διεύρυνση της κοινωνικής πολιτικής για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις”. “Πάμε δυνατά στον αγώνα για την Αττική, για την πρόοδο και τη δημοκρατία” κατέληξε η Ρ. Δούρου.

Αλέξης Τσίπρας: Ξεκινάμε τον μεγάλο αγώνα για την Αττική του 21ου αιώνα

“Ο λαός της Αττικής δεν θα το επιτρέψει. Δεν γυρίζουμε πίσω στην Ελλάδα της παρακμής, της διαπλοκής, των ημετέρων” τόνισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας κατά τον χαιρετισμό του στη μεγάλη εκδήλωση για την έναρξη του προεκλογικού αγώνα της Ρένας Δούρου και της “Δύναμης ζωής”. Δίνοντας τον τόνο, παρατήρησε ότι ο παλμός των παρευρισκόμενων στο ΣΕΦ είναι ίδιος με αυτόν που είχαν οι πολίτες στη μεγάλη εκδήλωση στο Γαλάτσι, αφού, όπως είπε, “ο πόλεμος με τα fake news πεισμώνει τους δημοκρατικούς πολίτες”.

“Πριν από 4,5 χρόνια, δώσαμε μια πολύ μεγάλη μάχη, με τη Ρένα στο τιμόνι” είπε ο Αλ. Τσίπρας εξηγώντας πως επρόκειτο για “μια μάχη ενάντια σε μηχανισμούς, σε έναν κυκεώνα συμφερόντων και εξαρτήσεων, ενάντια σε ένα σύστημα δεκαετιών στη διοίκηση της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας”. “Η επωδός ότι 'φταίει η Περιφέρεια', 'φταίει η Δούρου' αποτελεί πλέον τίτλο τιμής” τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και συνέχισε: “Γιατί, πράγματι, όλα αυτά τα χρόνια, για τα σημαντικά και αθόρυβα που έγιναν, φταίει η Δούρου. Φταίει η Δούρου για τη διαφάνεια, τα έργα πνοής, τα αντιπλημμυρικά έργα, την αποκατάσταση του Πεδίου του Άρεως, τα έργα κοινωνικής πολιτικής, το νέο πολιτιστικό πρόσωπο της Αττικής”. “Θα της απαγγείλουμε την κατηγορία να είναι περιφερειάρχης για τέσσερα ακόμη χρόνια” είπε χαμογελώντας.

Ο Αλ. Τσίπρας στηλίτευσε την υποψηφιότητα του “γαλάζιου” στελέχους Γ. Πατούλη χαρακτηρίζοντάς τον “εκλεκτό του κ. Μητσοτάκη” και “χρυσοποίκιλτο δήμαρχο Αμαρουσίου”, που “ραίνεται με δόξες και επαίνους από τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, ως αδιαμφισβήτητος νικητής”. Στον αντίποδα αυτών, “η Περιφέρεια όπως και η κυβέρνηση λειτουργούν προς όφελος όλων των πολιτών” τόνισε ο Αλ. Τσίπρας προσθέτοντας: “Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, γι' αυτό θα νικήσουμε”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL