Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.6°C20.7°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.8°C15.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.2°C
4 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
2 BF 58%
Δικαίωση από το Διοικητικό Εφετείο για την προμήθεια ασφαλτικού υλικού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δικαίωση από το Διοικητικό Εφετείο για την προμήθεια ασφαλτικού υλικού

Αποδεκτή έκανε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών την επιχειρηματολογία της Περιφέρειας Αττικής περί της ανάγκης εγγύτητας των εταιρειών παροχής ασφαλτικού υλικού για λόγους που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την πλατεία Συντάγματος, δικαιώνοντάς την. Με αυτόν το τρόπο το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς τόσο της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών όσο και των εκπροσώπων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην εμπορία και τοποθέτηση ασφαλτοσκυροδέματος περί νόθευσης του ανταγωνισμού και αποκλεισμού τους από τον διαγωνισμό.

Πρόκειται για το έργο ασφαλτόστρωσης ύψους 12,09 εκατ. ευρώ που αφορά τις μεγάλες οδικές αρτηρίες όπως οι λεωφόροι Βασιλίσσης Σοφίας, Αμαλίας, Καλλιρρόης, Πανεπιστημίου, Συγγρού, Βουλιαγμένης, Ποσειδώνος, Πειραιώς, Κατεχάκη, Μεσογείων, Κηφισίας, Σχιστού - Σκαραμαγκά, Αθηνών, Κηφισού, Βάρης - Κορωπίου, ΝΕΟΑΚ μέχρι το ύψος του Ασπροπύργου, ΝΕΟΑΛ μέχρι το ύψος της Μεταμόρφωσης.

Το Δικαστήριο, λοιπόν, αναγνώρισε την επιχειρηματολογία της Περιφέρειας περί εξασφάλισης ποιοτικής εκτέλεσης του έργου, που αποσκοπεί στην οδική ασφάλεια. Στην απόφασή του, το δικαστήριο, υποστηρίζει αφενός ότι ήταν επαρκής η συμπληρωματική έκθεση της Περιφέρειας Αττικής προς την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, αφετέρου ότι οι ισχυρισμοί των εκπροσώπων της εταιρείας δεν είναι αρκετά τεκμηριωμένοι ως προς τη λυσιτελή συμμετοχή της στον διαγωνισμό, ούτε ότι υπέστη ζημία από τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό.

Συνεπώς, το Δικαστήριο αναγνωρίζει ότι “οι τεχνικές προδιαγραφές της διακήρυξης δεν πιθανολογείται ότι είναι ασύνδετες και δυσανάλογες με το αντικείμενο του διαγωνισμού, που είναι η βελτίωση και περιοδική συντήρηση των υποδομών με σκοπό την ασφαλή εξυπηρέτηση των διακινούμενων επιβατών οχημάτων στους πλέον επιβαρυμένους οδικούς άξονες της πρωτεύουσας”. Οπότε, έκανε αποδεκτή την επιχειρηματολογία της Περιφέρειας Αττικής.

“Στο κενό έπεσε η απόπειρα κατασυκοφάντησης του έργου της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής και ειδικότερα η προσπάθεια σπίλωσης του σημαντικού έργου για την οδική ασφάλεια των συμπολιτών μας”, σχολίασε με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής υπογραμμίζοντας πως “όσοι είχαν σπεύσει να κατηγορήσουν την Περιφέρεια και μάλιστα με βαριές κατηγορίες, ζητώντας ακόμη και την παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, είναι σήμερα βαριά εκτεθειμένοι”. “Δυστυχώς γι’ αυτούς απέτυχαν για μία ακόμη φορά”, συνεχίζει η ανακοίνωση αναφέροντας: “Ευτυχώς για τους πολίτες, οι διαδικασίες παραγωγής των έργων στην περίοδο της Ρ. Δούρου βελτιώνονται ριζικά και γίνονται απολύτως αξιόπιστες”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL