Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ / Πρωτοβουλίες για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ / Πρωτοβουλίες για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Συμφωνία με σκοπό την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας μέσω αξιοποίησης πόρων του ΕΣΠΑ υπέγραψε χθες η περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου με τον πρόεδρο του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ) Θ. Αλγιανάκογλου παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας Στ. Γιαννακίδη και του γενικού γραμματέα ΕΣΠΑ Δημοσίων Επενδύσεων Π. Κορκολή. Πρόκειται για μια σύμπραξη δυνάμεων μεταξύ φορέων της Αυτοδιοίκησης και του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού ΕΦΕΠΑΕ με μεγάλη τεχνογνωσία στη διαχείριση, αξιολόγηση και παρακολούθηση δράσεων του ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής μέσω της διαχειριστικής αρχής της συμπράττει με τον ΕΦΕΠΑΕ εκχωρώντας του την αρμοδιότητα της παραλαβής αιτημάτων από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι επιδιώκουν να αξιοποιήσουν την κοινοτική χρηματοδότηση. Ο ΕΦΕΠΑΕ θα έχει την αρμοδιότητα της αξιολόγησης των αιτημάτων αλλά και της παρακολούθησης των πράξεων χρηματοδότησης μέχρι το στάδιο της ολοκλήρωσης. Η δε Περιφέρεια, με βάση τη συμφωνία των δύο μερών, διατηρεί την αρμοδιότητα της τελικής έγκρισης σε όλα τα στάδια.

Με αυτό τον τρόπο, η Περιφέρεια Αττικής αξιοποιεί την τεχνογνωσία του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού ΕΦΕΠΑΕ που άπτεται της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και παράλληλα μειώνει τον γραφειοκρατικό και διαχειριστικό φόρτο των υπηρεσιών της.

Η συμφωνία αφορά την έγκριση και απόδοση κοινοτικής χρηματοδότησης ύψους 60 εκατ. ευρώ από τους άξονες προτεραιότητας 2 (τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών), 3 (ενίσχυση ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφεια), 8 (καταρτίσεις) και 9 (Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία) του ΠΕΠ Αττικής 2014 -2020.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής πρόκειται να εκδώσει πρόσκληση ύψους 10 εκατ. ευρώ με αποκλειστικό στόχο τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και αποζημιώσεις λόγω απώλειας εισοδήματος στις πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές της Μάνδρας, των Μεγάρων, της Ραφήνας και του Μαραθώνα. “Δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε αθόρυβα και δυνατά, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για τη στήριξη όλων των μορφών υγιούς επιχειρηματικότητας στην Αττική, για το καλό του τόπου” σχολίασε σχετικά η περιφερειάρχης Ρ. Δούρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL