Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Αλ. Χαρίτσης: Το πολιτικό κλίμα αλλάζει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Χαρίτσης: Το πολιτικό κλίμα αλλάζει

Την πεποίθηση ότι “το πολιτικό κλίμα αλλάζει” και πως αυτό “ο κόσμος το αντιλαμβάνεται” εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στον συνταγματικά προβλεπόμενο χρόνο, δηλαδή τον Οκτώβριο.

Συστήνοντας στον Κ. Μητσοτάκη και στα στελέχη της Ν.Δ. “λιγότερη αλαζονεία”, γιατί, όπως είπε, “τους περιμένουν στις κάλπες δυσάρεστες εκπλήξεις”, ο Αλ. Χαρίτσης, μιλώντας στον ρ/σ News 247, τόνισε: “Όλοι αντιλαμβάνονται ότι το πολιτικό κλίμα αλλάζει, αντιλαμβάνονται ότι ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι είναι αυτή η κυβέρνηση η οποία έβγαλε τη χώρα από το Μνημόνιο, είναι αυτή η κυβέρνηση η οποία παίρνει μέτρα για την προστασία της εργασίας και την αναβάθμισή της, είναι αυτή η κυβέρνηση η οποία αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά ζητήματα όπως το 'Μακεδονικό', είναι αυτή η κυβέρνηση η οποία αναβαθμίζει τη χώρα διεθνώς και όλα αυτά θα αποτυπωθούν και στις κάλπες”.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι συνολική θέση της κυβέρνησης είναι “οι εθνικές εκλογές να διεξαχθούν στον συνταγματικά προβλεπόμενο χρόνο”, πράγμα που έχει να κάνει με “την ανάκαμψη που ήδη υπάρχει στην οικονομία και με τα μέτρα ελάφρυνσης και άρσης αδικιών τα οποία λαμβάνει η κυβέρνησή μας”. “Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε τους επόμενους μήνες για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια” εξήγησε.

Αναφερόμενος στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου με τέσσερις κάλπες, μία για τις ευρωεκλογές και τρεις για τις αυτοδιοικητικές (περιφερειακές, δημοτικές, κοινοτικές), ο Αλ. Χαρίτσης είπε: “Η κυβέρνηση προσπαθεί να διαμορφώσει ένα πλαίσιο διεξαγωγής των εκλογικών αναμετρήσεων, το οποίο θα είναι σοβαρό, στιβαρό και ολοκληρωμένο ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στη διεξαγωγή διαδικασίας”. Υπογράμμισε ότι τα κόμματα ήταν ενήμερα για τις ψηφισθείσες τροπολογίες προτού αυτές κατατεθούν. Ενώ, όπως τόνισε: “Το γεγονός ότι έχουμε μπροστά μας τετραπλές εκλογές είναι μεγάλη πρόκληση την οποία εμείς αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και καλούμε όλες τις πλευρές να πράξουν το ίδιο”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL