Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Λάρισα, Ζωγράφου, Ίλιον - Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Απ. Καλογιάννης, Τ. Καφατσάκη και Κ. Κάβουρας μιλούν στην "Α" για το πώς σχεδιάζουν τις παρεμβάσεις στις πόλεις τους / Διεκδικούμε πράσινους χώρους για τις πόλεις μας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λάρισα, Ζωγράφου, Ίλιον - Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Απ. Καλογιάννης, Τ. Καφατσάκη και Κ. Κάβουρας μιλούν στην "Α" για το πώς σχεδιάζουν τις παρεμβάσεις στις πόλεις τους / Διεκδικούμε πράσινους χώρους για τις πόλεις μας

Το όραμά τους για καλύτερες και πιο ανθρώπινες πόλεις μοιράζονται στην “Α” οι τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι, που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην επανάκτηση του δημόσιου χώρου με τη συνέργεια των πολιτών και των κινημάτων. Ο Απόστολος Καλογιάννης, εκ νέου υποψήφιος στη Λάρισα, εξηγεί πως μέσα από συνέργειες αναδεικνύονται η ομορφιά και η ιστορικότητα της μεγαλύτερης πόλης του Θεσσαλικού κάμπου, η Τίνα Καφατσάκη, εκ νέου υποψήφια στον Δήμο Ζωγράφου, μιλά για το πώς η πόλη θα γίνει “πράσινη” και “έξυπνη”, ενώ ο Κώστας Κάβουρας, υποψήφιος δήμαρχος Ιλίου, μιλά για τις διεκδικήσεις ώστε οι δημόσιοι χώροι της πόλης μας να είναι προσβάσιμοι από όλους, αλλά και για τον αγώνα ώστε να ξαναζωντανέψει το πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”.

Απόστολος Καλογιάννης (Λάρισα): Προτεραιότητά μας η κοινωνική πολιτική και ο πολιτισμός

Το 2014 ξεκινήσαμε ένα πρωτόγνωρο αυτοδιοικητικό εγχείρημα δημιουργώντας τη "Συμπαράταξη Λαρισαίων” μέσα από τη σύγκλιση δημοτικών παρατάξεων, κινήσεων αλλά και ανένταχτων δημοκρατικών πολιτών. Μετά τη νίκη μας στις εκλογές, η “Συμπαράταξη Λαρισαίων” έθεσε σε προτεραιότητα την κοινωνική πολιτική και τον πολιτισμό, ενώ έχουμε ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση του σχεδιασμού της Λάρισας για την επόμενη δεκαπενταετία.

Ασκώντας διοίκηση, λειτουργήσαμε με γνώμονα την ενότητα της πόλης και τη συνέργεια με φορείς, συλλόγους και συλλογικότητες. Έτσι αισθάνομαι υπερήφανος για τη στάση όλης της πόλης στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, αφού η Λάρισα παρέδωσε μαθήματα ανθρωπιάς, χωρίς μάλιστα να αφήσει κανέναν συμπολίτη μας Λαρισαίο μόνο του στην κρίση!

Επίσης, δρομολογήσαμε σημαντικές παρεμβάσεις στο αστικό περιβάλλον του δήμου μας. Η Λάρισα άλλωστε είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που υλοποιεί Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Θέτοντας ψηλά στην ατζέντα τη διεκδίκηση μεγάλων αδόμητων εκτάσεων προς όφελος της πόλης, έχουμε κατορθώσει να αποκτήσουμε μια έκταση 240 στρεμμάτων για δημιουργία ενός μεγάλου πνεύμονα πρασίνου, ενώ είμαστε στην τελική ευθεία για την απόδοση στην πόλη και στρατιωτικών εκτάσεων. Παράλληλα, έχοντας ως βασική προτεραιότητα την περαιτέρω ανάδειξη του σημαντικότερου μνημείου της πόλης, του Α' Αρχαίου Θεάτρου, δρομολογούμε το επόμενο διάστημα εργασίες αναστύλωσης ώστε να καταστεί λειτουργικό.

Είμαι σίγουρος ότι η πλειονότητα των Λαρισαίων αναγνωρίζουν τη δουλειά και το έργο μας. Εξάλλου, και ενόψει των εκλογών του Μαΐου, διαφαίνεται ήδη ότι η σημερινή δημοτική αρχή στηρίζεται από μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και είμαι σίγουρος ότι ευρύτερες δυνάμεις, από την Αριστερά μέχρι το Κέντρο και την Κεντροδεξιά, θα στηρίξουν την προσπάθειά μας.

Τίνα Καφατσάκη (Ζωγράφου): Κάνουμε τα λόγια έργα!

"Καταφέραμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας κάνοντας τα λόγια έργα. Παρά τα Μνημόνια, αναπτύξαμε δίκτυο κοινωνικών δομών και υπηρεσιών για τη στήριξη των συμπολιτών μας, ενώ σε συνεργασία με τα αντίστοιχα υπουργεία φτιάξαμε το Κέντρο Υποστήριξης Δανειοληπτών, αλλά και δύο Τοπικές Μονάδες Υγείας.

Δίνοντας έμφαση στους δημόσιους χώρους, προχωρήσαμε στην ανάπλαση 49 στρεμμάτων του πάρκου στου Γουδή και δημιουργήσαμε δύο νέες πλατείες. Την άνοιξη του 2017, παραδώσαμε στους πολίτες τη βίλα Ζωγράφου ως κέντρο πολιτισμού και πάρκο αναψυχής. Αγοράσαμε το ιστορικό κτήριο του θέατρου του Δ. Ποταμίτη που θα διαμορφώσουμε σε θέατρο, πολιτιστικό πολυχώρο.

Φροντίζοντας για τη νέα γενιά, φτιάξαμε έξι παιδικές χαρές και έναν παιδικό σταθμό. Επίσης, ανακατασκευάσαμε σημαντικούς αθλητικούς χώρους. Έχοντας προτεραιότητα όμορφα, ασφαλή σχολεία, ολοκληρώσαμε εκτεταμένες επισκευές υλοποιώντας την ενεργειακή αναβάθμισή τους και τη σύνδεση με φυσικό αέριο. Για πρώτη φορά στον δήμο μας πραγματοποιήσαμε πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, διάρκειας 6 εβδομάδων, με δωρεάν συμμετοχή 1.000 παιδιών.

Καθώς είμαστε μία πόλη - πανεπιστημιούπολη, αξιοποιούμε τις συνέργειες με πανεπιστημιακά ιδρύματα και σκοπό έχουμε να τη μετατρέψουμε σε μια σύγχρονη και “έξυπνη” πόλη. Άλλωστε, ο δήμος μας είναι η πρώτη πόλη στην Αττική στην οποία θα εγκατασταθεί πιλοτικά δίκτυο πέμπτης γενιάς (5G). Παράλληλα, προγραμματίζουμε τη δημιουργία πάρκου 20 στρεμμάτων στο κέντρο της πόλης, τη διαμόρφωση του Πάρκου Ιλισίων, την κατασκευή δύο νέων παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων και την εισαγωγή LED φωτισμού σε όλη την πόλη για εξοικονόμηση ενέργειας.

Κώστας Κάβουρας (Ίλιον): Ανταποκρινόμαστε στην εμπιστοσύνη της κοινωνίας

Η «Αλληλέγγυα Πόλη», για περισσότερα από τέσσερα χρόνια, έχοντας συνεπή παρουσία στα κοινά του Ιλίου, έχει να επιδείξει πλούσιο έργο. Μέσα από τις πολύμορφες δράσεις και με την έντονη παρουσία των φίλων και μελών μας στην πόλη, επιτύχαμε μικρές και μεγάλες νίκες προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, εκφράζοντας με συνέπεια τα αιτήματά της, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που ήρθαμε αντιμέτωποι με μια διοίκηση του δήμου η οποία είναι αναντίστοιχη των περιστάσεων.

Διεκδικήσαμε να υλοποιηθούν σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης. Θέσαμε ψηλά στην ατζέντα μας τα ζητήματα του δημόσιου χώρου. Συμμετείχαμε ενεργά και δυναμικά στην προσπάθεια για τη σωτηρία του Μητροπολιτικού Πάρκου Αντώνης Τρίτσης. Αναδείξαμε το θέμα της αξιοποίησης των παλιών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ προτείνοντας τη δημιουργία ενός πάρκου - μουσείου ραδιοφωνίας - μια πρόταση που έγινε δεκτή από την κεντρική διοίκηση και ήδη υλοποιείται.

Στην ίδια κατεύθυνση, παλεύουμε για την ανάπλαση του σκεπασμένου ρέματος της Εσχατιάς μέσα από τη δημιουργία πράσινης διαδρομής και την αξιοποίηση της εγκαταλελειμμένης Βίλας Κωνσταντινίδη. Παράλληλα, διεκδικούμε οι δημόσιοι χώροι της πόλης μας να είναι προσβάσιμοι από όλους. Εκφράσαμε την ανάγκη ενίσχυσης των κοινωνικών δομών του δήμου ώστε να αποτελέσουν ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους συμπολίτες μας, την ανάγκη στήριξης της νεολαίας.

Για την «Αλληλέγγυα Πόλη», η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας θεσμός βαθύτατα δημοκρατικός και μέσα από τη δράση μας αισθανόμαστε ότι ανταποκρινόμαστε καθημερινά στην εμπιστοσύνη όσων μας στήριξαν. Τους καλούμε, ενόψει και των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, να δώσουμε τη μάχη από κοινού. Για μια πόλη σύγχρονη, ανθρώπινη και αλληλέγγυα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL