Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Ηλιόπουλος: Να κάνουμε την Αθήνα μία πόλη χωρίς αποκλεισμούς!

Θέμα προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στην Αθήνα αναδεικνύει η Ανοιχτή Πόλη

"Οι αλλαγές που γίνονται στην πόλη, αντί να ενισχύουν την δυνατότητα αυτόνομης και ανεξάρτητης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία, πολλαπλασιάζουν τα εμπόδια και τους αποκλεισμούς" διαπιστώνει ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», έπειτα από συνάντηση με εκπροσώπους του Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών - ΠΣΤ και της Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: Η Ανοιχτή Πόλη συνεχίζει τον δημόσιο διάλογο που η Δημοτική Αρχή φοβήθηκε να κάνει. Στην συνάντηση μας με εκπροσώπους του Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών - ΠΣΤ και της Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών συζητήσαμε για τα προβλήματα προσβασιμότητας του Μεγάλου Περίπατου. Προβλήματα που θα μπορούσαν να έχουν αντιμετωπιστεί αν η Δημοτική Αρχή είχε λειτουργήσει ουσιαστικά τις επιτροπές διαβούλευσης.

Δυστυχώς φαίνεται ότι οι αλλαγές που γίνονται στην πόλη, αντί να ενισχύουν την δυνατότητα αυτόνομης και ανεξάρτητης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία, πολλαπλασιάζουν τα εμπόδια και τους αποκλεισμούς. Από την μεριά μας θα ζητήσουμε μια ειδική συνεδρίαση των επιτροπών για το θέμα της προσβασιμότητας καθώς και την μόνιμη συμμετοχή στις επιτροπές εκπροσώπου του αναπηρικού κινήματος.

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.
Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο ανασχηματισμός και τα φαγωμένα πόμολα

Η περίοδος του λοκ ντάουν, την οποία πιστώνεται ο Κ. Μητσοτάκης ως μεγάλη διαχειριστική του επιτυχία, έχει συνδεθεί με μια σειρά από σκάνδαλα. Τα πιο σοβαρά από αυτά ήταν η λίστα Πέτσα, η υπόθεση με την κατάρτιση των επιστημόνων και η πανδημία των απευθείας αναθέσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις