Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.4°C17.6°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.1°C14.9°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.9°C10.7°C
0 BF 81%
Στροφή στην κυκλική οικονομία από τα Κύθηρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στροφή στην κυκλική οικονομία από τα Κύθηρα

Στροφή στην ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία κάνουν πλέον τα Κύθηρα, με την Περιφέρεια Αττικής να μετατρέπει το νησί σε “πράσινο νησί της επιστήμης”, όπως χαρακτηριστικά είπε η περιφερειάρχης Ρ. Δούρου κατά την επίσκεψή της προκειμένου να εποπτεύσει την πρόοδο των έργων.

«Μέσα από τη συνέργεια αυτή, της Περιφέρειας Αττικής και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αλλά και μέσα από έργα όπως αυτό του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), κάνουμε τα Κύθηρα το πράσινο νησί της επιστήμης. Έναν εμβληματικό χώρο σύζευξης της επιστήμης και της προστασίας του περιβάλλοντος προς όφελος των πολιτών» υπογράμμισε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Ακολουθώντας τις προβλέψεις του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα το επόμενο διάστημα θα παραλάβουν δύο υπερσύγχρονους ΧΥΤΥ. Έτσι, σταδιακά τα δύο νησιά θα μεταβούν στην εποχή της κυκλικής οικονομίας. “Με το σημαντικό αυτό έργο επιλύεται για τα επόμενα τριάντα χρόνια ένα κρίσιμο πρόβλημα καθημερινότητας των πολιτών, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη - κάτι πολύ σημαντικό ειδικά για νησιά που, όπως τα Κύθηρα, επενδύουν σοβαρά στον τουρισμό» τόνισε μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας ότι “τα Κύθηρα δίνουν το παράδειγμα της ορθολογικής, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά δίκαιης και χρηστής διαχείρισης των απορριμμάτων”.

Η μετάβαση στη νέα εποχή ήταν αναγκαία για τα δύο νησιά, καθώς πλέον έχουν αποκατασταθεί οι χώροι ανεξέλεγκτης ταφής απορριμμάτων που προκάλεσαν την επιβολή προστίμου από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ύψους 320.000 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL