Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Πειραιάς για Όλους: Με ελλιπή στοιχεία και ενημέρωση η Υπογραφή Συμβάσης Παραχώρησης του Πύργου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πειραιάς για Όλους: Με ελλιπή στοιχεία και ενημέρωση η Υπογραφή Συμβάσης Παραχώρησης του Πύργου

Κύριε Δήμαρχε, δώστε την απάντηση: Πόσα καθαρά χρήματα θα βάζει στο ταμείο ο Δήμος Πειραιά από τον Πύργο; διερωτάται με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Όλους», καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του «Πειραιάς για όλους»: Η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας συνιστά σημαντικό κεφάλαιο. Απαιτεί, όμως, μια σύνθετη διαδικασία καθώς πρέπει να λαμβάνεται υπόψη τόσο η ανάπτυξη της πόλης όσο και το οικονομικό όφελος που θα προκύψει από αυτήν για τον Δήμο και τους πολίτες.

Με αυτό το σκεπτικό ο «Πειραιάς για όλους» ψήφισε θετικά στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο την παραχώρηση του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά (ΕΚΝ-Πύργος) για 99 χρόνια σε ανάδοχη εταιρεία, με υποχρέωση την ανακατασκευή του και την καταβολή ενοικίου ύψους 1.010.000€ ετησίως

Ζητήσαμε, ωστόσο, από τον Δήμαρχο στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και εγγράφως στη συνέχεια από τις υπηρεσίες του Δήμου, αναλυτική ενημέρωση για τα οικονομικά βάρη που θα προκύψουν και θα φορτωθεί ο Δήμος Πειραιά από την αξιοποίηση του μεγαλύτερου περιουσιακού του στοιχείου για να υπολογιστεί το πραγματικό ετήσιο όφελος.

Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση  αλλά και καθήκον μιας υπεύθυνης δημοτικής αρχής να ενημερώνει άμεσα τόσο το δημοτικό συμβούλιο της πόλης όσο και τους δημότες για τα πραγματικά κόστη που θα επιβαρύνουν μια τέτοια μεγάλη επένδυση. Και συγκεκριμένα αν θα πληρώσει ο Δήμος ΕΝΦΙΑ και πόσο, συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, φόρο επένδυσης, κόστος μεταστέγασης και ενοικίασης χώρων για τις εγκαταστημένες εκεί υπηρεσίες κ.ά. Ήδη η πρωτοφανής για 99 χρόνια παραχώρηση, αντί των 30 ή 45 που είναι δόκιμη πρακτική, αποτελεί και αυτή ένα πρόβλημα.

Αυτά τα οικονομικά στοιχεία θα έπρεπε να είχαν γίνει γνωστά από την πρώτη στιγμή και με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής. Η μη δημοσιοποίησή τους, όταν μάλιστα κυκλοφορούν και σχετικά δημοσιεύματα και αναφορές στην πόλη, λειτουργεί εις βάρος της διαφάνειας της αυτοδιοίκησης και της αξιοπιστίας της δημοτικής πλειοψηφίας. Δυστυχώς ακόμη και σήμερα, που υπογράφεται πανηγυρικά η σύμβαση παραχώρησης του Πύργου, τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα∙ οι υπηρεσίες δηλώνουν αναρμόδιες και ο Δήμαρχος σιωπά.

Κύριε Δήμαρχε, δώστε την απάντηση: Πόσα καθαρά χρήματα θα βάζει στο ταμείο ο Δήμος Πειραιά από τον Πύργο;

Η απόφασή μας να μην παραβρεθούμε στη σημερινή τελετή υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης συνδέεται άμεσα με τα παραπάνω.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL