Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Νάσος Ηλιόπουλος στη Δ/νση Ηλεκτρολογικού του δήμου Αθηναίων: Απαξίωση της υπηρεσίας προς όφελος των εργολάβων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νάσος Ηλιόπουλος στη Δ/νση Ηλεκτρολογικού του δήμου Αθηναίων: Απαξίωση της υπηρεσίας προς όφελος των εργολάβων

«Είμαστε αντίθετοι με την αποδυνάμωση της υπηρεσίας Ηλεκτρολογικού και το έργο ΣΔΙΤ που προωθεί ο Δήμος. Έχουμε δώσει μάχες για την ενδυνάμωση των δημοτικών υπηρεσιών με προσωπικό, κάποιοι όμως πιστεύουν στο ελάχιστο κράτος εις βάρος της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και του κόστους που αυξάνεται λόγω των εργολαβιών. Ο επαρκής ηλεκτροφωτισμός είναι κομβικός για την ασφάλεια των κατοίκων της πόλης μας». Τα παραπάνω τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος σήμερα, στη διάρκεια επισκέψή ς του στη Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού του Δήμου Αθηναίων, όπου και συνομίλησε και άκουσε τα προβλήματα των εργαζομένων.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, με την «Ανοιχτή Πόλη», έχει αναδείξει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα, την υποβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού από το Δήμο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα «0 ευρώ» σε σχετικά έργα, στον προϋπολογισμό του 2018. Ένα πρόβλημα που, όπως έχει υπογραμμίσει ο Νάσος Ηλιόπουλος, έχει άμεσες επιπτώσεις και στην ασφάλεια των κατοίκων.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας περιέγραψαν μια ανησυχητική κατάσταση στο Νάσο Ηλιόπουλο, κάνοντας λόγο για απαξίωση και υπονόμευση της υπηρεσίας, ώστε να οδηγηθούμε σε ΣΔΙΤ.

Τα βασικότερα σημεία της παρέμβασης των εργαζομένων:

    • Η Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού δεν έχει παραλάβει υλικό από το 2013, με αποτέλεσμα οι βλάβες να έχουν διογκωθεί σαν όγκος δουλειάς.
    • Με μόλις 5 εκατομμύρια ευρώ για έργα θα είχε όλη Αθήνα νέο και επαρκή φωτισμό.
    • Ο Δήμος σε 1,5 χρόνο έχει κάνει 2 αλλαγές με σκοπό την κατάργηση της Δ/νσης και μετατροπή της σε τμήμα
    • Δεν υπάρχουν νέα οχήματα, ενώ μόλις φέτος η υπηρεσία θα παραλάβει 8 οχήματα. από τα 15 που είναι οι ανάγκες του Δήμου (Το όριο χρήσης των οχημάτων στην Ευρώπη είναι στα 7 χρόνια).
    • Η απαξίωση της υπηρεσίας είναι πολιτική επιλογή για να οδηγηθούμε σε ΣΔΙΤ.
    • Ο επιμερισμός του ρίσκου είναι υπέρ του εργολάβου.
    • Το συγκεκριμένο έργο ΣΔΙΤ που προωθείται δεσμεύει 3 δημοτικές αρχές για 15 χρόνια. Τα στοιχεία είναι παραποιημένα και δεν ερωτήθηκε η ΔΕΗ για τις καταναλώσεις.
    • Συγκεκριμένες εταιρείες αναλαμβάνουν τα έργα.
    • Ο κ. Καμίνης θέλει να περάσει έργα ΣΔΙΤ σε ηλεκτροφωτισμό και οδοποιία.
    • Παρόλα τα προβλήματα η υπηρεσία ηλεκτρολογικού του Δήμου, προχωρά σε αντικαταστάσεις και ήδη τοποθέτησε 600 λάμπες τύπου LED. Αλλά τα LED δεν είναι πανάκεια. Χρειάζεται σταδιακή αντικατάσταση, ώστε το υλικό να εξετάζεται κατά περίπτωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL