Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επίσκεψη Νάσου Ηλιόπουλου στην πλ. Αττικής: Δεν είμαστε περαστικοί από αυτή την πόλη

"Δεν θέλουμε η Αθήνα να είναι μια πόλη μόνο για τουρίστες αλλά και για τους κατοίκους της" τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος

“Έχουμε μεγαλώσει σε αυτή την πόλη και δεν είμαστε περαστικοί από εδώ” τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος κατά την συνάντησή του με κατοίκους της 6ης Κοινότητας στην Πλατεία Αμερικής, οι οποίοι έθεσαν επιτακτικά την ανάγκη για την αντιστροφή της εγκατάλειψης της περιοχής. Άλλωστε, το πρόβλημα της υψηλής παραβατικότητας και η αναγκαιότητα για εμπέδωση της ασφάλειας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης.

Ο Ν. Ηλιόπουλος, σταθμίζοντας ως κύριο πρόβλημα την εγκατάλειψη της περιοχής, αναγνώρισε ότι σε αυτό συμβάλλει και η κατάσταση πέριξ του Πεδίου του Άρεως, με τη συγκέντρωση τοξικομανών. Γι' αυτό πρότεινε τη δημιουργία χώρων προστατευόμενης χρήσης για τοξικομανείς. Παράλληλα, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα της παραβατικότητας στην περιοχή, επέκρινε τη δημοτική αρχή Καμίνη υποστηρίζοντας ότι η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί και ότι παραμένει χωρίς φωτισμό. “Το 2018, ο Δήμος Αθηναίων διέθεσε μηδέν ευρώ για ηλεκτροφωτισμό” τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Απαντώντας στην αγωνία των κατοίκων για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, ο Ν. Ηλιόπουλος υπογράμμισε: “Δεν θέλουμε η Αθήνα να είναι μόνο μια πόλη για περαστικούς, τουρίστες, καταναλωτές, αλλά και μια πόλη για τους κατοίκους της, για τους ανθρώπους που ζουν μόνιμα εδώ”. Σε αυτό το πλαίσιο, έθεσε ψηλά στην ατζέντα τη διαχείριση πρασίνου μέσα στην πόλη υπογραμμίζοντας: “Για εμάς δεν περισσεύει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο πρασίνου”. “Δεν θέλουμε ελεύθερους χώρους για να ερχόμαστε μετά όλοι και να παρκάρουμε 'ελεύθερα' σε αυτούς” πρόσθεσε, εξηγώντας ότι ενώ μια βιώσιμη πόλη πρέπει να έχει 9 τ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο, στην Αθήνα η αναλογία είναι 0,9 τ.μ. ανά κάτοικο. “Θέλουμε μια Αθήνα με μεικτές χρήσεις, αλλά χρειάζεται να μπουν κανόνες ανάμεσα στις διαφορετικές χρήσεις αυτής της πόλης. Και διασκέδαση, και κατοικία, αλλά με κανόνες μεταξύ τους” τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Η.Β.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών

Η Ν.Δ. ή είναι μεθυσμένη από την επάνοδο στην εξουσία και λαφυραγωγεί ασύστολα ή έχει καβαλήσει το καλάμι και νομίζει ότι το κράτος τής ανήκει, οπότε δεν αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της ή να τηρήσει κάποια προσχήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο