Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.8°C26.6°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C25.3°C
2 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.5°C24.7°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
1 BF 33%
Αλέξης Χαρίτσης: / Αλέξης Χαρίτσης: Ακροδεξιά θεωρία συνωμοσίας τα περί νόθευσης των εκλογικών καταλόγων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλέξης Χαρίτσης: / Αλέξης Χαρίτσης: Ακροδεξιά θεωρία συνωμοσίας τα περί νόθευσης των εκλογικών καταλόγων

Για “ακροδεξιά θεωρία συνωμοσίας” εγκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευση ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης αναφορικά με την συμμετοχή μεταναστών στις εκλογές, που όμως έχουν πάρει την ελληνική υπηκοότητα και ανέρχονται σε 12.481 πολίτες.

Διαψεύδει με αυτόν τον τρόπο τα μυθεύματα για 43.000 εγγραφές αλλοδαπών στους εκλογικούς καταλόγους μόνο της Α’ Αθηνών, που επικαλείται ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Β. Κικίλιας. Άλλωστε πρόκειται για την δεύτερη κατά σειρά ψεύτικη είδηση, ύστερα από αυτή που διακίνησε η Ν.Δ. περί δήθεν σχεδιασμού της κυβέρνησης για νοθεία στις επικείμενες εκλογές.

“Οι 43.000 εγγραφές αλλοδαπών που ‘αποκαλύπτει’ το δημοσίευμα και επικαλείται ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. κ. Κικίλιας είναι στην πραγματικότητα 12.841 συμπολίτες μας που απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια την περίοδο 2015 - 2018, απλούστατα γιατί πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που ορίζουν το σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας” ξεκαθαρίζει ο υπουργός σημειώνοντας πως “η συντριπτική πλειονότητα μάλιστα των περιπτώσεων αφορά την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά δεύτερης γενιάς. Στα παιδιά δηλαδή που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, πήγαν στα ελληνικά σχολεία, μετέχουν της ελληνικής παιδείας”.

“Η κυβέρνησή μας πήρε την πρωτοβουλία το 2015 να δώσει τη δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να γίνουν Έλληνες πολίτες. Έκανε δηλαδή πράξη επιτέλους και στην Ελλάδα αυτό που προβλέπεται εδώ και πολλά χρόνια σε κάθε σύγχρονο, ευνομούμενο κράτος” εξηγεί ο Αλ. Χαρίτσης.

Ο υπουργός κάνει λόγο, λοιπόν, για “μια ακόμη ακροδεξιά θεωρία συνωμοσίας κατασκευασμένη εξολοκλήρου από fake news, ξενοφοβία και ρατσισμό”. “Δυστυχώς δεν μας εκπλήσσει η νέα αυτή χυδαία επίθεση” υπογραμμίζει ο Αλ. Χαρίτσης εγκαλώντας τη Ν.Δ. ότι “βοηθούμενη από τη στάση μερίδας των ΜΜΕ έχει επιλέξει εδώ και αρκετό καιρό τον ολισθηρό δρόμο της σύμπλευσης με την Ακροδεξιά σε όλα τα μείζονα πολιτικά ζητήματα”.

“Ήταν απολύτως αναμενόμενο ότι θα υιοθετήσει και τις τοξικές μεθόδους αυτής της Ακροδεξιάς” τονίζει ο Αλ. Χαρίτσης προσθέτοντας: “Όπως όλα δείχνουν, η άλλοτε μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη μετατρέπεται με ταχείς ρυθμούς σε ένα θλιβερό υβρίδιο του ΛΑΟΣ και της Πολιτικής Άνοιξης”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL