Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Ο Γιάννης Μπουτάρης για τα ακροδεξιά συνθήματα έξω από το σπίτι του: / Ο Γιάννης Μπουτάρης για τα ακροδεξιά συνθήματα έξω από το σπίτι του: "Δεν πτοούμαι από τους θερμοκέφαλους"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Γιάννης Μπουτάρης για τα ακροδεξιά συνθήματα έξω από το σπίτι του: / Ο Γιάννης Μπουτάρης για τα ακροδεξιά συνθήματα έξω από το σπίτι του: "Δεν πτοούμαι από τους θερμοκέφαλους"

Θεσσαλονίκη: Στόχος ακροδεξιών και ακραίων εθνικιστικών στοιχείων έγινε για ακόμη μια φορά ο Γιάννης Μπουτάρης. Άγνωστοι έγραψαν με κόκκινη μπογιά τη λέξη «προδότης» έξω από το διαμέρισμα στο οποίο διαμένει με την οικογένειά του, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δράστες γνώριζαν το διαμέρισμα, παρά το γεγονός ότι το όνομα του δημάρχου δεν αναφέρεται ούτε στο θυροτηλέφωνο ούτε και στην εξώπορτα του σπιτιού.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατήγγειλε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια στην αστυνομία και άμεσα ξεκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό των ακραίων στοιχείων. Η έρευνα αφορά προς το παρόν το αδίκημα της διακεκριμένης φθοράς, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. «Λυπάμαι για την απαράδεκτη συμπεριφορά κάποιων θερμοκέφαλων. Τακτικά δέχομαι υβριστικά και απειλητικά τηλεφωνήματα. Δεν πτοήθηκα ούτε στον ξυλοδαρμό, δεν θα πτοηθώ ούτε και τώρα» δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης για την νέα επίθεση που δέχθηκε, ενώ υποστήριξε πως επρόκειτο για «οργανωμένο σχέδιο».

Καταδικάζουν την επίθεση

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «ο βανδαλισμός στο σπίτι του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, η πολλοστή επίθεση εναντίον του, με αποκορύφωμα τον προ λίγων μηνών προπηλακισμό του, προσιδιάζει σε φασιστικές λογικές και πρακτικές. Δεν στρέφεται μόνο ενάντια στον ίδιο, αλλά και κατά της δημοκρατίας. Να είναι σίγουροι οι φασίστες ότι ούτε τρομοκρατούν, ούτε εκφοβίζουν κανέναν. Κάθε δημοκρατικός πολίτης οφείλει να καταδικάσει τη συγκεκριμένη ενέργεια». Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, που σχολίασε ότι «όσο πολιτικές δυνάμεις αλλά και δημοκρατικοί πολίτες επιτρέπουν ή ανέχονται τέτοιες ακροδεξιές συμπεριφορές τόσο ο φασισμός θα απειλεί να εισβάλει ξανά από το περιθώριο της Ιστορίας», ενώ ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον δήμο και βουλευτής της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης με ανακοίνωσή του καταδίκασε την επίθεση, αλλά απέφυγε να την αποδώσει σε ακροδεξιά και εθνικιστικά στοιχεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL