Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Αλ. Χαρίτσης: Λύνουμε με σοβαρότητα τα προβλήματα των ΟΤΑ και των εργαζομένων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Χαρίτσης: Λύνουμε με σοβαρότητα τα προβλήματα των ΟΤΑ και των εργαζομένων

Ολοκληρώθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και της καταπολέμησης της έμφυλης βίας, για τη ρύθμιση θεμάτων ιθαγένειας και άλλες ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών.

Μιλώντας για τις προσλήψεις στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, τόνισε ότι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ της πολιτικής που ασκείται τώρα και των πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι ότι γίνονται στη βάση ενός σοβαρού προγραμματισμού για την κάλυψη πραγματικών, ζωτικών αναγκών που υπάρχουν και παρουσιάζονται από τους ίδιους τους ΟΤΑ. Με το νομοσχέδιο, είπε με έμφαση ο υπουργός Εσωτερικών, λύνουμε προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι εκπρόσωποι των αυτοδιοικητικών φορέων χαιρετίζουν αυτή την προσπάθεια.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης, το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προχωρά σε τριετή προγραμματισμό προσλήψεων στην Τοπική αυτοδιοίκηση, με ιδιαίτερη προτεραιότητα στους νησιωτικούς και τους μικρούς απομακρυσμένους Δήμους και ήδη έχουν κληθεί οι φορείς της αυτοδιοίκησης να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε ότι οι εργασιακές σχέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση θα αντιμετωπιστούν συνολικά, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς των σχολικών καθαριστριών, το οποίο όπως είπε δεν μπορεί να συνεχιστεί και γι αυτό θα υπάρξει συγκεκριμένη ρύθμιση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL