Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ / Πυρετώδεις προετοιμασίες στο ΥΠΕΣ ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ / Πυρετώδεις προετοιμασίες στο ΥΠΕΣ ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου

Πυρετωδώς ετοιμάζεται το υπουργείο Εσωτερικών για την πολλαπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου, εκδίδοντας σειρά αποφάσεων για τη συμμετοχή των εκλογέων, είτε πρόκειται για ετεροδημότες είτε για κοινοτικούς πολίτες που διαμένουν στη χώρας μας, αλλά και για την παραγγελία ψηφοδελτίων και φακέλων, όπως και λοιπού εκλογικού υλικού. Για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκλογικών αναμετρήσεων ενημέρωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλ. Χαρίτσης, παραπέμποντας την απόφαση για τον χρόνο των εθνικών εκλογών στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα. Από την πλευρά της, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Κούνεβα καλεί τους μετανάστες - πολίτες χωρών της Ε.Ε. που μένουν στην Ελλάδα να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές και δημοτικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών με απόφασή του καλεί τους Έλληνες υπηκόους που ζουν σε χώρες της Ε.Ε. να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις κατά τόπους πρεσβείες και προξενεία έως τις 29 Μαρτίου 2019 προκειμένου να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Παράλληλα, οι κοινοτικοί υπήκοοι που διαμένουν στη χώρα μας πρέπει έως την 28η Φεβρουαρίου να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των δήμων όπου διαμένουν προκειμένου να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών προχωρά στην παραγγελία εκλογικού χαρτιού και φακέλων για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

“Το υπουργείο Εσωτερικών θα είναι έτοιμο για όλα τα ενδεχόμενα” τόνισε (Open) ο Αλ. Χαρίτσης, διαψεύδοντας τη φημολογία που προέρχεται από την αντιπολίτευση περί δήθεν αδιαφάνειας στην εκλογική διαδικασία. Ο υπουργός συνέστησε μάλιστα στην αξιωματική αντιπολίτευση “σοβαρότητα”, καλώντας τη “να μη διακινεί fake news για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών”, πράγμα που “υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς”. “Οι εκλογές διεξάγονται με όρους διαφανείς και αντικειμενικούς από το 1974 κι αυτό είναι μια μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση για τη χώρα” υπογράμμισε. Αναφορικά με την ψήφο των αποδήμων, ο υπουργός, αφού ενημέρωσε ότι αναμένει τις επόμενες ημέρες το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής, υποστήριξε: “Στόχος μας είναι, εφόσον μας το επιτρέψει ο πολιτικός χρόνος, να φέρουμε ρύθμιση στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο”.

Από την πλευρά της, η ευρωβουλευτής Κ. Κούνεβα ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου καλεί τους 170.000 μετανάστες - πολίτες χωρών της Ε.Ε που μένουν στην Ελλάδα και έχουν δικαίωμα ψήφου να εγγραφούν έγκαιρα, ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα τόσο στις ευρωεκλογές όσο και τις δημοτικές εκλογές. “Στη δημοκρατία μας κανείς δεν περισσεύει!” τονίζει η Κ. Κούνεβα, καλώντας τις μεταναστευτικές κοινότητες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας να κάνουν μια μεγάλη καμπάνια για την εγγραφή στους ειδικούς καταλόγους, γιατί, όπως επισημαίνει, “δυστυχώς πολλοί μετανάστες μπορεί να αγνοούν αυτό το δικαίωμά τους”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL