Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Αμπελοκήπων / Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Αμπελοκήπων: Σε άθλια κατάσταση το παρκάκι Λ. Ριανκούρ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Αμπελοκήπων / Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Αμπελοκήπων: Σε άθλια κατάσταση το παρκάκι Λ. Ριανκούρ

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «με αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι τα επτά παγκάκια που τοποθετήθηκαν στο πάρκο δεν έχουν πλάτη (είναι απλά τσιμεντένια βάθρα) και μάλιστα τα τρία εξ αυτών βλέπουν προς την παρακείμενη μεγάλη οικοδομή κι όχι, όπως θα ’πρεπε, προς το πάρκο. Προφανώς η εταιρεία ΝΟΒΑΛ δεν επιθυμεί την παρουσία των κατοίκων (ιδιαίτερα των ηλικιωμένων) στο πάρκο. Άλλωστε η αρχική πρόταση της εταιρείας ήταν κανένα παγκάκι στο πάρκο.

Είναι αυτονόητο πως όλοι εμείς οι κάτοικοι δεν πρόκειται να αποδεχθούμε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Τα πάρκα δεν είναι απλά χώροι πρασίνου, αλλά και επικοινωνίας, ξεκούρασης, πολιτιστικής δημιουργίας, ρεμβασμού, περισυλλογής και καταφυγής σε περιπτώσεις πανδημίας, μεγάλου σεισμού κ.λπ.».

Ζητάει να αντικατασταθούν το συντομότερο τα «βάθρα» με κανονικά παγκάκια και να επανέλθει το παρκάκι στην προτέρα κατάσταση, προς χρήση των κατοίκων, κι όχι να λειτουργεί ως βιτρίνα - πρασιά της παρακείμενης οικοδομής. Επίσης να διασωθεί ή, αν αυτό δεν είναι δυνατόν, να αντικατασταθεί η τεράστια λεύκα που σχεδόν ξεράθηκε «με αποκλειστική ευθύνη των συνεργείων της εταιρείας ΝΟΒΑΛ που διαμορφώνει το πάρκο, καθώς έκοψαν ρίζες για να διευρύνουν το πεζοδρόμια και να κατεβάσουν το υψόμετρο του εδάφους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL