Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.6°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.0°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.2°C28.8°C
4 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
Λύση για τους τοξικοεξαρτημένους ζητεί η κοινότητα της Νομικής Αθηνών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λύση για τους τοξικοεξαρτημένους ζητεί η κοινότητα της Νομικής Αθηνών

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι καθηγητές της Νομικής Σχολής Αθηνών, καθώς εντείνονται τα προβλήματα της υποβάθμισης της περιοχής λόγω της παρουσίας των τοξικοεξαρτημένων στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας. Οι καθηγητές σε συζήτηση που είχαν χθες με τον Γ. Καμίνη του ζήτησαν έστω και λίγους μήνες πριν από την αποχώρησή του από τον δημαρχιακό θώκο να προβεί σε δράσεις αναγκαίες για την ανάσχεση της κατάστασης. Επικαλέστηκαν ακόμη και το ακαδημαϊκό του παρελθόν προκειμένου να τον κινητοποιήσουν.

Οι καθηγητές μίλησαν για το “αδιέξοδο” στο οποίο έχουν φτάσει, καθώς, όπως είπαν, “η Πολιτεία είναι απούσα”, παρά τις διαρκείς οχλήσεις τόσο στις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές όσο και στον Δήμο Αθηναίων. Υπενθύμισαν, μάλιστα, ότι, παρά τις παρεμβάσεις Καμίνη με πολιτιστικές δράσεις στην περιοχή και ιδίως στο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, αυτές δεν αποδείχθηκαν ικανές για να αντιστρέψουν την κατάσταση.

“Θα ήταν αποτυχία εάν αποφασίζαμε να κλείσουμε την είσοδο από τον πεζόδρομο της Μασσαλίας” τόνισαν οι καθηγητές. Από την πλευρά τους, οι φοιτητές εξέφρασαν τον φόβο τους για την ασφάλεια και την υγεία τους, καθώς χρησιμοποιημένες σύριγγες είναι διασκορπισμένες στον πεζόδρομο. Ζήτησαν την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και του Δήμου Αθηναίων, αναγνωρίζοντας τις βαθύτερες ρίζες του προβλήματος της τοξικοεξάρτησης μέσα στην πόλη.

Ο Γ. Καμίνης, αφού αναφέρθηκε στις πολιτιστικές παρεμβάσεις που είχε πραγματοποιήσει, προέταξε την άποψή του για δημιουργία χώρων ιατρικώς εποπτευόμενης χρήσης, που θα συνδυάζεται με στελέχωση από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, για την υποστήριξη των τοξικοεξαρτημένων, ώστε να οδηγηθούν στην απεξάρτηση. Χαιρέτισε, μάλιστα, την πρόθεση των υποψηφίων δημάρχων Ν. Ηλιόπουλου, Π. Γερουλάνου και Κ. Μπακογιάννη να υποστηρίξουν τη θέση του, για την οποία προηγουμένως είχε εκδοθεί ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL