Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το κτιριακό πρόβλημα των δικαστηρίων Πειραιά στη συνάντηση του Ν.Μπελαβίλα με τον ΔΣΠ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά στη συνάντησή του με τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης δήλωσε πως στηρίζει ανεπιφύλακτα, την άμεση αξιοποίηση του κτιρίου της πρώην Ραλλείου ως Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά

Το ζήτημα του κτιριακού προβλήματος των πειραϊκών δικαστηρίων κυριάρχησε στην πολύωρη συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά Νίκου Μπελαβίλα με τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

Ο επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ενός επιχειρησιακού σχεδίου, για την πλήρη κάλυψη της λειτουργίας της δικαιοσύνης με πρόβλεψη δεκαετιών.

Παράλληλα, δήλωσε πως στηρίζει ανεπιφύλακτα, στην ίδια κατεύθυνση την άμεση αξιοποίηση του κτιρίου της πρώην Ραλλείου ως Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά και την ανάγκη να επιλυθούν τάχιστα οι όποιες θεσμικές εκκρεμότητες ώστε να προχωρήσει το έργο.

Ο ίδιος, εκτίμησε ότι αν απεγκλωβιστεί από την γραφειοκρατία και με γρήγορες διαδικασίες σε μία τριετία είναι δυνατόν να έχει ολοκληρωθεί.

Επιπλέον, συζητήθηκαν με την διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά εναλλακτικές προτάσεις μακροχρόνιου σχεδιασμού που θα μπορούσαν να λύσουν το κτιριακό πρόβλημα σε βάθος δεκαετιών μεταξύ των οποίων και η ΧΡΩΠΕΙ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ν.Μπελαβίλα, «σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ανοίχτηκαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα της πόλης, η σχέση με το λιμάνι, την κρουαζιέρα, τα έργα της ΟΧΕ, η μελλοντική μορφή της αυτοδιοίκησης και η ανάγκη συνεργασιών υπό το νέο θεσμικό πλαίσιο της απλής αναλογικής».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τη διοίκηση του ΔΣΠ για τον σημαντικό ρόλο που επιτελούν, όχι μόνο ως εκπρόσωποι των νομικών αλλά και ως εταίροι στην κοινωνική συζήτηση για τα μεγάλα ζητήματα.

Πριν την έναρξη της συζήτησης, τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου ξενάγησαν τον Νίκο Μπελαβίλα στο ιστορικό Μέγαρο Δηλαβέρη επί της λεωφόρου Ηρώων Πολυτεχνείου, έδρα του Συλλόγου, ένα από τα πιο όμορφα κτίρια του μεσοπολεμικού Πειραιά που σώζεται στην αυθεντική του μορφή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος Δ.Σ. Γιώργος Σταματογιάννης , οι δύο Αντιπρόεδροι Παναγιώτης Πετρόπουλος  και  Γιώργος Καραμιζάρης,  ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Ηλιάδης, το μέλος του ΔΣ και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Καρδαράς, το πρώην μέλος του ΔΣ Παναγιώτης Δέγλερης. Από την πλευρά του «Πειραιάς για Όλους» τον Νίκο Μπελαβίλα συνόδευαν οι νομικοί και δημοτικές σύμβουλοι Μαρία Σταθάκη και Βάνα Μελά και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Γκερλές.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες

Δεν είχαν πει φυσικά πριν τις εκλογές ότι θα καταργήσουν τον ΑΜΚΑ για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο. Πρώτον, για να μην αποξενωθούν από μια ομάδα φιλελεύθερων ψηφοφόρων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο