Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Γιώργος Κομματάς, υποψήφιος δήμαρχος Αγίων Αναργύρων - Καματερού / Γιώργος Κομματάς: Στόχος μας, η ανάσχεση της ανεργίας και της υποβάθμισης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιώργος Κομματάς, υποψήφιος δήμαρχος Αγίων Αναργύρων - Καματερού / Γιώργος Κομματάς: Στόχος μας, η ανάσχεση της ανεργίας και της υποβάθμισης

για τις προτεραιότητες που θέτει, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ανάσχεση της ανεργίας, καθώς ο δήμος βρίσκεται στην 4η θέση πανελλαδικά.

* Ποιες παρεμβάσεις προτείνετε για τον Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και να αναβαθμιστεί η περιοχή;

Ο δήμος μας είναι από τους πλέον υποβαθμισμένους της Αττικής. Κι αυτό όχι μόνο γιατί βρίσκεται δυτικά του Κηφισού αλλά και γιατί μετά από δεκατρία χρόνια διοίκησης από τον σημερινό δήμαρχο αποδείχτηκε ότι αυτός πορευόταν χωρίς όραμα και μακρόπνοο σχέδιο. Έτσι, οι Άγιοι Ανάργυροι και το Καματερό έχουν παραμείνει με τεράστια προβλήματα, ενώ κυριαρχούν η μιζέρια και η υποβάθμιση.

Η αντιπλημμυρική προστασία είναι είτε ανύπαρκτη είτε ανεπαρκής, με συνέπεια στο πρόσφατο παρελθόν να θρηνήσουμε την απώλεια μιας νεαρής μητέρας που πήγαινε να πάρει τα παιδιά της από το σχολείο. Κι αυτό που λέμε είναι ότι η έλλειψη πεζοδρομίων, αδιάνοιχτων δρόμων, αθλητικών χώρων και σχολικών μονάδων αλλά και η απουσία έστω και ενός κέντρου πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Καματερό δεν επιτρέπουν τα έργα βιτρίνας, όπως η ανάπλαση της οδού της Γ. Παπανδρέου έναντι 3,5 εκατ. ευρώ.

Αν και στον δήμο μας υπάρχουν πάρα πολλοί ελεύθεροι χώροι, με χαρακτηριστικότερο τα 200 στρέμματα από τις καταργημένες γραμμές Πελοποννήσου και του σταθμού του ΟΣΕ, αυτοί παραμένουν αναξιοποίητοι και σε πολλές περιπτώσεις μετατρέπονται σε απέραντους σκουπιδότοπους. Άποψή μας είναι ότι πρέπει να διεκδικήσουν ελεύθερους χώρους, ώστε να μετατραπούν σε κοιτίδα πολλαπλών δραστηριοτήτων, με σκοπό την αναβάθμιση της περιοχής μας, δημιουργώντας ταυτόχρονα την προοπτική για ανάσχεση της ανεργίας. Σημειωτέον ότι ο δήμος μας είναι ο 4ος σε όλη τη χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας αλλά και 4ος με τους περισσότερους μακροχρόνια ανέργους.

Πέρα από τις ελλείψεις σε υποδομές, είναι αναγκαίο να αναδειχθεί η διακριτή ταυτότητα των Αγίων Αναργύρων και του Καματερού. Αυτό τον ρόλο είχε να επιτελέσει και το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «ντώνης Τρίτσης. Ποτέ όμως, αν εξαιρέσεις τις περιόδους της δημαρχίας Αποστόλου και Κατσαρού, αυτά τα ζητήματα δεν ήταν στην ατζέντα της σημερινής διοίκησης. Αυτή η αδράνεια οδήγησε το πάρκο σε μαρασμό και απαξίωση έως το 2016, όπου το νέο θεσμικό πλαίσιο αλλά και, το κυριότερο, η μόνιμη μηνιαία κρατική χρηματοδότηση το οδηγούν αργά μεν, αλλά προοδευτικά και σταθερά στην ανάταξή του.

Πρέπει να γίνουν πολλές παρεμβάσεις σε ζητήματα καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα, η ασφάλεια, οι λεωφορειακές γραμμές, η διεκδίκηση του στρατοπέδου του 301. ΘΗ παράταξή μας «Αλληλεγγύη η δύναμή μας» από το 2014 έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που απαντά σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον δήμο μας και με αυτό θα καλέσουμε τους συνδημότες μας να μας ψηφίσουν.

* Πώς εκτιμάτε ότι θα επηρεάσει την άσκηση διοίκησης η εφαρμογή απλής αναλογικής;

Από τις προηγούμενες εκλογές αίτημα και ζητούμενο της παράταξής μας ήταν η εφαρμογή της απλής αναλογικής. Εκτίμησή μου είναι ότι η απλή αναλογική σταδιακά θα αλλάξει προς το καλύτερο το πλαίσιο λειτουργίας του δήμου. Θα δημιουργήσει ένα πολύ πιο δημοκρατικό και καθαρό περιβάλλον λειτουργίας, όπου η αυθαιρεσία και ο παραγοντισμός δεν θα έχουν θέση. Τι να φοβηθούμε άραγε από την απλή αναλογική; Την αδυναμία να εξυπηρετηθούν το ρουσφέτι, η εκδούλευση, τα “στραβά μάτια” στην αυθαιρεσία που είχε τη δυνατότητα το σημερινό δημαρχοκεντρικό σύστημα διοίκησης; Δεν υπάρχει κάποιο ισχυρό επιχείρημα που να τεκμηριώνει ότι σε επίπεδο γειτονιάς, συνοικίας με τον γείτονά μου ή τον συγκάτοικό μου που τυγχάνει να είναι σε αντίπαλη παράταξη δεν θα βρούμε κώδικες επικοινωνίας και συνεργασίας.

* Ποιες θεσμικές αλλαγές προτείνετε προκειμένου η λειτουργία του δήμου να είναι πιο αποτελεσματική;

Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση αλλά και η απλοποίηση πολλών διαδικασιών (π.χ. δημοπράτηση ενός έργου) θα βοηθήσουν ώστε η λειτουργία αλλά και οι παρεμβάσεις του δήμου να δίνουν πιο άμεση και αποτελεσματική λύση στα προβλήματα, αλλά και ο όποιος σχεδιασμός να μη θέλει χίλια τέρμινα για να υλοποιηθεί.

Ο Γιώργος Κομματάς γεννήθηκε το 1961 στο Αγρίνιο, όπου τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1985. Από το 1993 ως ειδικευμένος χειρουργός ορθοπεδικός διατηρεί ιατρείο στους Αγίους Αναργύρους. Συμμετείχε ενεργά τόσο στο μαθητικό όσο και στο φοιτητικό κίνημα, εκλεγμένος στα όργανα διοίκησης. Εθελοντικά συμμετείχε σε Κοινωνικό Ιατρείο και στη διάδοση της εθελοντικής υιοθεσίας παιδιών από την Κένυα σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Κένυας και τον τότε προκαθήμενο σεβασμιότατο μητροπολίτη κ. Σεραφείμ. Είναι μέλος των επιστημονικών εταιρειών Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής, Ορθοπεδικής και Τραυματιολογίας και Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών. Στις δημοτικές εκλογές του 2014 πέρασε στον δεύτερο γύρο, όπου συγκέντρωσε ποσοστό 49,55%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL