Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Η Αυτοδιοίκηση μπροστά στη νέα εποχή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Αυτοδιοίκηση μπροστά στη νέα εποχή

Η Περιφέρεια Αττικής και οι δυο μεγαλύτεροι δήμοι, Αθήνα και Πειραιάς, μπορούν να παίξουν κομβικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση και στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας, στη νέα εποχή, μετά το τέλος της επιτροπείας. Μια εποχή που φέρνει νέες προκλήσεις, ερωτήματα, αλλά και νέες δυνατότητες.

Για όλα αυτά και ακόμα περισσότερα συζήτησαν την περασμένη Παρασκευή η Ρένα Δούρου, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Νίκος Μπελαβίλας στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο χρηματοπιστωτικός τομέας του ΣΥΡΙΖΑ στο Σαρόγλειο Μέγαρο.

Στη σύντομη παρέμβαση του ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην απλή αναλογική, η οποία θα εφαρμοστεί στις εκλογές του Μαΐου, έκανε λόγο για "ένα αίτημα πολλών χρόνων" που έγινε πράξη αλλά και στα όσα κατάφερε η κυβέρνηση από το τέλος της επιτροπείας καταλήγοντας στη Συμφωνία των Πρεσπών. "Ένας διαφορετικός δρόμος έχει ανοίξει" επισήμανε. Αναφέρθηκε δε στη στήριξη της κυβέρνησης στην Αυτοδιοίκηση.

Από την πλευρά της η Ρ. Δούρου έκανε λόγο για "χαμένες δεκαετίες" που προσπάθησε η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας να καλύψει, τόνισε το έργο της Περιφέρειας Αττικής, τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τη στήριξη στους δήμους, ενώ τόνισε την οπτική της Αριστεράς ότι οι δήμοι και οι Περιφέρειες "δεν είναι απλώς δεξαμενές ψήφων".

Παίρνοντας τον λόγο ο Ν. Ηλιόπουλος αν έφερε τη μείωση της αδήλωτης εργασίας για να απαντήσει στην αντίληψη που επικρατεί στον κόσμο της Αθήνας πως τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα από τα κυρίαρχα προβλήματα στον κόσμο της Αθήνας. Η πολιτική δύναμη που ξέρει τι πρέπει να κάνει, έχει πρόγραμμα και συνομιλεί με τις γειτονιές θα είναι η διοίκηση τόνισε και πρόσθεσε ότι "κατεβαίνουμε για να αλλάξουμε τον δήμο" χαρακτηρίζοντας "μεγάλη ευκαιρία για τους ανθρώπους της πόλης" την απλή αναλογική.

Στην αξιοποίηση ακινήτων και στην αναβίωση της αρχαίας σχέσης του μητροπολιτικού διπόλου Αθήνας - Πειραιά, του άστεως και του επινείου της πόλης, όπως είπε, αναφέρθηκε ο Ν. Μπελαβίλας, ο οποίος ενώ ανακοίνωσε την απόφαση να προχωρήσει το άνοιγμα της κοίτης του Ιλισού, ώστε να δημιουργηθεί μία "πράσινη διαδρομή" από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

"Να πάμε σε μια νέα φάση για τις δυο πόλεις, να συνεχίσουμε το στρατήγημα με την Περιφέρεια, να αναπτύξουμε πραγματική οικονομία και όχι μια φούσκα όπως είχαμε μέχρι σήμερα" τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL