Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.5°C21.8°C
2 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.1°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.4°C
4 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.0°C19.9°C
2 BF 40%
Νάσος Ηλιόπουλος: "Ο δήμος να διεκδικήσει όρια στη βραχυχρόνια μίσθωση"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νάσος Ηλιόπουλος: "Ο δήμος να διεκδικήσει όρια στη βραχυχρόνια μίσθωση"

Χαρακτηρίζοντας “μάστιγα” που επεκτείνεται μέσα στην πόλη το φαινόμενο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, με την εισβολή εταιρειών που αγοράζουν ολόκληρες πολυκατοικίες, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Ν. Ηλιόπουλος προέταξε την προστασία του δικαιώματος στη στέγη δεσμευόμενος να “σπάσει αυγά” και να μπουν κανόνες μέσω ενός επαρκούς θεσμικού πλαισίου.

“Ο δήμος να διεκδικήσει όρια στη βραχυχρόνια μίσθωση” τόνισε (ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο) ο Ν. Ηλιόπουλος επικαλούμενος το παράδειγμα της Βαρκελώνης, του Άμστερνταμ ή του Βερολίνου, όπου εκεί οι δημοτικές αρχές “έχουν βάλει πλαίσιο”. Αναφερόμενος στην Αθήνα, είπε πως το φαινόμενο “είναι αναστρέψιμο αν έχεις κάποιον που θέλει να ‘σπάσει αυγά’”. “Για μένα το πρώτο είναι το δικαίωμα στην κατοικία και με βάση αυτό θα βάλω όρια και όρους για το πού μπορεί να υπάρχει βραχυχρόνια μίσθωση” υπογράμμισε. Εστίασε το πρόβλημα σε εταιρείες που αγοράζουν ολόκληρες πολυκατοικίες και όχι στους μεμονωμένους κατοίκους που αξιοποιούν ένα ακίνητο για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.

"Πόλη ή τουριστικό λούνα παρκ καταναλωτών;"

“Το βασικό ερώτημα είναι αν πιστεύουμε ότι αυτή η πόλη έχει ανθρώπους, έχει κατοίκους, ή είναι απλά ένα τεράστιο τουριστικό λούνα παρκ καταναλωτών” είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Ηλιόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος πρέπει να πιέσει την κυβέρνηση προκειμένου να θεσπιστούν όρια στη διάρκεια μίσθωσης ενός ακινήτου ή ως προς το πόσα ακίνητα μπορεί να μισθώνει ένας ιδιοκτήτης. Ο Ν. Ηλιόπουλος χαιρέτισε τη νομοθετική πρωτοβουλία σύμφωνα με την οποία πλέον τα έσοδα από τα ακίνητα που αξιοποιούνται για βραχυχρόνια μίσθωση φορολογούνται, αλλά, όπως είπε, “πρέπει να πιέσουμε για να γίνει και το παραπάνω βήμα”. Παράλληλα, έθιξε το ζήτημα αλλοίωσης των εργασιακών σχέσεων στον χώρο του τουρισμού, καθώς ενώ οι απασχολούμενοι στα ξενοδοχεία έχουν κατώτατο μισθό 780 ευρώ, στις αγγελίες για απασχόληση σε ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης ο μισθός για τετράωρη απασχόληση είναι μόλις 200 ευρώ.

"Να αλλάξουμε την πόλη"

Μιλώντας ευρύτερα για το όραμα που έχει ο ίδιος για την πρωτεύουσα, ο Ν. Ηλιόπουλος άφησε σαφείς αιχμές για τον Γ. Καμίνη, λέγοντας ότι “την Αθήνα όλα αυτά τα χρόνια την κατάπιε η διαχείριση”. “Ο Δήμος της Αθήνας είναι ένας πλούσιος δήμος με φτωχή διαχείριση, που δεν έχει καταφέρει να απορροφήσει κονδύλια για πολύ πιο βασικά ζητήματα της πόλης, πολύ πιο καθημερινά” υπογράμμισε αναφερόμενος σε ελλείψεις σε υποδομές ή ηλεκτροφωτισμό. “Γι’ αυτό κατεβαίνω στη μάχη. Όχι να κερδίσουμε τον δήμο, αλλά να αλλάξουμε την πόλη” είπε ο Ν. Ηλιόπουλος, σημειώνοντας πως ακόμη κι αν δεν κερδίσει στις εκλογές, θα παραμείνει στα έδρανα της αντιπολίτευσης. “Τώρα υπάρχει συναντίληψη ότι εγώ δουλεύω στον Δήμο της Αθήνας. Χαίρομαι πάρα πολύ που έχω την ευχέρεια να δουλέψω για την πόλη που έχω γεννηθεί και μεγαλώσει. Η Αθήνα σε θυμώνει για πάρα πολλά πράγματα, αλλά την αγαπάς αυτή την πόλη, δεν θες να την παρατήσεις” κατέληξε ο Ν. Ηλιόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL