Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στην ανάδειξη του γαμήλιου τουρισμού στοχεύει η Περιφέρεια Αττικής

Η Αττική φιλοξενεί κυρίως γάμους με πολίτες του Λιβάνου, ενώ πέρυσι ξεχώρισε και ένας γάμος από την Ινδία, που όπως αναφέρθηκε, άφησε 500.000 ευρώ στην τοπική οικονομία

Σε σημαντικό πόλο έλξης για τη διοργάνωση γάμων πολιτών του εξωτερικού φιλοδοξεί να αναδειχθεί η Αττική, όπως τονίζει η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος τουρισμού, Ελένη Δημοπούλου. Με βάση το στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας για ανάδειξη και προώθηση των τουριστικών προϊόντων της Περιφέρειας, ο γαμήλιος τουρισμός, σύμφωνα με την κα Δημοπούλου, μπορεί να αποτελέσει "πλούσια" πηγή εισοδήματος για την τουριστική οικονομία της χώρας.

Οι άμεσοι και έμεσοι εμπλεκόμενοι με το σκέλος του γαμήλιου τουρισμού συνθέτουν ένα συνεργαστικό δίκτυο, που αν ενωθούν θα αλλάξουν τα δεδομένα στο μέτωπο αυτό, σημειώνει η κ. Δημοπούλου στο ΑΜΠΕ. Προς την κατεύθυνση αυτή η Περιφέρεια, όπως τονίστηκε, έδωσε το "παρών" στην έκθεση Bridal Expo 2019, με στόχο την παρουσίαση των γαμήλιων προορισμών της Αττικής και στην τόνωση αυτού του είδους τουρισμού στην εσωτερική και διεθνή ζήτηση.

Μάλιστα, το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια θα καλέσει στην Αθήνα οργανωτές γάμων σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να τους παρουσιάσει από κοντά τα πλεονεκτήματα του προορισμού τα οποία, όπως υπογραμμίστηκε, μεταξύ άλλων, είναι:

- Το μοναδικό πολιτιστικό σκηνικό των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων

 - Οι ατμοσφαιρικοί χώροι φωτογράφησης

- Τα εκατοντάδες βυζαντινά εκκλησάκια, διάσπαρτα σε όλη την Αττική και στα νησιά κατάλληλα για μικρές γαμήλιες τελετές.

- Τα νησιά του Σαρωνικού μπορούν να καταστούν γαμήλιοι προορισμοί, λόγω της εύκολης πρόσβασης από την πόλη και της ρομαντικής τους φύσης.

- Η πλούσια ελληνική μυθολογία και τα σχετικά αφηγήματα δίνουν έμπνευση και λειτουργούν ευνοϊκά στη μυθοπλασία (storytelling).

- Οι καταξιωμένοι διεθνώς Έλληνες σχεδιαστές μόδας και κοσμημάτων και οι αξιόλογοι οίκοι μόδας, φωτογράφων και ειδικών επαγγελματιών του χώρου.

- Η πληθώρα πολυτελών ξενοδοχειακών υποδομών και εγκαταστάσεων εστίασης, οι διαθέσιμοι χώροι δεξιώσεων και εκδηλώσεων, κτημάτων, επισκέψιμων οινοποιείων για κάθε εποχή.

- Οι εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων και οι υπηρεσίες catering υψηλής γαστρονομίας.

Έως σήμερα, η Αττική φιλοξενεί κυρίως γάμους με πολίτες του Λιβάνου, ενώ πέρυσι ξεχώρισε και ένας γάμος από την Ινδία, που όπως αναφέρθηκε, άφησε 500.000 ευρώ στην τοπική οικονομία.

Δείτε όλα τα σχόλια