Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.5°C21.8°C
2 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.1°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.4°C
4 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.0°C19.9°C
2 BF 40%
Η Κατερίνα Νοτοπούλου στην παρουσίαση του συνδυασμού "Μαζί": / Η Κατερίνα Νοτοπούλου στην παρουσίαση του συνδυασμού "Μαζί": Δεν θα αφήσουμε τη Θεσσαλονίκη να γυρίσει στην εποχή του τίποτα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Κατερίνα Νοτοπούλου στην παρουσίαση του συνδυασμού "Μαζί": / Η Κατερίνα Νοτοπούλου στην παρουσίαση του συνδυασμού "Μαζί": Δεν θα αφήσουμε τη Θεσσαλονίκη να γυρίσει στην εποχή του τίποτα

Θεσσαλονίκη. Με γιορτή έμοιαζε, χθες, η εκδήλωση για την παρουσίαση του συνδυασμού «Μαζί» της Κατερίνας Νοτοπούλου. Παρά την καταρρακτώδη βροχή, το αίθριο του περιπτέρου 13 γέμισε ασφυκτικά, ενώ το όλο «στήσιμο» της εκδήλωσης εξέπεμπε φρεσκάδα και νιάτα. «Θέλουμε την πόλη μας ανοικτή, δημοκρατική, ανθρώπινη, αλληλέγγυα, δημιουργική, παραγωγική. Θέλουμε τη Θεσσαλονίκη ευρωπαϊκή μητρόπολη, κέντρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης και δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσει πίσω στη συντήρηση, τη φοβικότητα και τη μισαλλοδοξία» ήταν το μήνυμα.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου στην ομιλία της ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του προγράμματός της, ενώ άφησε αιχμές για ορισμένους από τους ανθυποψηφίους της για τον τρόπο που πολιτεύονται. Έκανε εμφανές ότι η μάχη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης είναι πολιτική, διότι έχει σημασία για την καθημερινότητα των δημοτών το αν η επόμενη διοίκηση του δήμου έχει προοδευτικό πρόσημο ή όχι.

Εμφανώς συγκινημένη από τη συμμετοχή του κόσμου, και κυρίως της νεολαίας, μίλησε για «αγώνες και για όνειρα». Αναφέρθηκε στον σχηματισμό μιας «προοδευτικής συμμαχίας πολιτών, που θέλει να δει το αύριο με ελπίδα, στον αντίποδα της γκρίζας επιστροφής του χθες». «Εμείς δεν εξυπηρετούμε τη ματαιοδοξία, τον διχασμό και τα συμφέροντα κάθε ομάδας που κρατούσε την πόλη στάσιμη για δεκαετίες» ανέφερε για να τονίσει ότι «στο 'Μαζί' κρύβεται η δύναμή μας» και ότι το «Μαζί» δεν είναι σύνθημα, αλλά αξία.

"Βγήκαν από το χρονοντούλαπο..."

Άφησε αιχμές για ανθυποψηφίους της τονίζοντας πως «σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και την πόλη, κουρασμένοι επαγγελματίες πολιτικοί, νεοσυντηρητικές και φοβικές φωνές θέλουν να φέρουν την πόλη στις σκοτεινές γι’ αυτή δεκαετίες του 1990 και του 2000. Οι Παπαγεωργόπουλοι και οι Ψωμιάδηδες, που βγήκαν από το χρονοντούλαπο της πόλης προσπαθώντας να αναγεννηθούν, ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους.

Εμείς είμαστε εδώ και είμαστε αποφασισμένοι και αποφασισμένες να προχωρήσουμε τη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη θα φύγει μπροστά με τη νέα γενιά στο τιμόνι της και την πολύτιμη εμπειρία των ανθρώπων που αφιέρωσαν τη ζωή τους στα κοινά με ανιδιοτέλεια. Η πόλη δεν μπορεί να γυρίσει πίσω και δεν θα γυρίσει πίσω στην εποχή του τίποτα».

Δήλωσε ακόμη ότι «θέλω να κάνω δουλειά, όχι κουμάντο» από τη θέση του δημάρχου και παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματός της. Προτεραιότητες αποτελούν η καθαριότητα και η ανακύκλωση, η δημοτικοποίηση της ΕΥΑΘ, η συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις αστικές συγκοινωνίες, η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης με δράσεις πολιτισμού, η ανάδειξη του πολυπολιτισμικού παρελθόντος της πόλης, οι πολιτικές για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και την αύξηση του πράσινου, η αναζωογόνηση των γειτονιών και κυρίως των υποβαθμισμένων, η δημιουργία νέων τοπόσημων και δομών πρόνοιας.

"Σόι μου είναι η γενιά μου..."

Τέλος, δήλωσε υπερήφανη που δεν προέρχεται από κάποιο «πολιτικό τζάκι». «Εμείς μιλάμε με τους αγώνες μας, όπως μιλούσαμε πάντα, και σήμερα δίνουμε τον μεγαλύτερο αγώνα για την πόλη μας! Είμαι περήφανη γιατί εμένα σόι μου είναι η γενιά μου και μαζί θα προχωρήσουμε για μία νέα Θεσσαλονίκη. Μια Θεσσαλονίκη με ισχυρό μητροπολιτικό χαρακτήρα, που θα τη φτιάξουμε μαζί και θα είναι αλλιώς, γιατί θα ακούει πρώτα από όλα τις ανάγκες των ανθρώπων της, τις δικές μας ανάγκες. Και θα τα καταφέρουμε γιατί και το πιστεύουμε και το μπορούμε. Προχωράμε μαζί!» κατέληξε.

Οι πρώτοι υποψήφιοι

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των 63 πρώτων ανθρώπων που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο. Υποψήφιοι δημοτικού σύμβουλοι είναι οι Benozilio Levi, Αγαθαγγελίδου Μαρία, Αλεξίου - Στυλιάδη Δήμητρα, Αλεξόπουλος Θανάσης, Αντωνίου Πηνελόπη, Αρβανιτίδου Μαρία, Αρβανιτίδου Όλγα, Βακουφτσή Βάσω, Βάντσιος Κώστας, Βαταμίδου Βάσω, Γεωργιάδης Παναγιώτης, Γούλιαρου Αθηνά, Γούναρη Ηλία, Γρίμπας Χρίστος, Διβάρης Γιώργος, Εφραιμίδης Κώστας, Ζαρίφης Τάσος, Ιατρού Νίκος, Καδηγιαννάκη Ζηνοβία, Καλφακάκου Ρία, Καραγιάννης Μιχάλης, Καργάκης Στέφανος, Κατσάλη Φωτεινή, Κατσαρός Ανδρέας, Κατσίκης Βασίλης, Κεραμίδας Παντελής, Κερασίδου Κέλλυ, Κετογλίδου Δέσποινα, Μάκιου Ειρήνη, Μπατσίουδης Στέλιος, Μπίμπασης Φώτης, Μπουφίδης Σταύρος, Παπακυριακόπουλος Γιάννης, Παπανικολάου Αθηνά, Παππάς Πέτρος, Πεχλιβανίδης Χάρης, Ράγκος Νίκος, Ρανέλλα Γιούλη, Σιωμάδης Βασίλης, Σκέντος Γιώργος, Σμαρόπουλος Στέργιος, Σταμάτης Κωνσταντίνος, Στεφανή Όλγα, Τρανός Τριαντάφυλλος, Τσίφκας Στέφανος, Φανταράκη Ελευθερία, Φιριπή Βούλα, Χαρίσης Θέμης, Χατζητρύφωνας Νίκος, Χατζόπουλος Δημήτρης, Χεκίμογλου Ευάγγελος και Χριστοδούλου Μανώλης.

Υποψήφιοι για τις κοινότητες είναι οι Απότσος Πέτρος, Βοζίκης Χρήστος, Γκρίζου Μαρία, Δαγλιλέλη Ιωάννα, Κανάρας Κώστας, Κοντογεώργη Ευγενία, Κοντολετζίδου Δωροθέα, Μασούρας Δημήτρης, Παϊπούρογλου Νίκος, Χλωρίδου Χλόη, Χούσος Γιώργος. Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν και άλλα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL