Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
Εισήγηση Αλ. Χαρίτση για τους δήμους / Εισήγηση Αλ. Χαρίτση για τους δήμους: Παράταση συμβάσεων μέχρι τα τελικά αποτελέσματα της προκήρυξης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εισήγηση Αλ. Χαρίτση για τους δήμους / Εισήγηση Αλ. Χαρίτση για τους δήμους: Παράταση συμβάσεων μέχρι τα τελικά αποτελέσματα της προκήρυξης

Την παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων εργασίας που έχουν προκύψει από τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ για την προκήρυξη 3Κ, που αφορά στην πρόσληψη 8.500 μονίμων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, εισηγήθηκε χθες και επισήμως από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης. Άλλωστε, πρόκειται για δέσμευση του υπουργού προς τους δημάρχους κατά το ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, καθώς η διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών από το ΑΣΕΠ ήταν εξόχως χρονοβόρα και υπήρχε ο κίνδυνος τα Χριστούγεννα οι δρόμοι να είναι γεμάτοι σκουπίδια ελλείψει προσωπικού.

Αφού αναγνώρισε για τη διαδικασία ελέγχου των φακέλων ότι “είναι μεγάλη σε διάρκεια”, ο Αλ. Χαρίτσης απευθυνόμενος στους βουλευτές, είπε: “Εμείς από τη μεριά μας ως υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχουμε υποστηρίξει το ΑΣΕΠ που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη να ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες έκδοσης των οριστικών πινάκων”. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι “το αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί από την ανεξάρτητη αρχή αυτή η διαδικασία, να έχουμε τους οριστικούς πίνακες και να τοποθετηθεί σε 325 δήμους της χώρας αυτό το νόμιμο προσωπικό που είναι απαραίτητο, κυρίως για τις υπηρεσίες καθαριότητας”.

Ως εκ τούτου, ο υπουργός εξήγησε την αναγκαιότητα της τροπολογίας, με την οποία παρατείνονται οι εν ενεργεία συμβάσεις όσων εργάζονται στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων με βάση τους προσωρινούς πίνακες που εξέδωσε το ΑΣΕΠ για τον διαγωνισμό 3Κ μέχρι να εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες. Εξάλλου, η καθυστέρηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προκύψει εξαιτίας μεγάλου φόρτου εργασίας των υπαλλήλων του ΑΣΕΠ λόγω των αλλεπάλληλων προκηρύξεων στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών που δημιουργήθηκαν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα στη διάρκεια της κρίσης. Να σημειωθεί ότι για την 3Κ, ενώ οι θέσεις ήταν 8.166 και σε αυτές πρέπει να προστεθούν οι περί τους 400 υποψηφίους με κοινωνικά κριτήρια, οι αιτούντες για μια θέση άγγιξαν τους 128.861.

“Εμείς οφείλουμε να προστατεύσουμε το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια υγεία” τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας, παράλληλα, ότι στόχος είναι “να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι δήμοι θα έχουν το απαραίτητο προσωπικό μέσω της παράτασης αυτών των οκταμήνων μέχρι και την τελική έκδοση των πινάκων της 3Κ από το ΑΣΕΠ”.

Να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα ο υπουργός είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον πρόεδρο και τα στελέχη του ΑΣΕΠ προκειμένου να τους καταστήσει σαφές ότι ο διαγωνισμός 3Κ πρέπει να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγραμμάτων, μέχρι το τέλος του έτους. Γι’ αυτόν τον σκοπό οι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών έχουν τεθεί στη διάθεση του ΑΣΕΠ προκειμένου να συνδράμουν με όποιον τρόπο κρίνουν η διοίκησή του και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που έχει στην εποπτεία του την ανεξάρτητη Αρχή έχει εντατικοποιήσει την προσπάθεια ώστε όλα τα στελέχη του ΑΣΕΠ να εργάζονται κατά προτεραιότητα γι’ αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL