Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ / Σε λειτουργία το νέο κοινωνικό παντοπωλείο στη Ν. Ιωνία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ / Σε λειτουργία το νέο κοινωνικό παντοπωλείο στη Ν. Ιωνία

Μια ακόμη δομή κοινωνικής φροντίδας εγκαινίασε χθες η περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου. Πρόκειται για το νέο κοινωνικό παντοπωλείο στη Νέα Ιωνία, επιβεβαιώνοντας την προσήλωση της διοικούσας αρχής στην ανακούφιση των ασθενέστερων συμπολιτών μας. Η δημιουργία του κοινωνικού παντοπωλείου εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της και με πόρους από το ΠΕΠ Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ. Η πρόσκληση για χρηματοδότηση δομών παροχής βασικών αγαθών αφορά τη λειτουργία 130 δομών, από τις οποίες, σήμερα, είναι σε πλήρη λειτουργία 104.

“Ερχόμαστε εδώ για να καλύψουμε τον χαμένο καιρό ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή, όταν οι συμπολίτες μας θα επιστρέψουν σε μια αξιοπρεπή κανονικότητα, οι δομές αυτές θα καταστούν αχρείαστες” τόνισε η περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου και του δημάρχου της πόλης Ηρ. Γκότση.

“Η Περιφέρεια Αττικής, αθόρυβα και δυνατά, συνεχίζει, μαζί με τους συναρμόδιους φορείς, όπως το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να εργάζεται κατά της περιθωριοποίησης των συμπολιτών μας” υπογράμμισε η Ρ. Δούρου προσθέτοντας: “Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις της κανονικότητας όλων με όρους κοινωνικής συνοχής, γιατί έτσι πιστεύουμε ότι πρέπει να λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση: στο πλευρό του πολίτη, αποτελεσματικά και αξιόπιστα”.

Αναφερόμενη στη “στρατηγική”, όπως τη χαρακτήρισε, επιλογή της Περιφέρειας Αττικής “να επενδύσει στην κοινωνική αλληλεγγύη” τα τελευταία 4,5 χρόνια σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία και τους δήμους, η περιφερειάρχης υπογράμμισε: “Η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε να καλύψει κενά, σε επίπεδο κοινωνικών υποδομών και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, που όφειλαν να είχαν γίνει προτεραιότητες της Πολιτείας χρόνια πριν από την επιδείνωση της κοινωνικής κατάστασης λόγω της κρίσης χρέους και της χρεοκοπίας της χώρας".

Να σημειωθεί ότι οι 130 δομές είναι διαμοιρασμένες στο λεκανοπέδιο της Αττικής και αφορούν 51 κοινωνικά παντοπωλεία, που διανέμουν σε σταθερή και τακτική βάση τροφίμων, ειδών παντοπωλείου, ειδών ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένων προϊόντων, ειδών ένδυσης και υπόδησης, βιβλίων, παιχνιδιών, CD κ.λπ. σε ωφελούμενα άτομα και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Επίσης έχουν χρηματοδοτηθεί 18 δομές παροχής συσσιτίου, 48 κοινωνικά φαρμακεία, 13 κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια που προσφέρουν τρόφιμα και μαγειρεμένο φαγητό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL