Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.8°C26.6°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C25.3°C
2 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.5°C24.7°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
1 BF 33%
Όταν οι μαθητές συνάντησαν τον Ν. Καββαδία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όταν οι μαθητές συνάντησαν τον Ν. Καββαδία

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής το βράδυ της Κυριακής παιδικές και εφηβικές φωνές σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης στο κοινό σε ένα πρωτότυπο μουσικό εγχείρημα με στίχους του Νίκου Καββαδία. Από τις “Γραμμές των οριζόντων” έως “Τον σταυρό του Νότου”, οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων Αλίμου και Αθηνών έπαιξαν μουσική με τρομερό πάθος και επαγγελματισμό, ενώ τέσσερις τραγουδίστριες ερμήνευσαν τους στίχους του Ν. Καββαδία με μοναδικό συναίσθημα, αναδεικνύοντας τη δική τους ταυτότητα πάνω στη μελοποίηση. Η μοναδική παράσταση ήταν πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τα Μουσικά Σχολεία.

"Βλέποντας αυτά τα παιδιά, σκέφτομαι ότι αυτή η χώρα δεν μπορεί να μην έχει μέλλον" τόνισαν οι καθηγητές των ξεχωριστών νέων καλλιτεχνών. “Τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν αναλάβαμε το τιμόνι της ναυαρχίδας των Περιφερειών της πατρίδας μας -θα μου επιτρέψετε να παραφράσω τους στίχους του Νίκου Καββαδία- δεν έλαχε απλώς ο ναύλος” τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου προσθέτοντας: “Τότε κάναμε μια συνειδητή επιλογή να στηρίξουμε το αναντικατάστατο και πολύτιμο έργο των Μουσικών Σχολείων, από τη μετακίνηση των παιδιών έως και την αγορά οργάνων, και σήμερα τα παιδιά παίζουν για όλους μας και προσφέρουν ένα εξαιρετικό μάθημα, ένα μουσικό μάθημα για τη δημοκρατία, τον πολιτισμό, την παιδεία”.

“Όταν συναντιούνται η παιδεία, η εκπαίδευση, η τέχνη και ο πολιτισμός και οι θεσμικοί φορείς, όπως είναι ο δεύτερος βαθμός της Αυτοδιοίκησης, που υποστηρίζει και στέκεται αρωγός, τα αποτελέσματα είναι θαυμάσια και τα χαιρόμαστε όλοι” υπογράμμισε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμ. Κυπριανίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL