Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.5°C26.6°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
20.2°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
19.8°C23.8°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
3 BF 36%
Γ. Ρώρος: Η Πάτρα, στη διεκδίκηση του τρένου, πρέπει να είναι μπετόν αρμέ (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Ρώρος: Η Πάτρα, στη διεκδίκηση του τρένου, πρέπει να είναι μπετόν αρμέ (Ηχητικό)

Την πρόταση του υπουργού Κώστα Καραμανλή για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμή στην Πάτρα σχολίασε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ώρα Πατρών», Γιώργος Ρώρος.

Όπως είπε δεν παρουσιάστηκαν στον Δήμο και της Φορείς της πόλης οι λεπτομέρειες του σχεδιασμού, συμπληρώνοντας ότι η διεκδίκηση της πόλης για υπογειοποίηση από το Ρίο μέχρι τον Άγιο Ανδρέα, παραμένει. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της  παράταξης «Ώρα Πατρών»:

«Είναι κατ’ αρχήν θετικό για την πόλη ότι ο κ. Καραμανλής προσαρμόστηκε στην πραγματικότητα και δεν μιλάει πλέον για «φαραωνικά» έργα που το προηγούμενο διάστημα είχαμε ακούσει. Υπάρχουν κάποια προβλήματα είναι το θέμα της πολιτικής συμπεριφοράς, καθώς είχε υποσχεθεί ότι θα έρθει τον Δεκέμβριο για να δώσει απαντήσεις στου φορείς, κι όχι μόνο δεν ήρθε τον Δεκέμβριο, αλλά απαξίωσε τους θεσμούς και το δημοτικό συμβούλιο.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/852980527&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Προτίμησε να κάνει τις εξαγγελίες του σε ένα Συνέδριο. Θεσμικά έπρεπε να σηκώσει το τηλέφωνο και να πει στον Δήμαρχο, δήμαρχε με το δημοτικό συμβούλιο έχω να σου αντιπροτείνω αυτό κι αυτό. Αν τα 500 μέτρα λιγότερα που λέει ο κ. Καραμανλής καθιστά το μη φαραωνικό οκ μπαίνουμε σε αυτή τη λογική. Εκτέθηκε όμως το προηγούμενο διάστημα με όσα βλακώδη ακούγαμε για τα τεχνικά ζητήματα».

Αναφορικά με το τι αφήνει έξω ο σχεδιασμός Καραμανλή σε σύγκριση με τα όσα είχε δεσμευτεί να υλοποιήσει η προηγούμενη κυβέρνηση ο κ. Ρώρος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αφήνει ένα κομμάτι του Καστελλόκαμπου, από το Ρίο μέχρι πριν την Κανελλοπούλου. Δεν βλέπουμε τον λόγο που το κάνει αυτό με δεδομένο ότι το τρένο είναι υπογειοποιημένο και στο Ρίο και πριν την Κανελλοπούλου θα πρέπει να υπογειοποιηθεί. Αυτό σημαίνει ότι απομένει ένα μικρό κομμάτι μερικών μέτρων τα οποία με την μέθοδο cut and cover που είχε η προηγούμενη μελέτη, μπορεί εύκολα να γίνει και η περιοχή τεχνικά δεν έχει δυσκολίες. Το δεύτερο μεγάλο κομμάτι που αφήνει απέξω είναι όλες οι Νότιες Συνοικίες. Περνάει από το Νότιο Πάρκο και διχοτομείται η πόλη.

Επίσης πάει περίπου ένα χρόνο πίσω η υπόθεση της υπογειοποίησης της Πάτρας. Είναι δύσκολο να προλάβουμε το έργο μέχρι το 2023. Οφείλει ο κ. Καραμανλής να κάνει άμεσα συνάντηση με τον Δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο και του φορείς που έχουν άποψη όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο και να μας δώσει όλα τα στοιχεία. Δεν είδαμε μελέτες, σχεδιασμούς και χρονοδιαγράμματα».

Όπως προέκυψε και από την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν Δήμος Πατρέων και κάτοικοι η διεκδίκηση για την υπογειοποίηση από το Ρίο μέχρι την οδό Κανελλοπούλου παραμένει ζωντανή. Αυτό το επισήμανε και ο κ. Ρώρος, συμπληρώνοντας:

«Εκεί σχεδιάστηκε ένα γραμμικό πάρκο και δεν βλέπουμε τον λόγο γιατί πρέπει να σταματήσει στην Κανελλοπούλου. Περιμένουμε να δούμε τις προτάσεις. Καλούμε τον Δήμαρχο, μόλις κατατεθούν, να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, για να δούμε το θέμα εξ’ αρχής. Καλούμε και τις δυνάμεις της Αντιπολίτευσης γιατί είδαμε ότι κάποιες δεν ήταν χθες στην πορεία. Βλέπουμε παλινωδίες άλλων παρατάξεων που ανάλογα τι μέρα είναι παίρνουν και θέση. Η πόλη πρέπει να είναι μπετόν αρμέ και να δημιουργήσει το κίνημα και το μέτωπο όπως έχει ψηφιστεί ομόφωνα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Διαβάστε επίσης:

Πορεία από την Πάτρα μέχρι το Ρίο για την υπογειοποίηση του τρένου (Video)

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL